Last news in Fakti

1 Юли, 2012 11:11 22 349 17

Москвич 407 за $50 000

  • москвич-
  • 407-
  • тунинг

В подходящи ръце дори най-скучната таратайка може да се превърне в улична атракция, след която минувачите се обръщат. Този лилав уникат от Украйна е напуснал завода през далечната 1961 г. След сериозна преработка вече се подвизава в обявите за продажба като 407 Coupe Custom.



Окачването е занижено с 12 см, калниците са драстично раздути, а предницата е удължена с 13 см. На сериозна модификация е подложена цялата каросерия. Колонките на покрива са скъсени, а фаровете са "вдълбани".



Изцяло подменен е силовият тракт на колата. Двигателят и скоростната кутия са от Opel Omega. Двулитровият мотор с мощност 115 к.с. не може да се мери с американските образци в жанра, но все пак е на светлинни години от оригиналното "сърце" на "москвето".



Създателите на униката твърдят, че той поставя само началото на цяла серия проекти на тема соц. класика. Остават само известни съмнения дали някой би платил исканите $50 000 за модифицираната 407-ца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти-дошо-лошо

    0 0 Отговор
    Стара информация, другите медии дъвкаха тази новина преди около седмица, но това няма да попречи на "чистача на кенефи" да напише едо "кенеф". Той толкова се е научил да пише, повече не може.
  • 2 losho

    0 1 Отговор
    kenef,povece ot 300lv ne davam na tazi baraka boyadisana s blajna boya ot pazara
  • 3 nqma da kaja

    0 0 Отговор
    4e koi ta pita kolko 6te dade6 ti be bate xD zlence kato ne ti haresva ne6to ne go komentirail
  • 4 баш майстор

    0 1 Отговор
    егати куция дърт катър увиснал ушите си с кърлеж в левия тестис
  • 5 майстор

    0 1 Отговор
    Ти си баш майстор когато ти направят операция да ти извадяк ръцете от задника.........
  • 6 кирил петров

    0 0 Отговор
    колко време итруд ти еотнело
  • 7 мзма

    1 1 Отговор
    http://fakti.bg/avto/42112-prodava-se-unikalen-moskvich-za-50000
    И с каква цел го пускате втори път??? Или писателчето на тая статийка очички няма???
  • 8 Адолф Хитлер

    0 0 Отговор
    Сигурно бая са си поиграли докато го докарат този цвят "Патешки др.сък"Ако си го бяха възстановили в оригиналния му вид сигурно щяха да го продадат доста по бързо.
  • 9 Симеон Симеонов

    0 0 Отговор
    Хм, ако някой е дал или ще дава $ 50 000 за тази кола,значи има сериозни умствени отклонения и ще е добре да се прегледа незабавно.
  • 10 мони

    0 0 Отговор
    По добре ти иди да се прегледаш,или се запознай с ретро класиките и колко труд са вложили момчетата за да го възтановят.

    Коментиран от #11

  • 11 Симеон Симеонов

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "мони":

    Aз Мони съм се преглеждал, дори съм имал Порше 911 тарга 2.2с 1969г. и BMW Mpower .......oт 1985 ако и това е ретро за теб, но за 50 000 гущера зад океана има коли които си струват парите, а това тук не струва. Труда не е важен. Той не качва цената. Цената е съвкупност от история,автентичност и мощността на някое хеми.
    Не се заяздам с теб , на този квич като погледнеш фаровете отпред и веднага виждаш колко е качестшен труда за който обръщаш такова значение.
  • 12 мони

    0 0 Отговор
    Не адаш,имам предвид че Москвич е легендарен автомобил,символ на една цяла ера в историята дори и на България. Относно твоите коли според международните критерии коли над 25г. попадат в графа ретро така че си карал ретро коли. И имай малко повече уважение към москвича аз съм виждал москвичи правени за износ който по нищо не отстъпват на колите от неговия клас за този период.
  • 13 pisna mi

    0 0 Отговор
    Прав е 11 .
    Мони, че москветата в БГ не са ли правени за износ ?
    И на коя марка за времето си не отстъпват?
    Дядо ми имаше опел рекорд от балканската и пак беше по-готин от АЗЛК в наяалото на 90 те.

    Коментиран от #14

  • 14 мони

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "pisna mi":

    13. ами има саит на московския завод на москвич там има всички модели преди да се изказваш неподготвен провери. и 2-ро. в НРБ.България москвичите са били само за вътрешен пазар г-н.Капацитет.
    3.На дедоти опела ако в момента е останало нещо нераждясало и здраво от него де, по нищо не отстъпва на съветските машини. Има статистики ограмоти се малко.
  • 15 pisna mi

    0 0 Отговор
    А , доообре ,сори че съм толкоз тъп и забравих ,че и ние бяхме подрепублика на саюз нерушимми, ама като гледам снимките, то по този ръжда нема ич. Само да ти кажа г-н ограмотен ,че преди около 20 г. а Англия вносителите на руски авто.......-лади спряха да ги вкарват и продават........., защо..... защото установиха,че машините излизат от московския завод с 110-118 фабрични дефекта.
    Всичко друго и да се пудриш, пениш нема смисъл. МОНИ осъзнай се бе пич. Кола се купува ,амортизира и за скрап. После нова.
  • 16 мони

    0 0 Отговор
    пич,не съм казал че си тъп,не те познавам за давам такива определения.Ти сам че в англия са внасяли лади, аз лично съм виждал москвич 12-ка правен за швеция с климатик,ел.стъкла и 10г.гаранция за корозия,не ме разбирай че съм супер фен на маосквич просто за мен пренебрегвате някой достойнства на руските автомобили,и на снимката този москвич има ръжда но едва ли може да се сравни с опел от тази година на които му е останала само емблемата,а относно дефектите, има ги и в наши дни и мерцедес и тоиота всички редовно отзовават коли от пазара заради дефекти.:)
  • 17 Симеон Симеонов

    0 0 Отговор
    Ало пичове, не се трепаите заради мен ,яяяяяяяяяяяяяя , чеми писна от ремонти и дупки по пътищата.