Last news in Fakti

11 Декември, 2019 18:37 10 333 23

$21.5 млн. обезщетение за блъснат мотоциклетист (ВИДЕО)

  • мотоциклет-
  • катастрофа-
  • обезщетение

Върховният съд на Лос Анджелис присъди рекордно обезщетение от $21 503 420 (€19 382 323 млн.) на мотоциклетист, пострадал тежко в катастрофа по вина на шофьор на автомобил, съобщава ABC7. Ключово доказателство по делото станало видео, заснето от друго моторист с камера GoPro.

На записа се вижда как Матю Рада е блъснат от Kia Optima, чийто водач се престроява в неговата лента без да подаде мигач. От удара мотоциклетистът е запратен с все сила към камион и пада лошо. Свидетели на инцидента веднага спират и слизат от автомобилите си, за да предпазят мъжа от връхлитащия трафик.

Според Orange County Register водачът на "оптимата" бил механик, който я тествал след ремонт преди да я предаде на собственика. Карал в лентата, запазена за автомобили с повече от един пътник, въпреки че бил сам в колата.

Матю Рада веднага бил откаран в болница, където лекарите установили, че има счупвания на множество кости, включително на доминиращата ръка и гръбначен прешлен. Наложили се няколко операции, които минали успешно, но въпреки това графичният дизайнер нямало да може повече да работи по специалността си.

Делото продължило три дни, но след като видели записа, съдебните заседатели бързо взели решение. Шофьорът на "киата" признал вината си още в началото, така че целта на процеса била само да бъдат установени тежестта на нанесените вреди и размерът на обезщетението.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня с рикията

    71 2 Отговор
    А тука за некакви 5 до 6 хилки да земеш от застрахователите те прават на маймуна.
  • 2 ДеЮреДеФакто

    15 28 Отговор
    Ама как така, нали записите от камери не са доказателство в САЩ? В свободна Франция те дори са забранени, тъй като нарушават свободата на заснетите? Та нали само в пропаднали страни като Русия приемат такива неща в съда?

    Коментиран от #4, #11

  • 3 Чичо Тони

    34 7 Отговор
    А човека с KIA-та има ли 21 милиона?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Jonathan

    14 4 Отговор
    Ми това е държава, какво да говорим повече.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 0000

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "Най -добрия":

    Абе да ти кажа,мотористите че правят често глупости е вярно, но не смятам че смъртта на млад човек(както в повечето случаи) е повод за радост.не ти прави чест подобно изказване.не забравяй,че и тях някой ги чака и обича.
    P.S. Не съм моторист.карал съм мотор,но за мен това е опасна машина и поради това предпочитам четири колела
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГОСТ

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "ДеЮреДеФакто":

    Абе кълвач, как пък разбра,че записи от камерите не се признават за доказателство в САЩ! Там даже и запис от микрофон се признава.Това да не ти е Раша и каквото каже Лилипутин това да става???
  • 12 МотоРисто

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Най -добрия":

    Аз карам мотор вече 30 години. За твое съжаление повечето от нас оцеляват. Пък и ставаме все повече със замогването на българина. За чужбина да не говорим - там е пълно с мотористи. Предлагам ти да емигрираш в Сибир - там мото сезонът е кратък. Няма да те притесняват толкова много хора, чиято смърт желаеш. И дъщеря ти да се ожени за моторист е по-малко вероятно.
  • 13 Един

    5 2 Отговор
    Добре орязано видео - виждат се последствията но не и акта!!!
    (Аман от манипулатори и идиоти!)
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Стан

    10 9 Отговор
    Лично аз не харесвам как карат повечето моторджии в България. Може да ме плюете колкото искате, но когато и да съм спрял на светофар с колата, ако се появи някой бабайт с пистак неизменно минава между колите и се цопва пред всички отпред на светофара. При момчетата с чопърите това упражнение е малко по-трудно, но всичко опира до култура. Питам аз: откъде накъде ще ми се промушваш между колите и ще вземаш предимството на мен и на всички останали на кръстовището? Ами всички дето го правите това, нагли сте и ще си носите последствията, също и като карате с 200 и нагоре.

    Коментиран от #17, #19, #20, #22

  • 16 Киро

    8 1 Отговор
    Той хубаво го е осъдил,ама тоя с кията как и кога ще може да му извади 21 мнл. Доларе един господ знае. Тука в наща мила държава ако дължиш на някой човек (лихвар и т.н) голяма сума пари,тогава най- често е по-добре да се затрие човека който ти е дал парите 😀
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Антиелектрика":

    Не пиши с чужди никове мършо недорялана!
  • 19 onq s konq

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "Стан":

    А ти как мислиш дали тези с моторите ще те чакат половин минута след като е светнал зеления светофар да включиш 1ва и да потеглиш !?!?
  • 20 gvdff

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "Стан":

    По никакъв начин не нарушават твоето движение или да те засичат, та ти си спрял на светофар. В някои страни има платно за мотористи, някои имат и място на светофара пред колите.
    Забележи колко е трудно на едни моторист- както и да кара не го виждат, където и да кара все на някой пречи. И повярвай, наистина е трудно да не можеш да си цъкаш на телефона докато караш, трудно е и да блееш и да си бъркаш в носа в някоя посока. Ти си този в удобното возило, ти си с климатика, ти си с филтър за въздух в купето, ти си ровиш в нета, бъди добър, направи едно местенце на мотористче, не струва нищо за теб.
  • 21 kjl

    3 1 Отговор
    Следващият път да са 21 милиарда. Може да се задържи за малко като абсолютен рекорд! Милиони, милиарди, шоу да става.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Порно

    0 0 Отговор
    Механика ги няма тия кинти. Сега ще почнат да съдят застрахователя му , сервиза и неговия застраховател. Ако беше у нас - макс 5 хилки , щото нашите застрахователи им писна от Малдивите , искат и те на Хавай.