Last news in Fakti

24 Декември, 2019 11:11 4 709 21

McLaren Speedtail вдигна 403 км/ч

  • mclaren-
  • speedtail-
  • скорост

Заключителни тестове на максималната скорост сложиха официален край на изпитателната програма на суперхибрида Speedtail, обявиха от McLaren. На пистата на космическия център "Кенеди" във Флорида най-бързият автомобил на компанията е ускорил до 403 км/ч тридесет пъти подред.

McLaren Speedtail вдигна 403 км/ч

Приключването на изпитателната програма означава, че скоро в завода на McLaren в Уокинг ще започне серийното производство на модела. От Speedtail ще бъдат сглобени на ръка 106 бройки. Първите готови екземпляри ще бъдат доставени на клиентите през февруари догодина.

McLaren Speedtail вдигна 403 км/ч

McLaren Speedtail има 5.2-метрова капковидна каросерия от въглеродни нишки. Хибридната силова установка с мощност 1 070 к.с. ускорява автомобила до 300 км/ч за по-малко от 13 секунди.

McLaren Speedtail вдигна 403 км/ч

Особеност на Speedtail са батерията с енергийна плътност 5.2 кВт на килограм, камерите вместо странични огледала и подвижните елерони от гъвкав композит, които изпълняват ролята на спойлер.

McLaren Speedtail вдигна 403 км/ч


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ракия

    9 20 Отговор
    Дачия Дъстър ❤
  • 2 Ххх

    6 12 Отговор
    А някой от тридесетте пъти не можа ли да ускори до 404 ? Как пък толкова точно я натискат газта, та все до 403 км. да ускорява !

    Коментиран от #8

  • 3 Влад

    7 1 Отговор
    Това е самолет
  • 4 Коmapak

    14 8 Отговор
    3 млн долара са си 3млн. долара. За тия пари трябва да пере да чисти, да готви и сви..и да прави. А те 400... За тия пари по добре Чесна от най-малките че вдигат повече.
  • 5 Сива Слива

    3 3 Отговор
    Дигнал е 1500кмh!!??
  • 6 Електрошок

    4 4 Отговор
    5,2квч!!Енергийната плътност се мери в квч,а мощността в кв!Числото е много съмнително!Това означава батерия за автомобил 52квч да тежи десет!!!килограма!Това ако е верно,почвам да се занимавам с животновъдство!

    Коментиран от #7, #10

  • 7 гост

    1 7 Отговор

    До коментар #6 от "Електрошок":

    Време ти е .Какво чакаш,явно не разбираш от електричество.Вече сме в 21 век ,не е 1989г.
  • 8 Borislav Popov

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    Каскет, това не е твоя тема, бягай бърже в раздел - Свят и там си чеши чесотката.
  • 9 Алфа Вълкът

    6 2 Отговор
    Кое му е отпред, кое отзад на т
    извъземен кораб?
  • 10 Антиелектрика

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Електрошок":

    По-скоро може да са супер кондензатори.
    Но пък виж как вече те нападна и електрофилчето гост, че било нормално 10 кг батерия да има капацитет 52 kWh, защото не било 1989 г.
    Карай де, той от къде да знае, че батерия с такъв капацитет тежи към 400-500 кг.

    Коментиран от #12

  • 11 Електрошок

    11 0 Отговор
    "Енергийният капацитет на новия положителен електрод е двойно по-голям от сегашните електроди на литий-йонните акумулаторни батерии. (160 милиамперчаса на един грам). За електролит се използва сместа от Mg(TFSI)2 и Triglyme. Отрицателният електрод е направен от магнезий."Това се равнява на 16АЧ на килограм.За да изчислим и енергийната плътност,ни трябва и напрежението,което в статията го няма.А сега,като капацитет,разкажи на един бъдещ животновъд,какво иска да каже"афтора"с първото изречение!?Уникална глупост!Такъв израз в електротехниката няма!Една батерия 18650 заредена има напрежение 4,15в и при капацитет 2000 ма/ч. енергийната и плътност е около 8втч.Тежи 45-50гр.,което е 160втч. енергийна плътност на килограм или батерия 80квч.-500кг.Привърженик съм на електромобилите,но не и на поезията!
  • 12 Електрошок

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Антиелектрика":

    Не е лошо да се знае,че супер кондензаторите поради ниското си вътрешно съпротивление при късо съединение не се загряват,защото не протича химична реакция,е се взривяват!

    Коментиран от #13

  • 13 Антиелектрика

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Електрошок":

    По принцип вътрешното съпротивление на един кондензатор винаги трябва да е голямо, но не това е въпроса. Повечето хора са виждали взривени кондензатори и не е толкова страшно.
    В много спортни автомобили ги ползват, както и в последния рекордьор на VW.
  • 14 Електрошок

    2 4 Отговор
    Интересна е формата.Тя има профил на крило и при висока скорост би трябвало да губи сцепление с пистата.Във формулата има допълнителни антикрила.
  • 15 Електрошок

    1 0 Отговор
    Като част от ел верига съпротивлението на кондензатора зависи от честотата-реактивно съпротивление.Тук обаче той работи като источник на енергия!Ако вътрешното му съпротивление се увеличи,той ще загрее и ще се взриви.Ако бъде разрушен при удар взривът също е неизбежен.Виждал съм взрив на кондензаторна батерия в трафопост.Бях на десет метра от трафопоста и спринта ми беше забележителен.7237

    Коментиран от #16

  • 16 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Електрошок":

    Няма за каква честота или реактивно съпротивление да говорим тук при батерия и постоянен ток.
    Идеята беше, че говорихме как няма начин този автомобил да има енергийна плътност от 5,3 kWh от килограм.
  • 17 Електрошок

    4 0 Отговор
    Гост,що избега бе?Отговори ми какво означава"енергийния капацитет на новия положителен електрод"и да ловя гората с добитъка.Това е статия от типа супер,мега,гига нещо си докато си мезим.Пълно е с такива,ама ти що се връзваш?А беше за мен намбър уан!
  • 18 нали

    2 1 Отговор
    .. ами ще вдигне... това да не е японска или корейска каруца..
  • 19 1122

    1 1 Отговор
    Добре...и за какво ще се ползва тая кола?Къде ще се кара?До музея на изобретенията,защото по пътищата няма място за такива автомобили!

    Коментиран от #20

  • 20 Коmapak

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "1122":

    Отвори който и да е сайт за продажба на коли и обърни внимание на колко километра се продават 10 годишни Астън Мартин, Бентли, Ферари, Ламборгини и Макларън. Купуват се само за престиж. Това не са коли да ходиш на пазар с тях всеки ден.
  • 21 Jrj

    0 0 Отговор
    Поприличва на Къонинсег Регера?