Last news in Fakti

28 Декември, 2019 10:30 3 690 10

Ferrari няма да прави коли за жени

  • ferrari-
  • roma

С наскоро представената Roma, Ferrari иска да разшири своята клиентска база, представяйки „по-малко агресивен" автомобил. Това, все пак, не означава, че двуместното купе е проектирано специално за купувачи от нежния пол, тъй като автопроизводителят от Маранело не одобрява идеята за кола, която е създадена само за жени. Разкритието бе направено от главния директор на маркетинговия отдел на компанията - Енрико Галиера, в неотдавнашно интервю за Arabian Business.

Една от причините, поради които Ferrari няма да излезе с женско ориентиран модел е, че жените всъщност не искат „нежно Ferrari“. Освен това, подобен автомобил би могъл да принуди някои от купувачите от мъжки пол да отидат при друга марка.

Все пак, дори без да лансира кола, създадена специално за женската аудитория, Ferrari се радва на ръст в продажбите сред дамите благодарение на поредица от организирани от компанията събития за двойки, на които те имат възможността да споделят заедно удоволствието и опита от шофирането на Ferrari.

В същото интервю Галиера призна, че макар жените да се страхуват да карат някои от по-мощните модели, новата Roma трябва да реши този проблем с по-елегантния си дизайн. Въпреки това той уточни, че двуместното купе с максимална мощност от 612 конски сили е еднакво както за мъже, така и за жени, като добави, че няма да можете да вземете такова в розово, независимо колко пари сте готови да платите. „Ние произвеждаме спортни автомобили и има някои цветове или комбинация от цветове, които смятаме, че не трябва да бъдат предлагани“, допълни Галиера.

Друг модел на Ferrari, който ще привлече повече жени купувачи, е идващият през 2021-ва SUV Purosangue.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дрън, дрън

    12 5 Отговор
    Да ве да, а SUV за джендъри, ще правят ? И тия вко се изпедер*стиха !

    Коментиран от #10

  • 2 сектант

    16 22 Отговор
    истинският мъж кара корав, мускулест и здрав автомобил като Дачия Дъстър

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Стелвио

    3 11 Отговор
    По смотан кола от Дачия
  • 4 Само истински бедняк

    13 5 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Би си купил новаа дачия на лизинг за лично ползване.
  • 5 Коцето

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Ставаш смешен бе човек.На горния етаж само бръмбари виреят.

    Коментиран от #6

  • 6 Хайл

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Коцето":

    И то от малоумните бръмбари...много е зле човека щом са го оставили на самотек
  • 7 ФауВе

    6 6 Отговор
    Ама това е сексистско. Щом Тесла може да прави коли за обратни, защо Ферари да не може за жени?
  • 8 FCA PSA

    1 6 Отговор
    Започва да прилича на пежо от както се събраха
  • 9 бат Тонка

    2 3 Отговор
    А California какво е? Не е ли типична кола за жена?
  • 10 type-R

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "дрън, дрън":

    Не е вярно. Задръстени като Йерусалимски монахини са. Щяха да съдят някакъв боксьор щото публикувал снимки по бански (!) с колите им..... Те, именно защото се задръстиха, затова пускат СУВ....