Last news in Fakti

28 Декември, 2019 13:00 4 856 11

Най-купуваните суперкари на лизинг за 2019-та

  • porsche

JBR Capital, пряк лизингодател, специализиран във финансирането на премиум автомобили, разкри основните тенденции в сектора за 2019-та в Обединеното кралство.

Средната стойност на финансиран автомобил от компанията през тази година е 96 000 британски лири (около 220 000 лева). Най-желаният премиум бранд пък е Porsche, следван от Ferrari, който, на свой ред, представлява 34 процента от всички изплащания за суперавтомобили, оценени на над 250 000 паунда (572 000 лева).

Германските, британските и италианските автопроизводители са били най-популярни през 2019-та, като средната възраст на финансирана премиум кола е 13 години. Около 39 процента от клиентите на JBR Capital са базирани в Лондон, а най-често финансираният суперкар е Lamborghini Aventador LP 770-4 SVJ.

Най-купуваните суперкари на лизинг за 2019-та

„Някои лимитирани модели Lamborghini поддържат стойността си добре и продължават да бъдат търсени, дори и при неблагоприятен финансов климат“, заяви председателя на компанията Дарън Селиг. „Пример за това е продажбата на Lamborghini Veneno за 6,8 милиона британски лири (15,5 милиона лева) на търга на Bonhams Bonmont, в Швейцария, този септември“, допълни той.

„Една значима тенденция, която наблюдаваме през тази година, е, че електромобили като Tesla Model S, X и новия Model 3 започват да набират популярност с все по-бързи темпове. Със сигурност получаваме повече запитвания по отношение на финансирането на електрически превозни средства - това, разбира се, изглежда ще продължи и през 2020-та“, добави Селиг.

За JBR Capital изминалата година беше рекордна, начело с юли, който е бил най-натовареният месец за компанията откакто тя е създадена преди 5 години. Няма съмнение, че лизингът все повече се разглежда като разумния начин за закупуване на суперкар или премиум автомобил.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    16 3 Отговор
    Айфоните на автомобилостроенето.
  • 2 Омг

    15 8 Отговор
    Не е ли по евтино да купим Ламборджини на Бойко Борисов, за 550 хиляди, вместо да му купуваме самолет за 55 млн.?

    Коментиран от #5, #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чавдар войвода

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Омг":

    Казва се ЛамборГини, неграмотно тролче.
  • 6 кючук чобан Калитко

    0 1 Отговор
    А кои са най-продаваните суперкари на БЛИЗИНГ/БЛИЖИНГ, демек на близане?
  • 7 боре педофила и детето гост

    1 2 Отговор
    Ако някой ни купи Тесла на близинг ще задоволим всичките му желания и мечти.
  • 8 9999

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Омг":

    Сравняваш самолет с автомобил ? Сериозно ли си помисли,че си написал смешен лаф ?

    Коментиран от #9

  • 9 ХХХХ

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "9999":

    Добра идея е да му се вземи една спортна кола. Така най-лесно ще се отървем от него.
    На българина война не му трябва дайте му една спортна кола и сам ще се претрепи.
    Самолетите са твърде сигурен транспорт затова по добре кола.

    Коментиран от #11

  • 10 мани мани

    3 1 Отговор
    вземат ги на лизинг ама са втора цедка! карат ги докато нещо не се счупи та да струва майка си и баща си, тогава спират да платат, губят колата, не им пука понеже се явява рента-кар все едно :) натаковали са сума пичета :) и после се ориентират към някаква друга и така :)
    така се процедира в запада и в любимият ви дубай ... всичко е втора ръка! нова може да се вземе на лизинг, но на 30 февруари! и като се съпостави, че всички тия варели са вагинки и по принцип вече не се чака за тях с месеци и година и нещо, то за какви суперкар-и ста' дума, пф!? готин дизайн и нищо друго! дори имената вече не ти слагат по тия кошове, а напротив слагат тъпите имена на дизайнери и тоя въшльо, който я е правил хаааааааааа хаааааааааа хаааааааааааа ... богаташът вместо неговите имана да са там, то той чете имената на някакъв си въшльо монтьор хахахахахахаххааххахааххахахахаа
  • 11 Kirumo

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "ХХХХ":

    Малко странично от темата, но : Всъщност българина не се трепе със спортни коли, а с обикновени таралясници, не помня кога за последно съм виждал спортна кола в катастрофа по новините в България. Тези които си купуват спортни коли карат бързо, но повечето от тях могат да карат и не правят катастрофи, защото скороста не убива, липсата на култура и умения го правят.