14 Януари, 2020 11:46 10 247 10

ТОП 5 на най-скъпите китайски автомобили

  • китайски коли-
  • класация-
  • луксозни автомобили-
  • суперкари
ТОП 5 на най-скъпите китайски автомобили - 1

Времената, когато всички китайски автомобили бяха евтини и некачествени постепенно отминават. Сега в Поднебесната държава, наред с евтината конфекция, се правят и доста скъпи и луксозни возила. За повечето от тях сме ви разказвали, но сега ви представяме, събрани на едно място, петте най-скъпи китайски коли.

Hongqi H9

ТОП 5 на най-скъпите китайски автомобили

Най-свежата и най-евтина кола в тази класация е Hongqi H9, наречен от журналистите по света "Rolls-Royce за бедни". Продажбите и ще стартират от пролетта на тази година, като базовата цена ще е $40 000.

Lynk & Co 05

ТОП 5 на най-скъпите китайски автомобили

Този кросоувър не е чистокръвен китаец, защото е плод на съвместната работа на екипите от Швеция и Китай. Двигателят му е Volvo Drive-E (190 к. с.), а цената му е същата, като на Hongqi H9 - $40 000.

Hongqi L5

ТОП 5 на най-скъпите китайски автомобили

Това е цивилната версия на колата, която е предназначена за висшите партийни дейци. Отскоро стана възможно тя да бъдзе закупена и от "простосмъртни", но богати китайци. Цената ѝ е $900 000.

Karlmann King

ТОП 5 на най-скъпите китайски автомобили

Този грубоват, но впечатляващ всъдеход се продава за сума, с която могат да бъдат закупени два и половина нови автомобила Rolls-Royce. Въпреки, че цената му е над милион долара, тиражът от 10 бройки обаче беше моментално изчерпан.

NIO EP9

ТОП 5 на най-скъпите китайски автомобили

Китайският суперкар на компанията NextEV се предлага за колосалната сума от 1.5 млн. щатски долара, но пък тази кола може да се конкурира с най-бързата Tesla, както и с краля на хиперкарите Bugatti Chiron.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    10 13 Отговор
    Последното леко е копирало Дачия Сандеро.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Бг-то

    12 6 Отговор
    Господи помилуй
  • 3 Ивайло

    14 16 Отговор
    Колкото и да са скъпи, си остават китайски , made in china!!! Ако съм човек с пари, никога не бих си купил такова недоразумение, та ако ще в него да се е возил последният китайски император!!! За хората с пари и класа това не е опция - там е важна марката, със съответното доказано през годините реноме и качество!!! А реноме само с пари НЕ СЕ КУПУВА!!!
  • 4 Hongqi L5

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    А Hongqi L5 леко Волга
  • 5 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Прилики виждам само в задното крило и карбоновата част пред чистачките, друго общо със Сандеро не виждам.
  • 6 гост

    10 8 Отговор
    Най-скъпия китайски производител Geely Automobile , собственик на Волво ,Лотус и 10% от Даймлер , в момента струва на борсата под 19 милиарда !! Това значи , че с 94,6 милиарда капитализация , Тесла в момента струва почти колкото цялата китайска автомобилна промишленост !!!! Мъка , мъкаааа , хахаха !!!
  • 7 Тройной

    9 9 Отговор
    И кво се опитват да ни показват.Тва дето европейците и америланците сме правили преди 50 години тоя сега вижте кво правиме.Пълни смешници.Тпи крадци.Все едно някой сега да пусне Фенки Фенки на Шамара 20 години след оригинала.Къде е прогреса тук.Булшитс

    Коментиран от #8

  • 8 Komapak

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тройной":

    Един и половина млрд. колега... Много неща имат, автомобилна индустрия - не! Дизайнери 0!!!
  • 9 незнайко

    2 0 Отговор
    NIO EP9 е суперкар - спортна кола ! Защо се прави сравнение с ТЕСЛА която е сериен автомобил ??? С кой суперкар на ТЕСЛА го сравняват ???
  • 10 Е то се виде.

    4 5 Отговор
    Нищо не става от жълтурите.Малки патки кривогледи и озлобени.