14 Януари, 2020 18:12 6 197 28

Audi: Не бързайте да погребвате седаните

  • audi-
  • седан

Смазващата доминация на SUV-тата и кросоувърите на пазарите по света не означава, че седаните са си изпели песента, смята шефът по продажбите и маркетинга на Audi Хилдегард Вортман. Според мениджъра традиционната триобемна каросерия все още има достатъчно почитатели и надали скоро ще престане да се търси.

Вортман подкрепя мнението си с конкретни числа - през изминалата година продажбите на A6 в САЩ са се увеличили с 68.6%, а при A8 ръстът е още по-впечатляващ - 85.3%. Макар и в по-скромна степен, търсенето на седани е нараснало и в Китай, където от удължената версия на A4 L са купени 168 189 (+3%), а от A8 L - 12 451 (+21.6%).

На изложението CES 2020 в Лас Вегас Вортман хвърля известна светлина и върху бъдещето на спортните купета и кабриолети на Audi. Мениджърът смята, че в гамата на марката винаги ще има място за "емоционални модели" с две врати. Като цяло обаче търсенето на такива автомобили е спаднало драстично през последните години, с което се обяснява и решението на компанията да се откаже от TT през 2021-ва.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    12 57 Отговор
    С Дъстъра погребвам седани всеки денн

    Коментиран от #9

  • 2 Не глеам таувизия

    12 8 Отговор
    Седана си е идеалка, само в Европа и Канада се карат повече комбета (по-добра кола от тежък сув с предно хаха! Но всеки с вкуса си казало псето и се близнало под опашлето) някъв евтин ауди ПР!?!:)
  • 3 Bai hoi

    37 7 Отговор
    Той да измисли как да спрат да харчат масло па ние седаните си ги харесваме

    Коментиран от #5

  • 4 type-R

    32 5 Отговор
    Седаните са идеални за семейства търсещи истинска сигурна и стабилна кола. Голямо купе също става. Много хора не подозират колко удобно широки са им вратите. Всичко друго е претенция без покритие и откровена глупост.

    Коментиран от #18

  • 5 АКБ

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Bai hoi":

    Това беше добро хаха +
  • 6 Седана е супер

    44 7 Отговор
    SUV са за хора,които искат да демонстрират,че са нещо повeче от останалите.Нито са по-икономични,нито по-удобни,нито-по-евтини.Правени точно за хора с комплекси.

    Коментиран от #10, #24

  • 7 qwerty

    6 10 Отговор
    Джиткам си с 1.8т на газ и ми е едно тихо. Влизам в е-класа същята година....ем скърца...
  • 8 ВАГ

    18 3 Отговор
    Седана си е класика и винаги ще го има. Като гледам как започнаха да снижават смешните неустойчиви и псевдопроходими СУВове вече са на 10см от седаните.
  • 9 Onqskonq

    35 1 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Не бих карал дъстер ако ще и без пари да ми го дават..

    Коментиран от #14

  • 10 Ъъъъъ

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Седана е супер":

    Правени за хора с пари...

    Коментиран от #22

  • 11 Алфа Ромео

    13 5 Отговор
    Аз харесвам седаните, някой от по-малките коли обаче имат много грозни седани и по-добре да са хечбеци. Седана е по-красив от комбито и по-балансиран като тегло върху осите и с по-добра возия от хечбека, ако искате обаче да возите щайги, шкафове и перални не е за вас.

    Коментиран от #16

  • 12 Японеца

    2 16 Отговор
    Шефа по продажбите, манипулира! Вчера продали 2 коли, утре 4, ръста е 100%! Ауди са заминали, още не го знаят! Нямат хибрид, нямат електричка! А е трон е скъп кИнеф минаващ150км на ток
  • 13 Va60

    2 1 Отговор
    В моето 460 съм товарил всичко
  • 14 onqbezkonq

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Onqskonq":

    и аз съм на същото мнение.
  • 15 Пабло

    4 1 Отговор
    Audi продава само Q-та в САЩ-заглавие тук във Факти преди няколко дни. Днес-През изминалата година продажбите на A6 в САЩ са се увеличили с 68.6%, а при A8 ръстът е още по-впечатляващ - 85.3%
  • 16 type-R

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Алфа Ромео":

    Аз се хващам на бас че една Алфа 166 ще побере повече в багажника от модерно СУВ. Много ги критикуваха напоследък че отвън са гигантски а багажничето никакво го няма.... Дори обикновено куче не успяха да вкарат, хахаха!

    Коментиран от #17

  • 17 Steks

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "type-R":

    Има нещо вярно като видиш багажника на Инфинити qx70 и може да се напикаеш от смях
  • 18 Коментара

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "type-R":

    Според мен комбито е далеч по-практичен и сигурен семеен тип автомобил, особено ако говорим за семейство с повече от едно дете. За щастие германците като цяло (БМВ, Ауди, Мерцедес) правят достатъчно атрактивни комбита. Седана си има своето място и съм далеч от мисълта, че трябва да бъде погребан като концепция... по-скоро СУВ недоразумението както е "хит" в момента ще си отиде. Някой слънчев ден когато птичките излетят от гнездото и единствената грижа като тръгна на път са моите и на жената куфарите ще скоча обратно в седан...или купе.
  • 19 Ивайло

    12 1 Отговор
    Седанът си е седан, ако пък е двуврат седан - купе, направо супер!!! Ще му хвали некой кола комби или т.нар. безформени СУВ - ковчези и гробища!!! Да живее класическата триобемна форма!!!
  • 20 Jack Bauer

    8 1 Отговор
    Седана е най-балансиран от към аеродинамика и стабилност на пътя (нисък център на тежестта). За мен лично е и най-удобен за шофиране и паркиране. Но за съжаление не е "модерен" и не е "фешън". Ако СУФовете бяха истински коли във F1 щяха да се състезават с тях, а не с болиди.
  • 21 Гого

    0 10 Отговор
    Я направете СУВ с лукса на лимузина и цена по-ниска от лимузината и ще видим дали седаните ще се купуват !!!!

    Коментиран от #23

  • 22 Random

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ъъъъъ":

    То щото дръстъра е баш за такива
  • 23 Random

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Гого":

    И за чий?
  • 24 low

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Седана е супер":

    Като не можеш да си купиш SUV не коментирай " гроздето". За цената на моят нов SUV с наистина много екстри, от FORD, SKODA, SEAT ми тредлагаха само 1.0 3 цилиндрови двигателчета за FOCUS, OKTAVIA, LEON в базовото им ниво на обзавеждане. А SUV -a ми е от среден клас, не чупя повече броните в бордюри, гледам от по високо , което вечер е благодат и се кефя на свежия дизайн...

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Steks

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "low":

    До колкото знам се ОБЗАВЕЖДА жилище , а при колите до колкото си спомням май беше ОБОРУДВАНЕ и друго сега може аз да съм изпуснал ама Шкода с еднолитров мотор не съм чул да има виж за Форд съм съгласен пък това кой какво можел да си купи и какво не можел е толкова просто изказване че не е истина щом за тия пари са ти предлагали само базовото ниво на ОБОРУДВАНЕ да разбираме че караш тов SUV-то на планетата Дачия дъстер с цели 2 екстри защото Дачия с някакви екстри каквито и да са те цените са им горе долу на базова шкода
  • 26 Селянин

    9 1 Отговор

    До коментар #24 от "low":

    СУВ-тата се карат масово от хора като теб, които не разбират нищо от коли и никога не са карали кола над среден клас. Щом обичаш да гледаш отвисоко, да се клатиш, да ти друса и да си седнал на висока седалка като в автобуса от градския транспорт, не коментирай седаните. Харесвай си "джипката", карай си я със здраве, но просто не спори за коли:)
  • 27 Атао

    0 1 Отговор
    Карайте миниван, това е хем седан, хем SUV.
  • 28 Кибика

    2 0 Отговор
    Втора кола седан карам вече и нямам намерение да се откажа от седана