Last news in Fakti

15 Януари, 2020 15:16 6 087 30

Мъск прави пари дори от гафа с киберпикапа

  • tesla-
  • cybertruck-
  • фланелка

Споровете дали Илон Мъск е талантлив изобретател, или гениален търговец, вероятно няма да утихнат никога. Едва ли обаче някой се съмнява, че шефът на Tesla и SpaceX умее да печели от абсолютно всичко.

Мъск прави пари дори от гафа с киберпикапа

Мъск демонстрира тази си дарба за пореден път, като пусна в продажба фланелки с изображение на счупеното стъкло на Cybertruck. "Бронираните" прозорци на електрическия пикап се строшиха по време на представянето му в края на ноември миналата година, след като главният дизайнер на Tesla Франц фон Холцхаузен млати по вратите с боен чук като част от шоуто.


След публичната излагация Мъск дълго време се оправдаваше за гафа и обясняваше причините за счупването на стъклата след замеряне с метални топчета. Сега обаче милиардерът явно е открил начин да прави пари дори от резила.

Мъск прави пари дори от гафа с киберпикапа

Фланелката, "разработена специално за изключително удобство и вдъхновена от събитието Cybertruck", може да се купи от официалния магазин на Tesla срещу $35 (€31). Предлагат се размери от XS до XL, на гърба е отпечатано логото на киберпикапа, а цветът е само "графит".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    8 34 Отговор
    Стрални прави прави с Тесла миналата год е назад с 10милиарда!

    Коментиран от #5

  • 2 Borislav Popov

    29 14 Отговор
    Гений !
  • 3 ПЕНКО

    10 24 Отговор
    ПАРИТА СА ЕКВИВАЛНТ НА ...????? ПАРИТЕ В САЩ СЕ ПЕЧАТАТ , А НЕ СЕ ПРАВЯТ !!! ЗА ДА ИМА СТОЙНОСТ 1 МИЛИЯРД ЕКВИВАЛЕНТЪТ ПАРИ - --ХИЛЯДА ЧОВЕКА ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ И ПРОИЗВЕЖДАТ - ЕЖЕМИНУТНО --- БЛАГА / КОНСУМАТИВИ ЗА ХОРАТА / !!!!!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 4 гост

    17 11 Отговор
    Плюйте си на воля , ама Тесла е на косъм от 100 милиарда цена на борсата , което значи , че Мъск получава 326 милиона , хахах !!

    Изпълнителният директор на Tesla Inc Илон Мъск е близо до спечелването на първия транш от опции върху акции в размер на 346 млн. долара. Това се случва, след като акциите на производителя на електрически превозни средства нараснаха над два пъти през последните три месеца. За да се случи обаче, има условие – пазарната стойност на Tesla да се задържи над 100 млрд. долара.

    Акциите на Tesla поскъпнаха с 9% до рекордно високи стойности в понеделник. Те трябва да нараснат с още 6%, за да изпратят пазарната капитализация на компанията отвъд 100 милиарда долара. След това тя трябва да поддържа същото ниво както за едномесечна, така и за шестмесечна средна стойност, за да задейства получаването на първия от общо 12 транша от опции, предоставени на Мъск.

    Коментиран от #6, #9, #24

  • 5 pepy

    30 4 Отговор

    До коментар #1 от "Професора":

    В България такива "професори" - много, а мислещи и работещи - малко. Една от причините да сме в такава ситуация...

    Има и предположение, че чупенето на стъклата е било планирано, но произвоството на модел Y в Китай е факт.

    Коментиран от #25

  • 6 Алфа Вълкът

    4 26 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Мъск е на крачка от затвора. Само да стане завода в Германия и да го гепат по европейските директиви.

    Коментиран от #7, #20

  • 7 Бета вълчицата

    18 8 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Вълкът":

    То затова всички правителства го канят и му правят специални оферти. Заводът на Тесла е първият и единствен в момента, който е 100% собственост на чуждестранен инвеститор. Досега всички предприятия, включително на mercedes, BMW и които и да се сетиш концерни, трябваше да имат поне 51 процента китайско участие. Сега му отпуснаха и няколко милиарда дългосрочен заем с лихва по-ниска, отколкото на китайските държавни предприятия. Заради Тесла увеличиха и времето за субсидията за електромобили, която трябваше да свърши в края на миналата година. После разправяйте как само САЩ подкрепяли Тесла.

    Tesla е единствената автомобилна компания, която не търси оправдания защо не се продават електромобили, а търси решения на проблемите за масово навлизане на електромобилите.

    Германските автоконцерни продължават да произвеждат само оправдания, клипове и картинки на убийците на Tesla. Още ли се чудите защо германското правителство подкрепя и ще подкрепя Тесла? На 100 годишните им трябва грубо събуждане, за да се вземат в ръце.

    Коментиран от #26, #27

  • 8 Антилон

    19 13 Отговор
    Страхотни новини, най сетне и двамата форумни сектанти с многото никове ще могат да си позволят нещо произведено от Тесла
  • 9 пляс пляс педалите водно колело

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    А ти след толкова тролене доближи ли се до 100 лева в личната ти сметка?
  • 10 Ехххх професорииии много

    15 9 Отговор
    Човека на 20 години е бил милионер тея тука пак седнали наклон да му дават.....ей вашата ма... нали Илон и Тесла щяха да фалират до 2018та? Боя ви е малко пишлигари

    Коментиран от #23

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Фак на тия факти

    1 8 Отговор
    И ти ще караш кибертрък Ганьо! Но след 30 години когато вече ще може да си го купиш втора ръка.

    Коментиран от #15

  • 14 Гост

    6 11 Отговор
    За сега Мъска само губи пари. Половин година не може да изкара на печалба.

    Коментиран от #17

  • 15 Гост

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Фак на тия факти":

    Кой ще си купи електромобил втора ръка? Кой ще се хлъзне с батерия на старо?
  • 16 Алфа Заекът

    11 6 Отговор
    Евала на Илон! Забележете, че за разлика от другите богаташи, парите които печели, винаги ги влага в дълбоко хуманни инициативи: ел. автомобили, космически кораби, неуролинк.
    Единствената ми забележка е Старлинка, който пречи на астрономите да гледат звездното небе. Но и това ще се оправи.

    Коментиран от #28

  • 17 Хайде стига мрънка

    5 7 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Ти ще излезеш най-големия акционер в Тесла, като гледам колко стриктно им следиш печалбите? Tesla ще има сигурна печалба, чак когато спре да расте толкова бързо. За щастие това няма да е много скоро. Само миналата година вложиха няколко милиарда в производство на соларни покриви, които тази година ще започнат да инсталират. Чакат ги 15000 зарядни станции, които трябва да преоборудват в бързи, като им добавят батерии. Трябва да строят заводи за Tesla Roadster, cybertruck и Тесла семи. Следователно следващите няколко десетки милиарда вече имат приложение, а няма да се чудят какво да правят с тях като стогодишните. При стогодишните има печалба, но няма растеж.
  • 18 type-R

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕНКО":

    Тъй, тъй.... Там се печатат, тука се изтачат....
  • 19 Ивайло

    0 4 Отговор
    От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387
  • 20 Алфа овца

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Вълкът":

    тия 2та плюса само от теб ве.
  • 21 Който го може си го може

    8 1 Отговор
    Тук нито един не може да стъпне на малкият пръст на Мъск.Крадец бил,лъжец,измамник и.т.н.Дори и такъв да е,но не е,ми хайде крадете и вие бре пичлегари,ако изобщо имате какво.Да не говорим,че кредит от 50 000лв.няма да ви отпуснат.Но пък можете най-добре да разсъждавате и лаладжийствате защото е безплатно.Нали Мъск щеше да фалира 2017г.пръц и кафяво в гащите,после 2018г.пак пръц и кафяво,2019г.голяма пръдня 2020г.по-голяма.Докато се молите да фалира Мъска,за да излезете прави,пича прави пари и ражда нови проекти,не мисли как да си плати сметките в къщи и да ходи до Кауфланд за месо от 1965г.и тигани по 12,99лв.за да си ги купи с бмв-то на газ.

    Коментиран от #29

  • 22 Дада

    10 1 Отговор
    Мъск ще го пише в учебниците,човека който пусна масово ел.мобил без аналог побърка света и обърка производителите на автомобили с ДВГ.

    Коментиран от #30

  • 23 Kirumo

    0 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ехххх професорииии много":

    И аз ако бях роден в милионерско семеиство като африканеца щях да съм милионер на 20.
  • 24 Kirumo

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    А колко заеми взе за да покрие загубите си? 99 милиарда и 990 милиона може би?
  • 25 Kirumo

    0 5 Отговор

    До коментар #5 от "pepy":

    Явно не си наясно какво означава думата факт. То още няма открит завод, а ти твърдиш, че вече дори се работи в него.
  • 26 Kirumo

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "Бета вълчицата":

    В една друга статия споменах, че убиеца на Тесла са всички автомобили от малко по-висок клас и се оказа, че всеки модел на Тесла е много изостанал откъм качество, цена, поведение на пътя и скорост. Само мога да ти кажа, че Тесла S P100D с почти 700 коня, струваща 300 000лв. има максимална скорост като на БМВ 525 дизел, и това ако не е достатъчно не знам какво е.
  • 27 Kirumo

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "Бета вълчицата":

    А германското правителство каза, че никога няма да допусне новия издялкан пикап на Тесла да се движи по пътищата, това не ми звучи като подкрепа...
  • 28 Kirumo

    0 5 Отговор

    До коментар #16 от "Алфа Заекът":

    Хуманни инициативи!? Литиеви мини звучат ли ти хуманно? Фосилни горива звучат ли ти хуманно? Защото почти 80% от електричеството по света се добива от фосилни горива, като нефтът например. Да си играе на ракетки звучи ли ти хуманно? С какво гориво се задвижват ракетките му?
  • 29 Kirumo

    0 5 Отговор

    До коментар #21 от "Който го може си го може":

    Мъск печелил пари? Само трупа заеми, но ще дойде време в което тези заеми ще трябва да се връщат, но с тези смешни продажби не се знае как би ги върнал.
  • 30 Kirumo

    0 5 Отговор

    До коментар #22 от "Дада":

    Ще го пише защото е единствения инвестирал толкова много в антична и доказано, по-лоша технология ли? С какво е объркал производителите на автомобили с по-новата технология не разбрах, тъй като почти всеки автомобил от класа на Теслите е по-добър откъм всички показатели.