Last news in Fakti

23 Януари, 2020 11:13 4 174 3

Върнаха откраднат Cadillac на 106-годишен ветеран

  • cadillac-
  • eldorado-
  • кражба-
  • ветеран

Малко истории за откраднати класически автомобили имат щастлив край, но това не важи за Кърли Бънфил и неговия Cadillac Eldorado от 1956 г. На 17 януари неизвестни задигнали синьото купе на ветерана от Втората световна война, но няколко дни по-късно било открито на паркинга на полицейското управление в Сакраменто.

Върнаха откраднат Cadillac на 106-годишен ветеран

След като се завърнал от фронта с три медала "Пурпурно сърце" за необикновена смелост и изключителна вярност, 106-годишният днес Кърли станал каскадьор в Холивуд, където се запознал със звездата Рита Хейуърт. Двамата се сприятелили и на смъртния си одър през 1987 г. актрисата му завещала любимия си Cadillac. Името ѝ било гравирано на вратите, багажника и моторния отсек.

Върнаха откраднат Cadillac на 106-годишен ветеран

Липсата на автомобила забелязал комшия на г-н Бънфил, който отишъл да го посети на 17 януари. Кърли съхранявал колата в гаража си с ключовете на арматурното табло, което несъмнено улеснило крадците. За информация за "елдорадото" била предложена награда от $7 000 (€6 314), но до изплащането ѝ така и не се стигнало.

Върнаха откраднат Cadillac на 106-годишен ветеран

"Кадилакът" бил оставен на паркинга на полицейското управление от мъж, който твърди, че го купил ден по-рано. Когато обаче научил за кражбата от медиите, той решил да го върне.

Върнаха откраднат Cadillac на 106-годишен ветеран

Кърли и "кадилакът" му, който той нарича "единственото ми ценно притежание", били доста известни в района на Сакраменто, така че крадците явно не са си направили добре сметката. Ветеранът обяснява с усмивка, че побеснял от случилото се, тъй като бойните му дни отдавна били отминали и нямало как да потърси сметка на апашите.

Върнаха откраднат Cadillac на 106-годишен ветеран

Въпреки щастливата развръзка полицията не се е отказала да търси крадците. По случая имало заподозрян, но разпитите продължавали. Самият г-н Бънфил получил анонимно съобщение в пощенската си кутия с името на възможния извършител на кражбата.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 13 Отговор
    Тъпотии..
  • 2 Коmapak

    14 5 Отговор
    Ехххх... Рита Хейурт. Препоръчвам на младите да видят какво прави с Фред Астер в тубата. Не съм и съвременник, но по мое време беше абсолютно забранено да си помислиш за нея, камо ли да гледаш. Прекрасен кадилак и много добра поддръжка!
  • 3 Хайл

    7 6 Отговор
    Не разбрах да се смеем ли или да плачем