23 Януари, 2020 11:50 14 005 42

Кой продава Alfa Romeo в България

  • alfa romeo-
  • ауто италия
Кой продава Alfa Romeo в България - 1

Преди няколко дни ви информирахме за това, че у нас има нов дилър на марките Jeep и Alfa Romeo. Става дума за досегашния представител на Infiniti „Витоша Ауто“. Сега, ви представяме и позицията на , „Ауто Италия“, които до този момент бяха единствените представители на Alfa Romeo в България. Публикуваме становището без корекции.

"Като оторизиран дистрибутор на марката Alfa Romeo в България, по силата на действащ договор с FCA Group, „Ауто Италия“ желае да декларира своята позиция, във връзка обявена публично информация от медиите. С настоящето уведомление компанията цели да защити коректността на информацията, правата и интересите на българския потребител, както и да запази конкурентна среда, поради създадено усещане за промяна или подмяна на икономическите субекти.


Продължавайки да е оторизиран дистрибутор на марките на FCA Group в България – Abarth, Alfa Romeo, Fiat и Fiat Professional - „Ауто Италия“ ЕАД е готова да приветства всички изявили желание да помагат за развитието им на българския пазар. Направените инвестиции, водените бизнес процеси, реализираните маркетингови стратегии и постигнатите постоянни ръстове в продажбите на брандовете през последните 4 години, в това число най-голям ръст на регистрирани автомобили от всички представлявани марки на българския пазар спрямо предходната година, е признание, че „Ауто Италия“ ЕАД продължава успешно да представлява интересите на всички марки, които предлага. Чрез развитата си през годините мрежа от представителства, „Ауто Италия“ ЕАД гарантира качествено и достъпно обслужване на клиентите на територията на цялата страна.


По отношение на бранда Alfa Romeo, в България предстои представяне на новата моделна година в лицето на основните си модели – Stelvio и Giulia. Тази година любителите на марката отново ще могат да очакват интересни условия и разнообразие от предложения от „Ауто Италия“ ЕАД. Дългогодишният опит на компанията гарантира сигурност и предимство за клиентите ѝ."


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    4 13 Отговор
    Епа ако я си кара 5.2v8 97 на газ и ми е на дедовиа

    Коментиран от #4

  • 2 сектант

    13 33 Отговор
    алфа ромео се продва в България специално говорих с такъв човек и каза че се продава от велосиПЕД али
  • 3 1234

    8 47 Отговор
    От целия концерн единственото което си струва като капацитет и цена е Жиип Тракхоук и Вояджър. Останалото особено италянската част е ...... Като всичко италянско малко резултат много маняна

    Коментиран от #14

  • 4 до 111

    33 5 Отговор

    До коментар #1 от "111":

    Сега като ти шибнат 600лв данък ще се рахатясаш … ;)

    Коментиран от #34

  • 5 ТАРО

    59 3 Отговор
    С две думи са сърдити на медиите че рекламираха новият дилър и искат да покажат че и те са все още дилъри. като организация са пълна трагедия. затова и пазарният им дял е нищожен сравнено с други марки.
  • 6 Хора съквартиранти на беемведжийте които

    32 19 Отговор
    Сервиза им е втори дом

    Коментиран от #13

  • 7 дрън дрън

    28 0 Отговор
    Нека по-добрият търговец победи !
  • 8 бай Кольо

    12 35 Отговор
    По добре ФИАТ от колкото Алфа.

    Коментиран от #20, #36

  • 9 VikiLexusVarna

    36 10 Отговор
    Виташа Ауто са егати дилъра на автомобили! - имат един едиствен магазин и сервиз само в София! - Ауто Италия имат във всички големи градове! Тоест няма никаква база за сравнение! Всеки варненец - бургазлия - русенец - в.търновец ще си купи чисто нова Алфа от Ауто Италия от неговия град! Няма луди да пътуват 500+500 общо 1000 км - за да си обслужат Алфата във Витоша Ауто и единственият им сервиз в София!

    Коментиран от #12, #31

  • 10 AdiBas

    13 33 Отговор
    Алфа... Гараж не им трЕБЕ, те са сека вечер у сервизо😀
  • 11 fermera

    6 1 Отговор
    Конкуренцията е хубаво нещо.Особено ако ти дават заместващ автомобил по време на гаранцията.А когато ти го карат на място ,няма значение къде е сервиза.Пробшема е че няма да имат електрички защото FCA купуват емисии от Тесла.Дали това не е далечната цел на Витоша Ауто?
  • 12 Грешка

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "VikiLexusVarna":

    Нещо си в грешка!Във Варна Аутоиталия няма от началото на 2019,а в Бургас затвориха пролетта и има нов дилър!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Коmapak

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "1234":

    Така така колега. Затова и алфа имат отбор във формула. Да не пропусна и тези без резултат мезарати, ферари, Ламборгини и пагани. Все италианска маняна. Ти ако очакваш за 10000евро прилична кола, няма как да стане, дори италианска. Иначе ми харесва новата Алфа с двигател мезарати. Съвсем отделен е въпросът дали чак толкова ми харесва та да си я купя! Май.......... не. 😊

    Коментиран от #17

  • 15 Крали Марко

    11 1 Отговор
    Относно заглавието на статията - да вече има още едно място, от където може да се закупи чисто новва Алфа ромео в България. Чудесно. Сега обаче продавачите станаха повече от купувачите... Апропо продажбите на Алфа ромео за 2019 в целия свят са по-малко от продажбите на Ланча, която се продава само в Италия, само с един модел(Епсилон от 2011) и това е за трета поредна година :) А дано франсетата да оправят непоправимото.
  • 16 Много разбирачи

    12 4 Отговор
    Поредната порция форуми посерковци с телефон на лизинг,които разбират от всичко.
  • 17 Четете бе

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Коmapak":

    Ферари двигател,не Мазерати!!!
  • 18 batmiti

    27 1 Отговор
    Алфа Ромео са едни от първите , които произвеждат състезателни и спортни автомобили . Много преди Мерцедес , Ауто Унион ( Ауди ) , Порше , БМВ и д-р. Мнооого преди Ферари и Ламборгини да са основани.

    Коментиран от #19, #28

  • 19 Уотсън

    6 7 Отговор

    До коментар #18 от "batmiti":

    Никой не оспорва миналото им. Но ми позволете да се усъмня в бъдещето им...

    Коментиран от #22

  • 20 Дизела

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "бай Кольо":

    Братчет ти да не си пил нафта
  • 21 Петров85

    4 1 Отговор
    тука само чикиджия коментират
  • 22 batmiti

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Уотсън":

    Наистина продажбите им са доста зле , макар и Джулията да се оказа доста добра. Най ме е яд , че заради фаворизирането на Алфа , ФИАТ зачеркна бранд като любимата ми Ланча.

    Коментиран от #23

  • 23 Крали Марко

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "batmiti":

    Именно. И двете марки имат славна история, дали са толкова много на автомобилната промишленост, но от Фият пропиляха всичко. А парадокса е, че когато на мода са думите динамика, премиум и дизайн(има ги във всеки проспект от градските малолитражки до тромавите SUV-ове), и са основните фактори при избора на нов автомобил, Ланча е в медикантозна кома, а Алфа на командно дишане. А какво правят другите? Ситроен отделиха DS в отделна премиум марка, Хюндай пускат премиум марката Genesis, Сеат отделят Купра като отделна спортна марка... а Фиат? - спагети уестърн и френска любов.

    Коментиран от #25

  • 24 Крали Марко

    6 2 Отговор
    Както е тръгнало няма да се учудя, ако накрая Алфа приключи като автомобил със страхотен дизайн, двигател от Мазерати, 4Х4 от Jeep, бутони от Ситроен и дръжки на вратите от Опел.

    Коментиран от #29

  • 25 Караибрахим

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Крали Марко":

    Е какво повече да отделят. Нали са отделни марки.

    Коментиран от #30

  • 26 Pokoloko

    4 4 Отговор
    Кой продава разбрахме, но кой ги купува....😂😂😂
  • 27 Сервиз с чук

    4 11 Отговор
    Заглавието трябваше да е:КОЙ СИ КУПУВА АЛФА В БЪЛГАРИЯ!Дори и Москвича е по здрав от Алфа това го знаят и децата.Големи боклуци са.
  • 28 Сервиз с чук

    4 6 Отговор

    До коментар #18 от "batmiti":

    Може и да са първи но това не ги прави добри.Скапана марка е и точка.

    Коментиран от #32

  • 29 Алфа Ромео

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "Крали Марко":

    Алфа и Ферари са тясно свързани от край време бе неграмотник, Енцо Ферари е работил за Алфа преди да създаде Ферари.
  • 30 Крали Марко

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Караибрахим":

    Мисълта ви беше, че италиянците проспаха момента. През 60-те, 70-те и 80-те на мода беше рационалното. Тогава всички се стремяха да произвеждат практични и надежни автомобили. Някои успяваха, други не чак толкова. За разлика от тях Алфа и Ланча правеха емоционални автомобили с елегантен дизайн, спортно поведение, различни и секси ако щеш... Такааа, и вече в наши дни, когато купувачите на нови автомобили се интересуват главно от това какъв е дизайна, колко доза спорт има в колата и колко е премиум(дори за градската малолитражка) и вчерашните "практични"марки стават все по-премиум какво направиха 'талянците? Как се възполваха от традициите си? Това имах предвид.

    Коментиран от #40

  • 31 Антонн

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "VikiLexusVarna":

    Първо гледам не ги карат много Алфите.
    Второ чисто нов автомобил в гаранция 'няма значение марката',може да се обслужва в цяла Европа.В официален сервиз,и няма никакво значение от къде е купен.

    Коментиран от #38, #39

  • 32 batmitiй

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "Сервиз с чук":

    Най вероятно никога не си карал Алфа . Марката си има добри и лоши моменти в историята.
  • 33 Fli

    12 2 Отговор
    ЕЙ ШМАТКИ ТЪПИ.. СПРЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ ГЛУПОСТИ ЗА АЛФИТЕ.. СЕРВИЗИТЕ ИМ БИЛИ ВТОРИ ДОМОВЕ.. ЗАТОВА ЛИ В КОЙТО И СЕРВИЗ ДА ОТИДА ВИЖДАМ САМО НЕМСКИ ЩАЙГИ А.. И КАКВО БЕ МАРКЕТИНГА МОЖЕ ДА ИМ КУЦА.. АМА СА 1000-ПЪТИ ПО ДОБРИ ОТ НЕМСКИТЕ ВИ КАРУЦИ КАТО БМВ МЕРЦЕДЕС АУДИ ПЪК ЗА ГОЛФ БЕНЗИН ДА ЕМ НОСИ.. НАЛИ БЯХТЕ МНОГО БЪРЗИ БЕ БЪРЗАЦИ И ДЖУЛИЯТА ВА ОТРЕПА.. ЕЙ СЕГА КАТО ИЗЛЕЗНЕ ДЖУЛИЯ ГТА СТОЙТЕ И СИ ГЛЕДАЙТЕ НЕМСИТЕ ЛАМАРИНИ И АНГЕЛСКИ ОЧИ.. ВИЖДАЛ СЪМ ВСЯКЪКВИ КОЛИ АМА АЛФЕТО СИ Е АЛФЕ.. БЪРЗИНА И СТИЛ.. МАЙНАТА ИМ НА ТЪПИТЕ НЕМСКИ ИНЖЕНЕРИ.. И ЗА ХЕЙТЪРИТЕ.. НЕ МИ ПУКА ЗА ВАШЕТО МНЕНИЕ..

    Коментиран от #37

  • 34 гощо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "до 111":

    Мой комшия кара V8 бензин от 2004г и му шибнаха 860лв данЪк!
  • 35 гощо

    2 6 Отговор
    Има две марки коли които харесвам,но не бих си купил! Естественият хабитат и на двете марки е сервиза! Това са Алфа Ромео и Субару! Ако Алфа бяха приели офертата на ВАГ групата до няколко години щяха да са читава марка вече,но те предпочетоха китайска оферта и там нещата ще се влошЪт още!
  • 36 Митко

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "бай Кольо":

    И двете коли са добри.Фиат все още е собственик на марките Фиат,Алфа ромео,Ланча,Мазерати и Ферари.Сляха се с Крайслер и е Фиат-Крайслер.
  • 37 ar146ts

    10 3 Отговор

    До коментар #33 от "Fli":

    Много си прав.Тези които плюят АЛФА РОМЕО нека си карат немските кошници и да си говорят колко са лоши алфите.Аз също не се интересувам от мнението на хора,които сигурно не са сядали в АЛФА ,а дават компетентни мнения.Имам си две бензинови алфи и си ги карам с удоволствие/може би защото съм машинен инженер и не разбирам от техника,а в България много хора разбират от коли;футбол и политика и постоянно дават компетентни мнения/
  • 38 Алфа Ромео

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "Антонн":

    Ами те гледам и Ролс Ройс, Бентили, Ферари, Пагани Зонда много не ги карат.
  • 39 ar146ts

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "Антонн":

    Като гледам в България масово карат Dacia;WV;Opel;Peugeot;Renault.И ако разсъждавам като по-вечето българи трябва да си купя точно от тези марки,но понеже тези марки не ме кефят,аз си купувам АЛФА.Ферарита нещо не се срещат по пътищата сигурно защото не са хубави!
  • 40 Alfa Romeo159 TI

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Крали Марко":

    Е хубаво де, дай всички да правят квадратни и скучни коли! Има толкова много марки и модели, че за всеки има по нещо. Аз Алфа Ромео не сменям! Тази марка никога не ме е оствяла на път. Всеки да си кара каквото иска.
    Гледам, че напоследък е модерно да си пишем кода от картинката, та да си го напиша и аз 9547 :)))))
  • 41 Aнгел

    2 0 Отговор
    Естествено,че Витоша ауто ,ще вземат представителство,като всичко им е подредено . Ауто ИТАЛИЯ са стари комунисти и затъват
  • 42 Йойо

    0 0 Отговор
    Сега и аз да си кажамнението.Карам фиат браво -2 дизел,първо фиат 10 год.с цена 5000 лв.и тойота 10 год-10 000 лв.разлика огромна ,явно има защо.Електрониката им е много зле,но аз казвам така,за толкова пари,толкова кола.Колите не са им лоши,но не са и кой знае какво.Ние взимаме стари коли на по 300 000км.и после казваме фиат е боклук.За парите си стават,но са далеч от истинска кола,постоянно нещо се случва с колата,факт .Но за тези пари няма какво друго да купиш.