Last news in Fakti

23 Януари, 2020 12:08 9 100 17

Стар Viper случайно постави рекорд за скорост

  • dodge-
  • viper-
  • рекорд-
  • скорост

14-годишен Dodge Viper разви рекордна за модела скорост от 406.5 км/ч по време на изпитания във Флорида. Постижението изобщо не било планирано - целта на теста била да се провери работоспособността на 8.5-литровия V10 след снабдяването му с два турбокомпресора и увеличаването на мощността до 1 400 к.с.

Рекордът е поставен на 4.8-километровата писта на полигона "Джони Бомър" в Космическия център "Кенеди", където McLaren Speedtail неотдавна разви 403 км/ч. Постижението не е официално регистрирано, но организаторите са описали подробно всички данни като дължината на участъка, надморска височина, денивелация, температура на покритието, метеорологични условия, скорост и посока на вятъра.

Dodge преустанови производството на Viper през 2017 г. Решението бе продиктувано от въвеждането на нови стандарти за безопасност на превозните средства в САЩ, заради които моделът трябваше да претърпи коренна и изключително скъпа модернизация.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    63 14 Отговор
    Ей това е мускулеста кола!!! Кола за мъже, няма тесла, няма месла!!! А звукът е мегабрутален!!!

    Коментиран от #6, #8

  • 2 Ххх

    18 3 Отговор
    Добре беше на клипа да показват и показанията на оборотомера. И ако това не са крайните възможности, защо да не постигне и по - висока скорост ?
  • 3 Мужик

    14 25 Отговор
    Какво ми ги хвалите тези американци? Друо си е нашата лада веста Спорт!!!:)))

    Коментиран от #7

  • 4 сектант

    6 15 Отговор
    или ще е Дачия или ще е нов Мерцедес - всичко друго е ако искаш да се правиш на интересен ама то зад волана винаги ще си е папур

    Коментиран от #5, #14

  • 5 Komapak

    18 10 Отговор

    До коментар #4 от "сектант":

    Плащат ли ти да си толкова заблуден или си такъв по рождение?! Те хората ти говорят за 400+ км/ч ти дачия и мерцедес. И къде е тая дачия или мерцедес, които вдигат толкова? Да ти кажа само, че всички останали, които караме различни коли не сме длъжни да слушаме неаргументирани мнения. Твърдения без покрития...

    Коментиран от #17

  • 6 ожгжжх

    10 13 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    С какво такава кола те прави по-мъж?
    Ако ти трябва нещо подобно, за да се чувстваш мъж, въобще не си такъв, някакъв пикльо.

    Коментиран от #15

  • 7 Random

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Мужик":

    Айде не се прави на кръгъл идиот. Вайпъра е далече от 28хил лв.

    Коментиран от #9, #13

  • 8 333

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    Не знам кво му се радваш толкова. Дори в Щатите няма кой да го купува тоя туч. От 10 години не са продали над 1000 броя годишно, за това го спират. За сравнение корвета се продава десетки пъти по-добре, понякога над 30х броя годишно, и под 20 почти не пада. Hennessey, дето отдавна подминаха 400 и много км/ч доработват на GM двигателите. А Додж го купи Фиат. :D

    Коментиран от #10

  • 9 Borislav Popov

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Random":

    Я дай линк, къде в България, човек може да си купи Лада Веста Спорт - 1.8 (145 к.с.) за 28 000 лева, да отида да си взема една ?

    Коментиран от #12

  • 10 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "333":

    Вайпъра не го спряха само заради ниски продажби ,а защото направиха Challenger Hellcat и Charger Hellcat ,което обезмисля съществуването на Вайпъра като най-мощен модел на Додж и с най-много адреналин. Липсата на еърбегове спряха продажбите на Вайпър заради стандартите на Америка.
  • 11 8838

    1 0 Отговор
    Най-здравите и потентни мотори не само на Щатите са десетката на Вайпър и осмака на Ford GT от 2005-6 та. GT-то е носител на маса рекорди, а Пепелянката е най-изродската драг машина. Напишете в тубата "Heffner 8.75"
  • 12 Мужик

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    За какво ти е? Ти да не си мазохист да искаш това изчадие на руския автопром? Има много добри предложения за тези пари,дори и нещо втора употреба, но и от по-висок клас.
  • 13 Мужик

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Random":

    Не се правя на идиот,ни най малко!!! Ти по скоро се правиш на такъв,защото въпроса е принципен. Едните какви коли правят и другите колко им е трудно да направят нещо подробно на автомобил.
  • 14 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "сектант":

    Тоя чаушеско вдига максимум 440 км/ч...4х105 км/ч и после 20 км/ч да го засурнат към белканто тоя леш
  • 15 Ивайло

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "ожгжжх":

    Не колата те прави мъж, а за такава кола специално трябва да си истински мъж, за да имаш топки да я караш!!! Това не ти е таблет на колела за пикльовци!!!
  • 16 Пича

    0 0 Отговор
    А бе тва MPH ли е бах маму
  • 17 Alfa Romeo 159 TI

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Komapak":

    Що бе? Дъстъра 1.5 dci 110HP си ги прави 400+:)