Last news in Fakti

24 Януари, 2020 16:06 2 906 16

Солени глоби за превъртян километраж в Русия

  • километраж-
  • измама-
  • глоба-
  • русия
Солени глоби за превъртян километраж в Русия - 1

Фирми, които занижават реалния пробег на употребявани автомобили, да бъдат наказвани с глоба до 1 000 000 рубли (€14 700), предлага Руската асоциация на автомобилните дилъри (РОАД). Законът предвижда санкции за такава фалшификация и в момента, но размерът е едва 500 рубли (€7.33) и се налага само ако нарушението бъде доказано.

От РОАД предлагат да бъде въведена глоба не само за юридически, а и за физически лица. Размерът ѝ ще бъде до 300 000 рубли (€4 400). Президентът на дилърската асоциация Олег Моисеев настоява също "Яндекс" и Google да бъдат задължени да не публикуват обяви за подобни услуги.

В същото време от РОАД признават, че въвеждането на глоба за превъртян километраж в момента е невъзможно заради липсата на база данни, която позволява проверка. Според асоциацията за целта е необходимо "всички професионални участници на пазара на употребявани автомобили да бъдат задължени законодателно да отбелязват реалния пробег".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Солени глоби за превъртян километраж в Русия-, предлага Руската асоциация на автомобилните дилъри (РОАД).В cъщoтo врeмe oт РOAД признaвaт, чe въвeждaнeтo нa глoбa зa прeвъртян килoмeтрaж в мoмeнтa e нeвъзмoжнo зaрaди липcaтa нa бaзa дaнни, кoятo пoзвoлявa прoвeркa.И кое е новината?
  • 2 Кабагайдаров

    26 2 Отговор
    Същото да го въведат в България.................В Италия и Германия коли под 300 хилки няма ама щом влязат в България веднага стават на 100

    Коментиран от #9

  • 3 100Ю

    20 0 Отговор
    А тука, КОГА??! Как ще ги стигнем, рушняците?! Джамбазите с техните ретро музеи и любимо 180000км. )))
  • 4 Eeee

    4 8 Отговор
    Аз досега съм превъртял над 100 коли и всички куповачи са доволни.
  • 5 Аз да питам

    6 1 Отговор
    А у нас кога? Или както винаги ние сме в десета глуха?
  • 6 Borislav Popov

    7 3 Отговор
    Този закон е хубав, но в страни като Русия, България, Украйна, Грузия, Армения и още някой бивши републики от СССР-то, (в които действа закона, наепи ближния си) той и да се приеме, пак няма да работи. В САЩ за такова престъпление като нищо могат да те вкарат в затвора ! Ако се приеме подобен закон в гореспоменатите от мен страни, 90 % от хората които се занимават с продажба на коли втора и трета ръка, ще трябва да влязат в затвора и затова няма как този закон да го бъде.

    Коментиран от #8

  • 7 Алфа Вълкът

    5 5 Отговор
    Бедни другарчета сме с братушките, за къв им беше тоя комунизъм, че и нас да ни окупират, и да ни мъчат с него. Ей, го де е сега като бедни сирачета караме западни трошки!
  • 8 Спиро Суданеца

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Защо па да влизам в затвора? То и да го вкарат, като закон аз пак, докато ме хванат ще минат 10г. Тва в началото ще са мизерни групи техничарчета и жичкаджии , дето за 200лв. ще ми пишат, каквото си поискам, а ако се опънат им пускам кучетата и ще ги гледам как петите им ще ги бият в кръста от спринт. Това е чудесно да има такъв закон, НО ресурса, който ще се ангажира за система + досие на колата и търговеца е по-добре да се открадне за ново хотелче, отколкото да се реализира. Не забравяйте, че в Бг корупцията е национален спорт, а депутатите са с допинг!
  • 9 Random

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Кабагайдаров":

    Айде бе, нямало, има и са много, това че на вас ви пробутват на 300хил си е ваш проблем.
  • 10 Измаменото камилче

    8 0 Отговор
    Хайде сега инсталирайте си следната апликация "Targa Scan" на умните си телефони. Преди да си купите кола искайте италианския талон там има италианският регистрацинен номер. Въвеждате номера в апликацията и ви излиза кога е бил последния преглед и на колко км е била колата. Може да пробвате като си изберете произволно возило в Autoscout24. Работисамо за итзлиански коли. Хайде със здраве. Аз така се отказах поне от 5 коли.

    Коментиран от #12

  • 11 ВАГ

    0 0 Отговор
    Тролове ,първо прочетете статията и тогава коментирайте. В Русия предлагат да има глоба ,у нас отдавна предлагаха да има такива глоби ..е не се приеха ,няма да се приемат и в Русия.
  • 12 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Измаменото камилче":

    браво.мерси. един човек да даде нещо полезно тук
  • 13 Майстор

    0 0 Отговор
    Таблото с километража е резервна част!
  • 14 Не глеам таувизия

    1 0 Отговор
    Проверявайте всеки автомобил втора/трета ръка по VIN номера му онлайн, има за почти цяла европа сайтове... На "оригинални" документи много не вярвайте... Правят ги за 20 мин. С печати и всичко. И задължително пълна компютърна диагностика при спец на всички модули... И мн. Бързо ще разберете на колко 300-400 к км.+ е;D
  • 15 Абе

    3 0 Отговор
    Километражите се превъртат още на място,преди да бъдат внесени в Бг.И да има закон ,пак ще се превъртат.Навън
  • 16 коравия

    2 0 Отговор
    Не си мислете,че и в чужбина не се връщат километражите.Има доста коли които са сменили по няколко собственика след като са излезли от гаранция и основно се поправят и ремонтират в сръбски,албански и т.н сервизи със собственици и майсторя от балканските държави от източна европа.Там в тези сервизи стават "Чудесата",защото цените за извършването на каквито и да е ремонти са в пъти по евтини от тези във оторизираните сервизи на марката.В чужбина кола с реален и не манипулиран пробег само от представителство на дадена марка автомобил върната от предишния собственик или собственици със проследима и доказуема сервизна история,което ще рече че е обслужвана само и единствено във оторизиран сервиз на дадената марка автомобили.Всичко друго са мечти и миражи!!!