Last news in Fakti

30 Януари, 2020 17:21 4 705 11

GM пуска конкурент на Cybertruck с 1 000 к.с.

  • general motors-
  • gmc-
  • hummer

General Motors показа първото изображение на бъдещия си електрически пикап, който ще се продава под марката Hummer. Според GM Authority детройтският конкурент на Cybertruck ще получи няколко електромотора с обща мощност около 1 000 к.с., ще ускорява от 0 до 97 км/ч за 3 секунди и ще може да изминава по 650 км с едно зареждане.

GM пуска конкурент на Cybertruck с 1 000 к.с.

Електрическият Hummer ще бъде построен на платформата BT1, разработена специално за всъдеходи на ток. Един от вариантите на тази архитектура GMT T1XX вече се използва за основа на Chevrolet Silverado, новите Tahoe и Suburban, както и на следващия Cadillac Escalade.

Производството на електрическия пикап започва в края на 2021 г. За целта General Motors планира да инвестира в преоборудването на детройтския си завод D-HAM $2.2 млрд. (€2 млрд.).

На същата поточна линия ще се сглобява и автономната совалка Cruise Origin, както и всички бъдещи електрически всъдеходи и кросоувъри на концерна. Батериите за тях ще се доставят от съвместната компания GM-LG Chem.

Марката Hummer, под която до 2010 г. се продаваха цивилните версии на армейския всъдеход, принадлежи на General Motors от 1999-а. През 2009 г. американците опитаха да продадат правата и патента на китайската Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery за $150 млн., но сделката се провали и на 7 април 2010-а марката бе ликвидирана.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обща платформа?

    20 4 Отговор
    С две думи само сменят ламарините и продават едно и също нещо с различна опаковка.

    На cybertruck самата опаковка е "платформата" включително рама и шаси, защото такива няма. Всичко се носи от опаковката.

    Следователно този hummer е прекалено голяма конфекция за да е конкуренция на пикапа на Тесла. Въпреки това им желая успех. Дори да не е конкуренция предполагам ще има пазарен успех, по-голям от този на електрическото фиаско Мерцедес.

    Коментиран от #2

  • 2 Коmapak

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "Обща платформа?":

    Самата идея за SUV на ток е безумна. Като затънеш в калта, колко батерия ще изхабиш за отопление? Да приемем, че се измъкнеш някак си от калта, колко ресурс имаш да се добере до зарядно? То да не е да притичаш до електростанцията с една туба за ток? 😂😂😂

    Коментиран от #3

  • 3 Юрий

    7 8 Отговор

    До коментар #2 от "Коmapak":

    Къде бе баце ще затънеш ? Това да не са русские дороги ? В Европа поне няма къде. Ако си рибар до самия водоем отиваш по асфалт ,а там има и малък паркинг за 4-5 коли.
    На Джийп Гранд Чероки искаха да му правят рекламно клипче ,белгийския дистрибутор ,завряха го в едни сечища ,но и там сериозни препятствия нямаше ,та ги правиха от трупи.

    Коментиран от #4, #7, #10

  • 4 Коmapak

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Юрий":

    Юра, говоря за Колорадо примерно. Да не говорим за руските територии!
  • 5 Komapak

    2 2 Отговор
    Ток в пустиня?!!!!! Да бе да. Иди ми ги обяснаеай как ще налеееш ток в тубата!

    Коментиран от #9

  • 6 гост

    3 4 Отговор
    Защо Тесла са лидери? Защото са единственните, които предлагат нещо смислено на пазара, нещо замислено като електрическа кола, нещо замислено като практично и в същото време екстравагантно, различаващо се от конфекцията.
  • 7 Антиелектрика

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Юрий":

    О, ама изобщо няма къде да затънеш у нас. Ние сме асфалтирали всички пътища и даже внасяме кал, защото тук никъде не се намира. Като започнете да ги пишете едни, та чак не се усещате. Това е Хамър и неговата таргет група би следвало да е офроудъри, не асфалтови рибари.
  • 8 Borislav Popov

    4 3 Отговор
    Как така, как може, GM и ти ли бе ?? Трябва, на всяка цена някой тук да звънне на управляващите от GM и да им подскаже да влезнат тук в някоя статия за електрички и да прочетат коментарите на местните експърди-антиелектрици, за вредноста и безполезноста на електромобилите. Та белким, се откажат тези малоумници от произодството на електропикапи и от влагането на такива огромни средства в тяхната разпаботка и в производството им.
  • 9 Пустинна туба

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Komapak":

    Точно в пустинята пък пече слънце по цял ден, всеки ден. Няколко фотоволтаика, една батерия и ето ти готова бензиностанция която никога не трябва да се зарежда, защото се самозарежда. Това е значително по-евтино от прекарването на далекопроводи до малките селца в пустинята и това е единственият начин да се електрифицират отдалечените райони. Имам много правителствени и благотворителни организации които се занимават точно с това. При търсене на такава услуга, ще има и предлагане. Точно както има предлагане на дървени коловози срещу 50 евро или издърпване на затънали в пясъка автомобили, кемпери и каравани по къмпингите. Ще дойдат да ти подадат ток от тяхната батерия срещу определена сума разбира се.

    Коментиран от #11

  • 10 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Юрий":

    Ти да не мислиш че само в Русия има къде да закъсаш? Руснаците си имат ниви и уазки за целта. Рибарите ходели по асфалт до рибите-за кво им е джип тогава? По твоята логика рибите трябва да са закачени на кукичките предварително
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.