Last news in Fakti

14 Февруари, 2020 10:00 24 716 40

Ако досега сте чакали да си вземете Supra, сте направили умен ход

  • toyota-
  • supra

Новият модел от 2021 година е с много подобрения

Ако досега сте чакали да си вземете Supra, сте направили умен ход - 1

Освен новия двулитров четирицилиндров турбодвигател, Toyota Supra 2021 има още няколко големи изменения, които да привлекат повече клиенти към спортното излъчване на марката.

Основната промяна се състои в това, че трилитровият редови шестцилиндров двигател е с мощност 382 конски сили и въртящ момент 499 Нм, вместо досегашните 335 коня и 495 нютона. Това приравнява Supra на едно ниво с родственика BMW Z4 M40i, който използва същия двигател.

Toyota изчисляват, че по-мощният двигател ще успее да подобри ускорението от място до 100, като новото постижение ще е 3.9 секунди вместо досегашните 4.1 секунди.

Ако досега сте чакали да си вземете Supra, сте направили умен ход

Осемстепенната автоматична скоростна кутия все още е единствената опция за трансмисия за този агрегат. Компанията също така пренастройва окачването на Supra, като променя настройките на амортисьорите.

Усилителят на волана е с променени характеристики, контролът на стабилността и активният диференциал - също. Картината се завършва от алуминиеви "разпънки", монтирани в двигателния отсек.

Като допълнителна опция купувачите могат да си поръчат пакет за безопасност, който включва технологии като динамичен контрол, монитор за сляпа зона, паркинг сензори с опция за автоматично екстремно спиране, мултимедийна система с 12 високоговорителя и др.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jdm

    62 22 Отговор
    Каква супра бе хора, като и ходовата част и двигателя са бмв.

    Коментиран от #10, #28, #39

  • 2 ГРАД КОЗЛОХУЙ

    38 54 Отговор
    Това от към дизайн е по-зле и от Запорожец.
  • 3 сектант

    49 6 Отговор
    ако толкова искат да я подобрят, просто да сложат 2JZ мотора какво се правят на интересни
  • 4 незнайко

    40 12 Отговор
    (Публикувано във факти.бг: Освен новия двулитров, четирицилиндров турбо двигател ... Основната промяна се състои в това, че трилитровият редови шестцилиндров двигател ...) КОЕ Е ВЯРНО ??? Поне не пишете глупости !!!

    Коментиран от #6, #15

  • 5 Ивайло

    27 12 Отговор
    И как може да я оставят само с автоматик?!? Нали е бегачка, а не круизър???

    Коментиран от #30

  • 6 Jezza

    25 5 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Освен три литровия, който е подобрен има и версия с двулитров двигател. Какво не разбра ?
  • 7 Is 200

    36 12 Отговор
    Bmw не мерси
  • 8 гост

    25 6 Отговор
    Не разбирам защо не си монтираха техен агрегат. Сега всеки казва, че това е бмв, всеки. Да, малко по-добра е от бмв като динамика и управление, ама дотам. Все едно да вземеш Шкода и Сеат и да казваш, че са напълно различни коли. Японците се дънят, инак класата на 2JZ е голяма и според мен щяха да спечелят много, ако бяха пуснали същия агрегат пригоден само към еконормите, няма развойна дейност в случая, само производство и голям култ към двигателя, вероятно щеше да се купува само заради него.

    Коментиран от #18

  • 9 Педалфа Рогейо

    17 19 Отговор
    друго си е истински расов боклук като Алфа Ромео
  • 10 Така е

    12 55 Отговор

    До коментар #1 от "jdm":

    Те дрьпнатите могат само да копират от най-добрите.. германците!!
  • 11 Петко

    22 6 Отговор
    Японците нещо не са отчели настроенията на българските куповачи за тази кола. Те май се интерисуват от техните си клиенти в Азия и Америка затова тук ще изгубят мноого потенциални български клиенти. Нека им е щом се кооперират с БМВ.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 type-R

    16 16 Отговор
    Як двигател и слаба кутия. Защо 8 степени? За да превключва на по-горна предавка още при 1500 оборота. И какво става? Ще пестим гориво със спортна кола?! Този двигател иска 6-7-8 хиляди оборота! А не пестене на гориво!
  • 14 Хаха

    30 11 Отговор
    7-8 хиляди оборота иска твоя астматик, този турбо шестак още на 2000 оборота е на макс.въртящ момент,а след 4000 ще излита
  • 15 Марио

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Много си ограничен, то е написано като за индианци, ама ти пак не разбра. Има и четирицилиндров, има и доработен шестак.
  • 16 МП4

    22 7 Отговор
    Красива външност с ненадежден агрегат..Конете(немците), са дали колосални пари на Такумито ,за да се осъществи модела Супра, само че с изискаме за техен мотор на бмв....Ако бяха сложили 2JZ , БМВ щеше да изгубят милиарди от конкурентите модели на Супра за вбъдеще :)

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 EJ255

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    За съжаление JZта е стара технология и няма как да го докарат до Евро 6

    Коментиран от #19

  • 19 John Doe

    9 9 Отговор

    До коментар #18 от "EJ255":

    Абсолютно вярно! Вярно е, че 2j е уникален мотот със страхотен потенциал, но за пистови изпълнения. Реално не е нищо впечатляващо в стоков вариант, дори бих казал, че си е куцичак. Една е46 м3 сток срещу Супра пак сток, като се има впредвид, че супрата е 3.0 турбо, а другото 3.2 атмосферка - Еми м-ката е в пъто по-потентния автомобил. Виж стигне ли се до доработки е друга бира. Но този мотор е годен само и единствено за пистови издевателства в днешно време с днешните стандартни, докато B58 е доста палав двигател дори във стоков вариант и го докарват до към 400 магарета само след софтуерна намеса.
  • 20 Вихъра

    3 25 Отговор

    До коментар #16 от "МП4":

    Тоя па.. :DDDD
    Милиарди, хахаха. Ей невеж, сравни колко са търсени спортните коли на БМВ и колко на Тойота бе!? Гледай, че на японците продажбите са им на трактори, разбирай джипове и градски консерви, разбирай Ярис и подобните му малолитражки.

    Коментиран от #21, #31

  • 21 МП4

    18 3 Отговор

    До коментар #20 от "Вихъра":

    Е Ограничен и необразован, говоря конкретно за моделите конкурентни на супра, например като бмв Z4, м2 competition. Не ти говоря за трактори, камиони, джипове, а конкретно за определени модели, защото една нова Тойота супра ако е с 2jz двигател, бмв ще си спрат производството на сходните и умник
  • 22 МП4

    18 3 Отговор
    Японците могат да изкарат пари за обвивката , да върнат модел Супра, но нямат за инвестиция, създаването на двигател 2jz за продажби...И немеца идва и предлага инвестиция, но с условие Тойота - Бмв -двигател...Всичко е политика и нагласи..Карай си там 20 год. нов таралясник и недей рабираи от супри и трактори, че си много далеч от тях и за вбъдеще.
  • 23 С.С

    12 2 Отговор
    Досега чаках 5 месеца,за да се прибера в България и да си купя тази Супра. Честно.Ако ви лъжа-да препия дано.
    Обаче-като гледам колко са ми еврото и евроцентовете,най-много да си взема една Бора 1,9TDI 131ps. За толкова ще стигнат кинтите.
  • 24 АБВ

    7 4 Отговор
    На Тойота от 2013/2014 година дизеловите двигатели с обем 2 литра са на БМВ.
    Явно, за да стигнат до там Супрата да е БМВ Z4, явно са доволни от двигателите и сътрудничеството с БМВ.
    Еконормите също са спазени.
    Продажбите на Тойота също са добри.
  • 25 Алфа Ромео

    9 5 Отговор
    Тва е няква гавра със феновете на Супра, направиха си сепуко с тази Супра...
  • 26 Алфа Ромео

    7 4 Отговор
    Грозен дизайн и посредствени характеристики и надеждност от БМВ, кво по-лошо може да стане.
  • 27 мани мани

    4 4 Отговор
    само емблемите й са на тойота! всичко от бмв ... срам за джапанезете и то голям!
  • 28 Paf

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "jdm":

    Supra Z4
  • 29 EEM

    10 0 Отговор
    Истинските японски фенове няма да го простят никога. Добре, че поне Хонда още не се умешиха с някоя европейска марка.(Освен онази заигравка с Ровър на времето)

    Коментиран от #32

  • 30 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ивайло":

    Просто поне да бяха сложили едни пера на волана като неискат да я направят с механична кутия.
  • 31 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Вихъра":

    Тогава Nissan GT-R ще ми кажеш, че е с малко продажби ли? Какво той не е ли спортен автомобил?
  • 32 Младен

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "EEM":

    Е и Nissan не са.
  • 33 Бисер

    2 1 Отговор
    Пълна излагация от Тойота!Първо решиха да помогнат на БМВ за двигатели, но май има много корупция!?До това кой-кого копира е ясно само на информираните,никога японците не са копирали немците а е обратното!Или не са им редовни двигателните и искат да ги набутат на най-скъпата авто марка на света
  • 34 Бисер

    0 0 Отговор
    Както и във Ф1,Хонда направиха грешка като предоставила заводския си отбор, по скоро подариха заедно със механиците на Мерцедес и едно благодаря няма от тяхна страна за спечелените титли!Сега ще чакат да видят дали Хонда е заплаха,а ако е ще си хванат чукалата с някое финансово затруднение
  • 35 Бисер

    5 0 Отговор
    И как тази "Супра" ще конкурира "НСХ" на Хонда или Джи Ти Ар на Нисан?!От Тойота очаквах много повече, много повече.........

    Коментиран от #36

  • 36 Аз да ти кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Бисер":

    Те си гонят тяхното, бмв за момента имат ли патентован за серийно производство 3цил.с 260 коня и купе 1,1-2 тона и постоянно 4х4 задвижване, не ги мисли доста 1 ви места хванаха с тоя мотор в WRC, пък и за цивилния ярис смея да твърдя че ще разплаче доста струващи 100 и над 100 бона бегачки по 3 тона, ама пък на мене нека ми е зле, яриса е фул екстри, все още не изпитвам нужда колата да ми прай с*ирки.
  • 37 бензино наполони

    3 0 Отговор
    Мале що 'разбирачи' има тука. Акълите във фирмата репа да ядат.
  • 38 Mарсилия

    0 0 Отговор
    Е как от Тойота не направиха поне една красива кола...
  • 39 Дим

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "jdm":

    На тестове обаче супрата е по-добра от бмв-то😄
  • 40 Готин

    0 0 Отговор
    На мен пък, не ми харесва цветът!