Last news in Fakti

19 Февруари, 2020 11:57 5 416 15

4х4 за големия седан на Toyota

  • toyota-
  • camry-
  • awd
4х4 за големия седан на Toyota - 1

Японската компания не е произвеждала седан със задвижване на всички колела от 1991 година, но поради нарастващата популярност на задвижването на всички колела, сега реши да възроди версията. Системата ще бъде налична за модела Camry и ще бъде предлагана като опция.

По-конкретно става дума за AWD Dynamic Torque Control, която се монтира и на новия кросоувър Toyota RAV4 и има уникален алгоритъм на работа, представящ се добре както на асфалт, така и извън него. Системата може да предава до 50% от въртящия момент на задните колела, ако предните колела пробуксуват.

През останалото време 100% от мощността отива на предните колела за икономия на гориво. Системата за задвижване на всички колела ще бъде налична на версиите Camry с 2.5-литров четирицилиндров двигател и с осемстепенна автоматична трансмисия. 4х4 седанът ще се отличава с т.нар. раздвоена изпускателна система, която ще добави незначителните 3-4 к.с. към мощността.

В същото време разходът на бензин ще бъде: 9,4 литра в града, 6,9 литра на магистралата и 8,1 литра в смесен режим. Новата Toyota Camry AWD е разработена в САЩ като модел, създаден изключително за северноамериканския пазар. Дали компанията ще разработи подобна версия за Европа, все още не се знае.

При оборудването на седана със система за задвижване на всички колела, двигателят, трансмисията, кутията за трансфер на момента и задният диференциал са взети от RAV4. Задното окачване на RAV4 също е пригодено за седана и получава специални настройки.

Карданният вал е модифициран от кросоувъра Highlander. Направени са и промени в дизайна на пода на седана, променя се и формата на резервоара за гориво - той вече не е плосък и направен във формата на седло. В резултат на това седанът със задвижване на всички колела става със 75 кг по-тежък от версията с предно задвижване.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мани мани

    5 42 Отговор
    ръжда 4х4

    Коментиран от #8, #12

  • 2 ismail

    5 36 Отговор
    kat stignat bmw mi se obadete nqma da vi dam nomera mi zashoto nqma da gi stignat ;)

    Коментиран от #7, #9, #13

  • 3 Bnw-комплексари

    34 7 Отговор
    ФенЬовете на комплексарската марка БьеМВьие, нямат абсолютно никаква нужда да коментират други автомобили, комвнтирайте статиите за вашата марка, че през ден някой ваш убавец се прочува
  • 4 Steks

    4 9 Отговор
    Най накрая нещо интересно и от Тойота за Европа да не ми се обиждат феновете на Японски коли но до сега всичките им модели и двигатели за Европа бяха скучни и асматици но това вече изглежда доста добре ПРИЗНАВАМ

    Коментиран от #5

  • 5 Емил

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Steks":

    Нещо не си разбрал! Това е автомобил за САЩ, в Европа - еко! Т.е. въшки с дизели!
  • 6 Бай хой

    22 0 Отговор
    Ама верно ли бмв излизали фабрично с разписание на градския транспорт в жабата? Питам за един приятел
  • 7 Ridah

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "ismail":

    БМВ е спортно-луксозна марка, безумно скъпа и невинаги качествена. Тойота е адски надеждна, бюджетна марка за хора дето искат да стигнат От А до Б. Защо сравняваш два различни играча? И двете си правят парите -твоето мнение не им повлиява ;)
  • 8 Аааа

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "мани мани":

    Ръждата е в главата ти ...
  • 9 Гост 2

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "ismail":

    Няма смисъл да ти се обаждам , защото много отдавна са ги задминали по качество !
  • 10 Б. Б

    3 1 Отговор
    Едвали ще надмине този нов модел- Тойота Торсел.комбито което беше 4х4 навремето.
  • 11 Japbest

    11 0 Отговор
    Представям си го Исмаилчо, как се опитва да дрифтира с изтърбушена баварска щайга по дупките на Кърджали.
  • 12 ала бала

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "мани мани":

    Пий си хапчетата редовно!
  • 13 ала бала

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "ismail":

    Ама то БМВ трябва да стигне Камри. Къде се видяло най-здравата кола да иска да стигне еднодневката.
  • 14 Чичо Тони

    3 1 Отговор
    понеже няма какво да се коментира за здравината и надеждността на toyota... почва да се повтаря мантрата "колко била грозна".. истината е че единствено по надежност и здравина се доближават корейците... В Германия отдавна автомобилите не се правят от инженери от мениджъри...

    Коментиран от #15

  • 15 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Чичо Тони":

    Чичо Тони нещо си в грешка от 2003г. всички автомобили днес се правят от мениджери не от инженери и не знам какво ги хвалите тези корейски боклуци.Тойотата не е така издръжлива както старите модели.