19 Февруари, 2020 12:15 26 644 41

Илон Мъск се заяде с Бил Гейтс заради Porsche-то му

  • бил гейтс-
  • илон мъск-
  • tesla-
  • porsche-
  • taycan

Илон Мъск реагира на решението на Бил Гейтс да си купи Porsche Taycan вместо Tesla. Собственикът на Tesla се заяде с решението на милиардера Гейтс, като оцени знанията му в сферата на електрическите автомобили като незначителни.

Мъск реагира в Twiter на решението на съоснователя на Microsoft да закупи електромобил Porsche Taycan вместо Tesla и на думите му, че електрическите автомобили все още изостават по отношение на пробега, в сравнение с традиционните бензинови коли.

Мъск е изненадан, че съоснователят на Microsoft не е купил Tesla и изрази разочарование, че Гейтс критикува гамата от електрически превозни средства, без да е наясно с темата. Той отговори и на един от участниците в дискусията, който заяви:

„Много хора ще гледат интервюто с Гейтс и ще повярват на думите му и дори няма да обмислят възможността да се сдобият с електромобил“. Отговорът на Мъск бе следният: "Моите разговори с Гейтс бяха доста банални", пише в отговор основателят на Tesla.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мани мани

    44 40 Отговор
    двама грозника и една хубава марка коли, т'ва виждам язе
  • 2 Driving pleasure

    115 18 Отговор
    Пак ли пробутвате тъпизмите на друсняка?
    А Гейтс пък признава, че удоволствието от шофирането на автомобил с двигател с вътрешно горене му носи по-голямо удоволствие.

    Коментиран от #3, #16, #23

  • 3 Да прав си

    28 12 Отговор

    До коментар #2 от "Driving pleasure":

    Какво разбира прасе от кладенчова вода!
  • 4 Бил

    9 3 Отговор
    А с една "корона" искаш ли да те почерпя?
  • 5 Гуруто на Мъск

    15 2 Отговор
    Да го беше почерпил с мери джейн, щеше да кандиса на сайбъртрака.
  • 6 асдфгххх

    86 11 Отговор
    Бил Гейтс винаги предпочита и кара Поршета.
    Теслата дори да е по-добра от към батерия и мотори, интериорът й не може да се сравнява с този на Порше, а това е по-важно за хора като него.
  • 7 Porsche

    76 16 Отговор
    Теслата изглежда като грозната Бети пред Поршето

    Коментиран от #27

  • 8 гост

    20 85 Отговор
    Критикува електричката на база на Поршето, което я е минало 300км, а не. Да се качи в една топ тесла модел Ес и да види къде са 600км реални километри и над хиляда при хайпърмайлинг. Смешно е наистина. Този милиардер, Гейтс, уж фондове за бедните прави, а си поръчва яхти за ститици милиони, където тези пари може да ги даде за технология, която да дава светлина, образование и поминък на милиони бедни хора. Чиста форма на лицемерие.

    Коментиран от #11, #37, #40, #41

  • 9 Хахаха

    5 13 Отговор
    Това Порше след вчерашния пожар, ще ми бъде интересно как ще го качи на водородната яхта.
  • 10 Барни Ръбъл

    26 7 Отговор
    Ел-коли са само преход към новите високо технологични возила.
  • 11 Driving pleasure

    60 11 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Баш Гейтс дава, и то дава доста. Не съм чул Друсаното да дава обаче... той само взима и то без да има каквито и да е скрупули, коментара ти е меко казано смешен - понякога е излишно да рипаш да защитаваш престъпника Мъск!

    Коментиран от #17, #30

  • 12 Тесла

    11 44 Отговор
    Тесла и нейната акция Днес ще отворят с 65 долара плюс... Това е бъдещия елиминатор на всички досегашни автомобили...
  • 13 Онуфри

    37 6 Отговор
    Това тс акциите сме го гледали с Омрон. Някоя сутрин просто всички акционери ще са с равен старт от нулата и ще им се скача от прозорците.
  • 14 Зомби с квадратен волан

    9 64 Отговор
    Бил Гейтс е супербогат, но както се оказва и доста слабо информиран. Което е парадокс, но доста богаташи са пълни идиоти. Което от своя страна затвърждава тезата, че понякога богатство се трупа с талант и труд, а друг път просто с доста късмет.
    При нормално шофиране, с 80-90 км/ч, топ моделите на тесла спокойно минават над 700 км с едно зареждане. Което не се минаваше от нито един соц автомобил с пълен резервоар само преди 30 г. Москвето и Ладата, зареждаш догоре и от София до Бургас, на Бургас вече си с празен резервоар.
    Но Гейтс прави лоша услуга на околната среда и на здравето на хората с това си изказване и решение. Да не говорим, че неговата фондация рядко инвестира в разумни инициативи.

    Коментиран от #22

  • 15 FucK Religion

    4 11 Отговор
    Samo made in EU made in Japan made in Korea, a v skoro vreme i made in China hahaaaa
  • 16 Гладна кокошка

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Driving pleasure":

    "електромобил Porsche Taycan"

    Коментиран от #19

  • 17 гост

    10 26 Отговор

    До коментар #11 от "Driving pleasure":

    Ходи да четеш за ферарито на грил. Фондациите са за избягване на данъци при милиардерите, не го правят, защото имат добри сърца. Просто Мъск не е лицемер. Всичко, което прави е за хората и тяхното бъдеще. Безоз стартира наравно с Мъск, компанията му чукна трилион, а е направил една малка ракетка, която е предназначена за туристи срещу заплащане и засега е само на тестове. Вземи прочети защо милиардерите инвестират и каква безотчетност и влияние упръжнява тази фондация върху световното здравеопазване.

    Коментиран от #18, #20

  • 18 Бай хой

    13 4 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Ти още ли не си потънал в земята от срам? Завчера като домакиня клюкарстваше че технологиите в електрониката са върха когато приличат на пакетче чай. Достойно за кухненски лъв експерт.
  • 19 Driving pleasure

    11 6 Отговор

    До коментар #16 от "Гладна кокошка":

    Гейтс има в гаража си няколко истински поршета иа ламборгинита, взел си е и ел. кочак просто щото може и щото е модно
  • 20 Язе

    28 5 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    И този дето даде 10млрд за борба с кл.промени ли е лицемер?Кога Мъск ще даде толкова?Бил Гейтс сигурно досега е дал общо повече от тези 10 млрд.Чакаме Мъск да даде.Ще чакаме
  • 21 Миг 29

    23 5 Отговор
    Тоя с телслата в ръце защо дава наклон на зубара каква кола да си джитка?
  • 22 Въпрос

    34 4 Отговор

    До коментар #14 от "Зомби с квадратен волан":

    За чий му е на Бил Гейтс да се поти на седалката 700 км., Да не е таксиметров водач или тираджия? 300 км. пробег са му напълно достатъчни и затова е взел Порше. По-горе ти написаха, че е фенна поршетата. И нали не мислиш, че интериора на Порше за 200 хил. е същия като на Тесла за 40 хил?
  • 23 .Д.Кънев

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Driving pleasure":

    Брей какво чудо невиждано.От къде на къде производител да задължава някого да купи негов продукт.Ам чи като иска някой си да му ползва продукта му,макар че е кола.Ам чи да му я подари.Пък тогава да се хвали.Ам чи ако ми подари колата а ще го хваля.Ама не не иска да се охарчи.Ако и да е милиардер.
  • 24 ВАГ

    21 3 Отговор
    Дежурните сополковци пак коментират най-добрата марка в света. Бил Гейтс се е доказал във времето ,че има акъл и избора му на Порше показва ,че има и стил.

    Коментиран от #34

  • 25 207123

    12 5 Отговор
    Поршето си е порше независимо кой го кара. Хората заглеждат колата не идиота вътре. Стига с тия боклуци Тесла. Електрическите коли са много по опасни от конвенционалните горива но това ще излезе наяве когато целия свят се напълни с електрически и почнат проблемите. Тогава вече ще се търси ново гориво или връщане към старите горива. Целта тук не е опазване на природата и намаляване на парниковия ефект, а отстраняване на арабите и унищожаване на бизнеса им който е петрол и някои други продукти. Това е основното и кой има най голяма полза от това? А Мъск иска да си събере и допълнителни средства за експедицията до Марс, че ако стане трябват много пари за всичко там. А и застраховките които ще поеме на тези които заминат първи няма да са малки независимо от факта, че никога вече може да не се върнат на Земята дори и всичко да е успешно с първите полети до там.

    Коментиран от #26

  • 26 Ракета Пейтриът

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "207123":

    Тва с опасното са пълни глупости, няма и да го коментираме. Кой печели от изоставянето на петрола? Ами мисли бе, колега, тая глава да не е само да ти крепи слушашките. Всички ние печелим - наш си точец от АЕЦ-а, ВЕЦ-овете т.н. Милиардите пари от джоба ни няма да изтичат навън, ами си остават тук.

    Коментиран от #32

  • 27 Хайл

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Porsche":

    Не обиждай грозната Бети на Тесла...Бети е прицеса

    Коментиран от #35

  • 28 Хайл

    8 4 Отговор
    Тая тесла на 14 км трябва да спираш да рестартираш таблетите че не върви...ко ми фалите тоя боклук тесла
  • 29 Истината

    4 2 Отговор
    ще я видите, когато погледнете обща снимка на Слънцето и Земята. Тогава ще разберете че Земята не трябва да се трови, а енергията от Слънцето рано или късно ще стане толкова скъпа, колкото струва поддръжката и подмяната на съоръженията чрез които тя ще ни служи. Това че сега има вреди от производството на батерии и корумпирани прекупвачи които надуват цените, не означава че и в бъдеще ще е така. А въздухът все някога трябва да спре да се трови с изгорели газове.
  • 30 Хаха

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Driving pleasure":

    Всичко може да се види тук, включително и да се държи сметка на Бил Гейтс как си харчи парите и какво да си купува... Прелест
  • 31 Наско

    4 1 Отговор
    Тази година Порше догодина две !
  • 32 207123

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Ракета Пейтриът":

    Аз знам кой печели от изоставянето на петрола но няма да го споменя защото моделаторите ще ми изтрият коментара.
  • 33 Ивайло

    2 0 Отговор
    Велики са и двамата !!! Забележките ,които пишете по адрес на техническата им култура са просташки ! Да се съмняваме в познанията на Б. Гейтс , създателят на Майкрософт , или да отричаме гения на Мъск в ракетостроенето ,това ли правим ? Я нашите велики оценители от Люлин и Младост да си попрегледат записките ! Ех де да имаха "братушките" на Изток такива люде ,а какво ще кажете ? Да припомня ли притчата за лисицата и гроздето
  • 34 Грешка

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "ВАГ":

    Той избира Порше защото има пари и няма да се разхожда с кола която може да купят доста хора. Тесла Модел С има много а Поршета няма да има много. За това, а не че си заслужава да се даде двойна цена. Но тези сметки си ги правят средната класа, а не милиардерите. Но при всички тестове печели Тесла пари/качество.

    Коментиран от #39

  • 35 Ushy

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Хайл":

    Аз искам Tesla- Kaufland предлага ли я за награда?
  • 36 сегехей

    5 2 Отговор
    Порше е автомобил а Тесла е ширпотреба.
  • 37 Onzo

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Абе,всички ли в Бългория очаквате богатите да си дават е така парите. Най-вече за каквото вие смятате за окей ?
  • 38 bbb

    0 1 Отговор
    гнусен чифут
  • 39 Свирепия

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Грешка":

    Ако твърдиш че Тесла е по качествена от Порше значи сериозно си мръднал приятел, време ти е да посетиш психиатрията.. не се бави изобщо
  • 40 Генчо

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Пак пишеш небивалици! Ти да не си на заплата в тоя сайт? Гаха порше винаги пред тесла. Гейтс има достатъчно акъл да пресметне, коя кола каква е.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.