7 Март, 2020 12:00 10 619 22

Ето го новия електрически Fiat 500e

  • fiat-
  • 500e-
  • електромобил

Започва нова ера за Fiat 500 с представянето на напълно електрическа версия на модела. Въпреки това малкият електромобил няма да замести сегашния хечбек.

Ето го новия електрически Fiat 500e

Fiat 500e е напълно нов проект, който от самото начало е конструиран да бъде електрически. Той ще бъде сглобяван в Торино, докато настоящото поколение на хечбека с ДВГ и хибридни двигатели ще продължи да се произвежда в Полша.

Ето го новия електрически Fiat 500e

Новият електрически модел запазва вечната форма на Fiat 500, но има и отличителни разлики като по-дебели предни колони на покрива, загладена форма на каросерията, нови LED фарове и освежена радиаторна решетка. Освен това от предницата е премахната емблемата на Fiat, която е заменена с голямо лого "500". Задните светлини създават Е-образен мотив, за да подчертаят, че Fiat 500e е напълно електрически.

Ето го новия електрически Fiat 500e

Пропорциите му изглеждат почти идентични с настоящото поколение на хечбека, но новият електромобил е малко по-голям. Дължината и ширината са увеличени с по 6 сантиметра, докато междуосието е с близо 2 сантиметра по-дълго.

Ето го новия електрически Fiat 500e

В каросерията също има иновации. Арматурното табло е разширено хоризонтално, интегрирайки 10,25-инчовия сензорен дисплей, както и серия от бутони, наподобяващи клавишите на пиано. Приборният панел пък е заменен от 7-инчов цифров екран. Воланът е "изрязан" в долната част, а зоната между седалките и плоският под предлагат малко повече вътрешно пространство за пътниците.

Ето го новия електрически Fiat 500e

Има и много технологии. Новата мултимедийна система Uconnect 5 се свързва с интернет, а достъпът до нея може да бъде осигурен и чрез смартфон. Fiat 500e се предлага с редица системи за подпомагане на водача, включително автоматично спиране, следене на мъртвата точка, асистент за поддържане на лентата и адаптивен круиз контрол. Предлагат се три режима на шофиране - Normal, Range и Sherpa, последният от които силно намалява удобствата и производителността, за да осигури по-дълъг пробег.

Ето го новия електрически Fiat 500e

Fiat 500e използва един електромотор с максимална мощност от 118 к.с. и 42 кВтч акумулаторна батерия. Според италианците електромобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 9.0 секунди и развива максимална скорост от 150 км/ч. Освен това, Fiat 500e предлага пробег от 320 километра съобразно европейските WLTP стандарти. Батерията може да зареди 80 процента от капацитета си за 35 минути, използвайки зарядно устройство от 85 кВт. Зареждането в домашни условия пък отнема около 14 часа.

Новият електрически Fiat 500e вече може да бъде поръчан в Европа, като се предлага и специално първоначално издание модела, от което ще бъдат произведени 500 екземпляра с начална цена от 37 500 евро. Лимитираната инициална серия ще включва LED фарове, седалки от еко кожа, 17-цолови джанти и пълната гама от налични асистенти на водача.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer 3.0

    57 3 Отговор
    Автомобилчето е много добро.
    За качеството ще се разбере в последствие на годините на експлоатация.
    Цената от 80 000 лв, обаче, изобщо не е нито лека, нито е еко!

    Коментиран от #3

  • 2 Госあ

    25 8 Отговор
    Хубаво и добре измислено. За градско каране с малки батерии.

    Коментиран от #6

  • 3 jар

    16 35 Отговор

    До коментар #1 от "Boxer 3.0":

    Качеството на Италианските автомобили от години е много ниско и едва ли точно този модел ще направи първото изключение.
  • 4 Borislav Popov

    34 2 Отговор
    С такава цена, този бръмбазък е обречен на забрава, продажбите ще бъдат единични.
  • 5 Реалист фен

    19 3 Отговор
    Най-много 250км пробег с нормално каране.
  • 6 Наистина е така

    19 5 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Само че няма да има кой знае какъв пазарен успех. Като ще даваш 40 000 евро, май ако имаш малко акъл в главата, за същите пари ще си купиш по-голям електромобил с по-голяма батерия и съответно по-голям пробег, който ще можеш да зареждаш много по-бързо, ако тръгнеш на дълъг път, дори два пъти по-бързото ускорение и максимална скорост над 200 км да не са ти приоритет.
  • 7 Мдамм

    13 13 Отговор
    Истината е Skoda Citigo e iV - 37kWh и почти същия пробег, джанти 16-ки, стои добре, бързо зареждане, 4-ма по 1.80 могат да седнат вътре удобно, до 60 набира за около 4 сек. и всичко това около 36 бона наши пари. Иначе втора ръка вече около 20 читави ел. коли има всякакви.

    Коментиран от #10

  • 8 Фят

    6 17 Отговор
    От италиански педали за всички педали
  • 9 Стоян

    12 5 Отговор
    Някой да каже за по добър автомобил в класа си, а това е цена за лимитиранита серия
  • 10 Ехххх мечти мечти

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мдамм":

    Много си далеч от истината, чети малко повече
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    6 6 Отговор
    Значи Тесла предлагат модел 3 за толкова пари в САЩ, само че двете нямат нищо сравнимо, нито по възможности, нито по размери, нито по данни. Погледнете на Тесла колите и това, което се предлага от европейците и ще разберете защо калифорнийската компания има стотици хиляди заявки, а европейците се чудят защо не продават. Самият принц Чарлз беше тествал модел Х и електрическия ягуар, но избрал английското въпреки че американското повече му харесало.
    Ето ви и лика, добавяш още хиляда долара за доставка и това е:
    https://www.tesla.com/model3/design#battery

    Коментиран от #17

  • 13 гост

    9 4 Отговор
    Не е лоша колата, но цената й е много лоша. Освен това модел и3 на бмв харчи 13-14кв, а тази е по-малка и трябва да е по-лека, но излиза, че харчи над тези данни, реално не би трябвало да дава повече от 10-11кв и тогава да се доближава до реални 400км на дълго поне. Хонда е е същата, с по-малка батерия и минава същото разстояние. Не знам кой би карал докато източи последните проценти от батерията, без да трепери дали ще спре или не, защото не е като бензиностанция да има 20 свободни в града и да заредиш за 3мин. За 3мин електричката не може да подгрее батерията, на бързо зареждане на повечето станции се пълни с 1кв на минута.
  • 14 Алфа Ромео

    13 3 Отговор
    Сладур е колата като другия Фиат 500 но с тази цена ще катастрофира направо. Италианските концерни страдат от калпави мениджъри и нисък качествен контрол, иначе като замисъл колите им са добри и изглеждат една идея по-добре от другите, оттам тръгват не една и две иновации.
  • 15 Край

    8 3 Отговор
    Електрическите коли идват за да върнат индивидуалната мобилност където и е мястото при богатите хора. Да караш пак ще бъде лукс за баровци.
    В момента на света има над 7мириарда човека почти всеки може да си купи някаква кола с двг даже и на 30г. да е ще се движи. Обаче това ще съсипе планетата. Бедния ще е в градския транспорт с маска на муцуната или с колело, рикша или ще маа крачоли.
  • 16 Попадение

    3 5 Отговор
    Режим "Sherpa" хахаха... слизаш и почваш да го носиш на гръб хахахаха !
  • 17 Хахахахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Норвежец, ти си голям педераст! Хахахаха
  • 18 Пръцко

    5 0 Отговор
    Това ще е новата пазарска чанта на жена ми - със сигурност ще ѝ отива :)
  • 19 Nikolai jakimov

    5 0 Отговор
    Фиат 500 е се произвежда от 2013 година в мексико.Цената на нов е 33 000 долара
  • 20 Който прати

    1 2 Отговор
    70 000 за малко фиатче е пълен ИДИОТ
    Това е абсурдно!!!
    За 10К евро макс трябва да се продава тая сапунерка. А като отбележим факта че е FIAT трябва да ги подаряват за нова година......
  • 21 незнайко

    1 0 Отговор
    Излагат се с тази цена ! Батерията струва 15 000 лева !!! останалите 65 000 лева за какво са ??? 50 000 за надписа 500 ли ???
  • 22 Владимир

    0 0 Отговор
    В Италия цената му е 100 евро месечно, ползва държавна преференция от около 7хил.евро