Last news in Fakti

6 Март, 2020 12:16 4 143 12

Кои са претендентите за световен автомобил на годината

  • wcoty-
  • световен автомобил на годината-
  • coty
Кои са претендентите за световен автомобил на годината - 1

Журито на конкурса World Car of the Year избра финалистите, които ще се състезават за тазгодишната награда "Световен автомобил на годината". Тримата лидери са два модела на Mazda и кросоувър от Kia.

Краткият списък на кандидатите за титлата за най-добър автомобил в света включва новата Mazda3, компактния кросоувър Mazda CX-30 и осемместния SUV Kia Telluride. 86 журналисти от цял ​​свят участват в избора на финалистите.

За победата в номинацията "Най-добър градски автомобил" ще се състезават електрическите Kia Soul и MINI Cooper, както и компактния кросоувър Volkswagen T-Cross. Най-добрият луксозен автомобил може да бъде Mercedes-Benz EQC, Porsche 911 или Porsche Taycan.

Ще бъде връчена и награда за най-добър автомобилен дизайн. Тази година журито включи Mazda3 в тази номинация, както и победителя в „Европейска кола на годината“ Peugeot 208 и електрическият автомобил Porsche Taycan.

Притежателят на титлата за най-добър спортен автомобил на годината в света е почти определен - наградата във всеки случай ще отиде при марката Porsche. Тази година в номинацията са представени само модели на марката Щутгарт: 718 Boxster Spyder / Cayman GT4, 911 и Taycan.

Победителите трябва да бъдат обявени на 8 април на автомобилното изложение в Ню Йорк. Ако американското изложение бъде отменено, както това се случи с автосалона в Женева, тогава финалът на церемонията ще бъде предаван онлайн.

Миналата година кросоувърът Jaguar I-Pace стана победител в състезанието. Още година назад първото място отиде при Volvo XC60, а преди това - Jaguar F-Pace и Mazda MX-5.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    11 35 Отговор
    Пак японско/корейска подправена простотия.
    НЯМА ПО–ДОБРО ОТ ВАГ.

    Коментиран от #5

  • 2 Ввв

    21 7 Отговор
    Нормално да е Мазда,2013 отново беше сред финалистите,това не е вагиновия фейслифт начин на продукция!!!
  • 3 МП4

    5 24 Отговор
    Какви мазди бре, хаха новото Пежо 208 и им скрива зайчето , Порше само Taycan....

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Гостенин

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "МП4":

    Не само зайчето, ами и таблото от водача.

    Коментиран от #6

  • 5 Miusuka Madoto

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    Не си ли задаваш въпроса ЗАЩО? Вагините здраво буксуват за сметка на все по-добрите Японски и Корейски автомобили! Само луксозен интериор кола не прави! Влез в час вече,светът се променя!

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Друг сектант

    6 2 Отговор
    Както казваше кубинският боксьор, само лада.
  • 9 Гост

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "МП4":

    Качи се в Мазда СХ-30 и пак ще си говорим. Колата е много добра, нищо не ти пречи да се разходиш до някой шоурум. Тогава коментирай!
    Не е нормално да даваш пример с 208, не е лоша, но качи се в Маздата. Казвам го от опит.

    Коментиран от #10

  • 10 123

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Нормално, като за 10 000 лева повече, какво има да се чудим...., че дали и ще стигнат!

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Няма да стигнат, колите са много разлчни, нямат база за сравнение, това имах в предвид. Примера за сравнени не беше подходящ.
  • 12 Лудогорец8

    3 0 Отговор
    Истината, е че мазда след 2013 година птосто дръпнаха много напред и продължават да дърпат с доста бързи темпове. Уникални коли започнаха да правят!