22 Март, 2020 12:00 6 135 7

Audi изкарва купе версия на Q5

  • audi-
  • купе-
  • sportsback-
  • q5-
  • q5 sportsback-
  • sq5

Малко след есента на 2020-а, когато Audi ще изкара на пазара фейслифта на средния си по големина кросоувър Q5, базираната в Инголщат компания ще добави към продуктовата си гама и купе версия на модела. Тя ще се казва Audi Q5 Sportback. Това съобщи Auto Zeitung.

Audi се усети за тенденцията към купе кросоувъри сравнително късно. Q8 излезе на пазара чак през лятото на 2018-а. За сравнение, BMW и Mercedes отдавна имат модели в тази ниша. Интересен факт е, че през 2019-а в Германия са продадени повече Q8 отколкото Q7. Именно заради това, купе формата на кросоувърите е важна.

С Q5 Sportback, дилърите на Audi най-накрая ще могат да конкурират BMW X4 и Mercedes GLC Coupé. В продуктовата гама трябва да бъде включен и SQ5 Sportback. Имайки предвид, че премиерата на модела ще бъде в края на 2020-а, първите екземпляри трябва да бъдат доставени на дилърите през пролетта на 2021-а. Цената на Q5 Sportback ще бъде с около 2 000 евро по-висока от тази на Q5, а тъй като Audi играе важна роля в глобалната електрическа офанзива на VW Group, в близкото бъдеще ще се появи и изцяло електрическият кросоувър Q4 e-tron.

От неофициалната илюстрация се вижда, че от B-колоните(средните колони на покрива) покривът на Q5 Sportback е по-скосен. Изключвайки това, купе версията трябва да се възползва от същите промени, които са направени в хода на фейслифта на Q5. Те включват по-голяма предна решетка, по-широки фарове, които могат да бъдат и с OLED технология, леко модифицирани предна и задна броня, както и променени стопове.

Audi Q5 Sportback ще наследи и същата гама от двигатели. Това са 2.0-литровият четирицилиндров бензинов агрегат, който има варианти с максимална мощност от съответно 150 к.с., 190 к.с. или 245 к.с., както и плъгин хибридите 50 TFSI e quattro и 55 TFSI e quattro, които осигуряват системна мощност от респективно 299 к.с и 367 к.с. Трябва да се предлагат и 2.0-литровият четирицилиндров дизелов двигател, който доставя 163 к.с или 190 к.с., както и 3.0-литровият V6 TDI, който произвежда 231 к.с или 286 к.с. При високопроизводителното изпълнение Audi SQ5 Sportback дизеловият агрегат трябва да генерира стабилните 347 к.с.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    3 9 Отговор
    А електрическо кога?
  • 2 Лошо

    12 4 Отговор
    Продължават с дизелите! А уж го забранява ли!
  • 3 Госта

    13 5 Отговор
    Никой няма да спре дизелите,само малоумник може да си мисли,че вибраторите ще влезнат масово до няколко години!!!
  • 4 type-R

    11 10 Отговор
    Посмешище и погнуса! Кой НОРМАЛЕН човек прави "купе" версия на бъчва? Още повече уж "купе", но с 4 гадни, четвъртити дупки за мазните цигански гъзове! Всичко свято извратиха в името на проклетите им хартийки!

    Коментиран от #5

  • 5 така така

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "type-R":

    карай си японската пластмаса и си свиркай...

    Коментиран от #7

  • 6 Пъпъгал

    2 0 Отговор
    Шкода пускат следващият Рапид. Хайде да видим, кой ще продаде повече!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.