Last news in Fakti

19 Март, 2020 11:35 3 717 4

Собствениците на Fiat и Ferrari даряват 0.1% от състоянието си за борба с COVID-19

  • fiat-
  • ferrari-
  • дарение-
  • аниели

Семейство Аниели, което притежава голяма част от акциите на Fiat и Ferrari, обяви, че ще дари €10 млн. за борба с коронавируса чрез холдинга си EXOR Group. Сумата се равнява на около 0.1% от личното състояние на фамилията, което се изчислява на поне €11 млрд.

Средствата ще бъдат използвани за закупуването на 150 апарата за белодробна вентилация и друго медицинско оборудване, както и за въздушния му превоз от чужбина до Италия.

Макар и смехотворно на фона на финансовите възможности на клана Аниели, дарението е добре дошло за здравната система в страната, която е най-тежко засегната от епидемията от COVID-19. За момента нито семейство Форд, нито фамилиите Кванд (BMW) или Пиех-Порше (VW-Porsche) са подели благотворителни инициативи за подпомагане на борбата с коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буко Баламата

    21 0 Отговор
    А поставиха ли условие техните хора да са с предимство.
  • 2 Я как всички взеха

    4 2 Отговор
    да развързват кесиите, а га ядоха кифтетата не реваха
  • 3 Алфа Чакал

    3 0 Отговор
    Останал съм със 100 кинта до заплата(дано я пуснат утре)и бих дарил 3 процента от състоянието ми за закупуване на 1 бр. маска от аптеките на Марешки ,да я даря на Мутафчийски, че докато обяснява да се пазим стой без маска.
  • 4 Зико

    1 0 Отговор
    До коментар 2 и най-вече 3 - вие сте мизерници. Глуповатите ви размишления за съжаление съвпадат с голяма част от населението на България.