Last news in Fakti

20 Март, 2020 10:44 6 773 25

Хибрид вместо дизел за новия Qashqai

  • nissan-
  • qashqai-
  • хибрид

Следващият Qashqai ще бъде построен на новата платформа CMF на алианса Renault-Nissan Alliance и ще излезе на пазара до края на годината, съобщава Auto Express. Японците сериозно разглеждат възможността да се откажат от дизеловите модификации, за да занижат въглеродните емисии на гамата си, като заложат не на една, а на цели две хибридни версии.

Изцяло електрически Qashqai засега не се предвижда. Задвижването на ток е запазено за друг кросоувър на Nissan, най-вероятно серийната версия на концепта Ariya, показан миналата година на салона в Токио.

Едната от хибридните версии на новия Qashqai ще бъде оборудвана с иновационната система ePower на Nissan, позната от Note. Другата ще използва плъгин технология от Mitsubishi Outlander PHEV, при която бензиновият агрегат работи като генератор за зареждане на батерията, а колелата се задвижват от електромотори.

Хибрид вместо дизел за новия Qashqai


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 естет

    11 23 Отговор
    Дизайнът е крайно нескопосан. Грозотия. Тези от НИСАН не са ли наясно ,че бракът с РЕНО (по сметка) е неуспешен ?!

    Коментиран от #4

  • 2 hienata

    23 2 Отговор
    Като собственик на Кашкай, мога да кажа - удобен автомобил. Обикновен хибрид с 30-40 км. пробег на ток ме устройва прекрасно за моя начин на шофиране.

    Коментиран от #17

  • 3 fermera

    1 0 Отговор
    E-power също е система двигател задвижва генератор,но няма муфа за директно ,зацепване.
  • 4 Божинов

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "естет":

    Koe точно е нескопосаното? Говорите си колко да не заспите. А и Рено Каджар и Каптюр предлагат прекрасен външен дизайн и цената им е повече от добра. Личи си и по пътищата. Е, да новият Мерцедес е по-добър, но струва колкото 3 такива. Така че, не се изказвайте, а си карайте старите 124-ки и им се радвайте.

    Коментиран от #6

  • 5 Borislav Popov

    15 4 Отговор
    Кащкая, според моето скромно мнение е най сполучливия модел на Нисан, за последните няколко години.
  • 6 естет

    3 25 Отговор

    До коментар #4 от "Божинов":

    Мерцедес W 124 е много пъти по красив (като дизайн) ,по здрав (доказано с десетилетия) ,по надежден и по сигурен от жалкият френско-японски грозник. Да ,карам Мерцедес ,но W 166 - не толкова стар ,но също така надежден.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Божинов

    21 2 Отговор

    До коментар #6 от "естет":

    Ясен си ми значи :))))))
    Селянин с Мерцедес плюе всичко друго.

    Коментиран от #8

  • 8 естет

    5 19 Отговор

    До коментар #7 от "Божинов":

    Е ,то всички сме селяни (роден съм в София ,но родителите ми наистина не са раждани в София ,но не са от село) ,все пак не забравяме ,че преди 150 г. София е имала 17 000 жители (1870 г.) ,така че - не се обиждам ,а що става дума за факта ,че имам Мерцедес - просто въпрос на доходи ,бе "другарю" и не "оплювам" всички други марки (напр. жена ми е с БМВ),а се старая да пазарувам най качественото на пазара ,ззащото англичаните (правилно) имат един израз - "не съм достатъчно богат ,за да си купувам евтини неща".

    Коментиран от #12

  • 9 нЕма кеф

    5 15 Отговор

    До коментар #6 от "естет":

    Пич ,колкото и да ти е криво ,факт е ,че Рено ,Пежо ,Ситроен ,Дачия ,Фиат ,КИА ,Нисан ,Митсубиши (и бюджетните Тойота) са евтини ,компромисни еднодневки. Вършат работа ,ама нЕма кеф.

    Коментиран от #10

  • 10 Borislav Popov

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "нЕма кеф":

    Ми те и затова и са сред най популярните марки, понеже хората ги купуват да им вършат преди всичко работа. А коли за кеф, на пазара колкото си щеш, стига пари да имаш, защото те са бая по скъпички.
    Но от друга страна, когато аз винаги имам под ръката си, що годе свеж и надежден автомобил, който ми върши работа без каквито и да е било проблеми, това също ми прави определен кеф.
  • 11 ффф

    4 14 Отговор
    Нисан се излагат от много години насам. Макар и да имат култови коли отпреди 20-30г. ПОследните 15г. освен един гтр друго добро няма. Моделите са им на високи цени и ниско качество, вътре пластмасата е твърда, седалките евтини, оформлението грозновато, техниката е тривиална, харчат стабилно.

    Коментиран от #20

  • 12 DAS IST EINE GROSSE SCHEISE

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "естет":

    И с кой двигател е трошливият ти мерцедес? Ако не е тайна...

    Коментиран от #14

  • 13 луд

    16 1 Отговор
    Странна работа, почти всеки "писател" тука, кара Мерцедес, а жена му BMW. Добре де, а кай кара другите коли. Софиянец съм, и тия две марки не са най-срещаните. Аз, карам Тойота, жена ми с метрото:). Как да кажа за Нисана , че не става, като никога не съм имал. На мен ми се вижда приличен , а и се срещат сравнително често.

    Коментиран от #15

  • 14 естет

    2 6 Отговор

    До коментар #12 от "DAS IST EINE GROSSE SCHEISE":

    250 CDI ,204 к.с. 4MATIC и не се е трошил до сега.
  • 15 естет

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "луд":

    Ами ако искаш ,дай един e-mail и ще ти изпратя сканирани талоните (щом не вярваш).

    Коментиран от #16, #22

  • 16 Божинов

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "естет":

    Ще прати ти, да, ама друг път.
  • 17 Боби

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "hienata":

    Този пробег е на ток! Имаш ли къде да зареждаш? Или мислиш, че сам се зарежда?

    Коментиран от #19

  • 18 шофьор

    0 4 Отговор
    След патрол и терано всичко е леш
  • 19 hienata

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Боби":

    Приятелю, имам си гараж. До колкото съм запознат, тези хибриди се зареждат със зарядно, ползващо обиновенна ел. енергия.Зареждането става за няколко часа. Незнам къде виждаш проблем. Моя Нисан е бензинов с ГИ и ни върши перфектна работа на ниска цена. Ако успея да си купя по-нов хибрид също ще съм доволен, защото в повечето случаи го ползвам за кратки разстояния. през седмицата.
  • 20 370 Z

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "ффф":

    Много не подготвен си с изказването си “ специалиста по нисаните “
  • 21 Запознат

    3 1 Отговор
    Страхотен е последния модел на Нисан Кашкай 2019г бензин, автоматик, с двигател на Мерцедес е. Закупих го нов преди месец. Сред всички тестове на марки от най-новите модели Нисана е най-добър за цена, екстри, качество, външен вид, возия и върви като звяр, и е икономичен!
  • 22 луд

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "естет":

    Не си ме разбрал, не се заяждам. Чудно ми е , как в този сайт пишат хора само с луксозни коли, а реалноста в София (да не говорим за малките населени места) съвсем не е такава. Да тук се карат доста нови коли, но повечето са Дачия , Пежо, Рено, Нисан, Тойота, Шкода, VW.
  • 23 Илиян

    3 0 Отговор
    Карам X Trail 2015г и мога да кажа че не отстъпва по нищо на който и да е от немските луксозни брандове. В някои отношения е по добър например може да паркира самостоятелно, наблъскани са всички технологии които можете да се сетите. Карам го от нов и нито един дефект не е показал. За сравнение преди х Е класа купена на три години и се счупи да седи в Балкан стар. А и накрая счупи и скорости с ремонт за над 6 бона. Та така с прехвалените мерцедеси.
  • 24 Илиян

    4 0 Отговор
    А и да вметна че на С класа на мерцедес част от дизелите са с двигател на Рено-точно като моя на X Trail.Та стига сте се заблуждавали че всичко е само немско и плюете френските производители.
  • 25 Един селянин!

    6 0 Отговор
    Селянин да си не е срамно! Срамно е да си селяндур с претенции, че е гражданин! Не е важно къде си роден, а как се държиш! Роден съм на село, израснал съм на село, по принуда живея в големия град, щото на село няма поминък! Цял живот карам бюджетни автомобили, а от 10-тина години, са купувани чисто нови! Не мога да кажа, че има лоши коли (въпрос на вкус), но мога да кажа, че има лоши стопани!