Last news in Fakti

20 Март, 2020 13:02 2 653 5

Американските полицаи избягват да спират нарушители заради коронавируса

  • полиция-
  • нарушител-
  • коронавирус

Пътните полицаи в САЩ проявяват все повече снизходителност към нарушителите заради епидемията от COVID-19. Служителите на реда спират все по-малко шофьори, а когато това се налага, се стараят да поддържат дистанция, съобщава Car and Driver.

Полицай от щата Мичиган обобщава препоръчвания подход за минимизиране на разпространението на коронавируса по следния начин: "Не спирайте никого освен ако не е крайно наложително". Негов колега от Детройт пък разказва, че колегите му са получили инструкции да не извършват арести за дребни правонарушения. Така властите се опитват да намалят натоварването върху съдилищата.

Официално обаче американската полиция твърди, че се придържа към друга тактика. "Ще продължим да провеждаме разследвания и да следим за съблюдаването на правилата за движение по пътищата. Инструктирали сме служителите си да сведат до минимум контактите си с хората. По-добре да говорят по телефона, отколкото да се срещат лично с потенциални разпространители на заразата", разказва сержант Джеф Флин от нюйоркската полиция.

"Безопасността по пътищата остава главен приоритет за полицията в щата Мичиган. Патрулите се грижат за спазването на правилата по собствено усмотрение. Към момента не сме въвеждали никакви промени в работата им, но ситуацията е нестабилна Ако общественият интерес и опазването на здравето на служители го изискват, ще внесем изменения", коментира Шанън Банър, мениджър по връзки с обществеността към полицията в Мичиган.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vinetutkata

    7 0 Отговор
    А нашите на пук спират за щяло и не щяло. Дори в София..

    Абе само при сериозни нарушения или искате от блюстители на закона да станете разпространители на вируса!
  • 2 мани мани

    5 4 Отговор
    супер е режима сега :) ако може поне 10г. да сме тъй :) най-сетне не ни спират катаджиите, ако ме спрат, то кихам и кашлям :) за водата и тока ме чакат когат' ми кефне да ида :) управляващата измет най-сетне мисли за нас :) в магазините всичко си има, но няма опашки мно' ... няма мно' коли и хора... въздухът се поочисти... мога да изброявам до сабалян :) ковид3 да идва след сарсковид2 да иде 3-4-5-6-7-8-9-10г. да е така... минимум :)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рамбо пенцията

    3 2 Отговор
    Фашистка дръжава,страхливци иначе по филмите сте ербапи,тюююю
  • 5 А тука го спират

    1 0 Отговор
    белкм се заразят и да ги пуснат в отпуск под карантина