Last news in Fakti

23 Март, 2020 10:45 4 529 8

Ford увеличава мощността на Focus чрез приложение за смартфон

  • чип тунинг-
  • ford-
  • focus-
  • st
Ford увеличава мощността на Focus чрез приложение за смартфон - 1

Оказва се, че за да пренастроите и препрограмирате електрониката на двигателя на новия Focus ST е достатъчен само смартфон с Bluetooth. Чрез него можете да увеличите мощността на бензиновия турбо двигател чрез приложение на вашия смартфон.

След като платите за софтуера, специалистите от сервиза ще изпратят инструкции за препрограмирането на електронния блок за управление на двигателя. За пренастройката на Focus ST специалистите от Mountune използват технологията SMARTflash, позната от Fiesta ST.

Пълният пакет от подобрения включва не само увеличаване на мощността с 50 конски сили и въртящия момент с 95 Нм, но също така и преконфигурацията на двигателя за превключване на предавките с напълно натиснат педал на газта, както и по-силен и басов звук на изпускателната система.

2.3-литровият турбо двигател след фърмуера на Mountune произвежда 325 конски сили и 515 Nm въртящ момент. Ако е необходимо, всички промени в програмата могат да бъдат "върнати" обратно, а единственото "физическо" усъвършенстване на автомобила е монтирането на по-ефективен въздушен филтър.

Дистанционното калибриране на двигателя струва 660 евро. Като се има предвид атрактивната цена, чип тунингът на Mountune има всички шансове да стане хит, тъй като "горещата" версия Focus RS ще се появи не по-рано от 2022 година поради трудностите с адаптирането на мотора към строгите екологични стандарти.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    6 8 Отговор
    Това някакъв майтап ли е ? За какво ми е кола скопена преди това ??? ТОВА ЛИ ИЗМИСЛИХА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ???
  • 2 хаха

    7 1 Отговор
    Че те всички коли са така ве, за кво е чип тунинга според теб.
  • 3 xaxa

    7 3 Отговор
    Само че в случая производителите ще ти изпратят настройките, вместо някой Ганьо да се прави разбирач и да експериментира със стойностите.
  • 4 оня с коня

    0 6 Отговор
    Говорих с НАЙ-ДОБРИЯТ/ДОКАЗАНО ОТ КЛИЕНТИ/в Града ми/Окръжен/ МАЙСТОР на Чипа и уточнихме цената:600лв за Дизелово БМВ-204 коня,което получава +40 коня.Ако има Проблеми,...ЧОВЕКЪТ И СЕРВИЗЪТ МУ СА НАСРЕЩА!В статията се говори за Цена 1300лв срещу което Клиентът получава 50коня и ....Басов звук?!Ами ако не сработи Екстрата на Джиесема- на М-Тел,Глобул или Филанкишията ще се оплача?При това в Далечната 2022!:)
  • 5 type-R

    1 5 Отговор
    Завираш си Андроида отзад и Гугъл започва да отвежда пръдни в двигателя. Чист метанол 102 октана! :D
  • 6 Японеца

    0 1 Отговор
    Ако е вярно, става!
  • 7 Гост

    1 7 Отговор
    Аиде стига с тия ДВГ боклуци.|За какво измират 10 процента от италианците от корона вирус.Защото белите им дробове са увредени от промищлеността и транспорта.
  • 8 Яжте ми ЛАЙНАТА талибани

    3 0 Отговор
    И "" Разбирачи'' ИЗДУХАНИ! !! ЕДНИ И СЪЩИ СМОТАНЯЦИ Безработни, Пенсионери, Инвалиди физически и в Главата ПИШАТ ТУК ПО ВСЯКА ТЕМА.... УУУууууу. БЕЕЕЕЕЕ.! ! !