Last news in Fakti

24 Март, 2020 12:11 2 991 10

Как ще купуваме автомобили дистанционно

  • geely-
  • китай-
  • продажба на автомобили-
  • коронавирус
Как ще купуваме автомобили дистанционно - 1

Примерът, който ви показваме е от Китай, но нищо чудно той да се превърне в глобален. Настоящата епидемия от коронавирус може да бъде тласък за развитието на технологиите за автоматизация на производството и така наречената безконтактна доставка на стоки.

Китайската компания Geely стартира система за дистанционно закупуване на автомобили. За да закупи автомобил, клиентът изобщо не трябва да ходи до дилърски център. Той купува автомобил през интернет, а куриер го доставя до входа на собствения му дом.

Остава обаче въпросът - как се доставят документи и ключове? За да направи това безконтактно, Geely реши да използва летящи дронове. В този случай самите ключове, разбира се, са във вакуумиран пакет.

Geely съобщава, че новата технология работи безупречно и от 10 февруари 2020 година до сега 10 хиляди души са получили колите си по този начин. Не става ясно единствено по какъв начин се случва прехвърлянето на собствеността, но явно китайците са помислили и за това.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    7 3 Отговор
    Какво ново виждате ? Така може да се пазарува отдавна. Аз самият си купих от френски автосалон една Мазда 6, която е стояла в салона 8 месеца като демонстрационна. Платих, и си получих документите за продажбата при доставката. И няма никакъв проблем с колата, врътнах и 20 000 км досега.
  • 2 От Китай

    0 9 Отговор
    Само клечки за зъби,нищо друго
  • 3 АзАз

    14 3 Отговор
    Оооо, щастиееее!!!
    Е, те точно това ме спираше да си купя последнта S-Класа :D

    Ако някой производител мисли, че трошките, които продава не се купуват, защото потенциалните клиенти не могат да отидат лично, трябва да е бавноразвиващ...
    Да не говорим за това, че почти всички хора преди да купят автомобил искат да го пробват...
    Да не говорим и за това, че ако има карантина, и не можеш да излизаш от вас, кой луд би си купил кола, която няма да може да кара...

    Абе, идиотизъм до крайна степен. Имам чувството, че просто някакви хора мислят глупости, колкото да симулират дейност и да си оправдаят заплатите...
  • 4 Гъвкавост на предприемача

    4 0 Отговор
    Сигурно и бензин до вкъщи наливат, за да няма тарапана по бензиностанциите
  • 5 Тия

    4 0 Отговор
    вече са в космоса.Искам да си го представя това у нащо село.След 20г тия ще са високотехнологична нация, ние не знам.
  • 6 Професор по Стоманобетон

    1 0 Отговор
    А,ТОЧНО ТОВА МИ БЕШЕ ПРОБЛЕМА,НО СЕГА ВЕЧЕ ЗНАМ.БЛАГОДАРЯ!
  • 7 евро цени

    0 0 Отговор
    Добре , но цените на автомобилите са наистина твърде вискои
    Да ги понамалят , пък ще си помислим дали да купуваме

    Коментиран от #10

  • 8 ваг груп

    0 0 Отговор
    това за нови коли става на въпрос
  • 9 Кольо

    0 0 Отговор
    В документите ще има ли и една баля Декларации от ония за КПП . Щото сега на всяко минаване полицая ще ги прибира . Един човек целия в наметало ,с маска , нахлюпена маска и т.н. . Абе братчет ти да е и не мож го позна. Та на това чудо ще си даваш всички лични данни барабар с ЕГН и № Лична карта и нито го знаеш кой е ,нито имаш нещо на среща ,че ги е взел. Аз мога да кажа само ,че кражбата на лични данни от НАП поне се знае къде отиде. Сега мога само бум на измамите и ред други неприятности да очаквам само след месец-два. Достатъчни е да се заснеме декларацията с телефончето от този неразпознаваем маскиран човек . А колко са те и какво да правим ? Колко КПП -та, колко пъти ще мине днес доставчик на магазини в окръга примерно. Май нас с дрон да ни доставят на работа ще е най-добре.
  • 10 Намаление

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "евро цени":

    за изпуснати от височина . За паркирани пред дома -няма. Дрона ще обслужва и евентуален лизинг . Ако пък не платиш - пиратки през прозореца върху крана на газта да те подсетят.