24 Март, 2020 12:28 25 432 63

Volkswagen напълно ще изостави колите с бензинови двигатели

  • volkswagen-
  • двг-
  • електромобили
Volkswagen напълно ще изостави колите с бензинови двигатели - 1

След невероятния по своите мащаби, скандал, с дизеловите двигатели на Volkswagen, започна една нова ера в автомобилостроенето. Германците от VW напълно смениха политиката си и продължават да вървят в тази посока с все по-големи крачки.

След като заявиха, че дизеловите автомобили постепенно ще изчезнат от портфолиото им, сега се появи и аналогична информация, касаеща колите с бензинови двигатели. Това няма да се случи днес, но фактът на подобно твърдение от страна на ръководството на марката говори много.

Според плановете на Volkswagen, до 2050 година компанията ще спре изцяло производството на автомобили с традиционните двигатели с вътрешно горене. Предвижда се още до 2025 година обемът на производството на електромобили да нарасне до 1.5 милиона електрически автомобила годишно.

За сравнение миналата година марката Volkswagen достави на своите клиентите 6.27 милиона автомобила. Ако тенденцията се запази, то само след пет години 1/4 от колите на концерна ще са електрически.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    20 6 Отговор
    Ще пеее друго
  • 2 Ввв

    54 10 Отговор
    Хм,а до 2100 ще идат на Нептун с ел.Голф,те за 3 месеца напред не могат да направят прогнози....смях
  • 3 Каракуд

    21 55 Отговор
    Нали ви казах, че електрическите са по-добри. И от Фолксваген го разбраха.

    Коментиран от #16

  • 4 Пеуник

    52 15 Отговор
    Ами да ги спират! След като ги осраха тотално с това безумно директно впръскване!
  • 5 type-R

    39 11 Отговор
    2050 вече няма да има човечество

    Коментиран от #7

  • 6 qwerty

    37 5 Отговор
    при тази цена на петрола и несвалянето на цените на горивата у нас, май почти всички ще изоставим ДВГ

    Коментиран от #38, #57

  • 7 fakt

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "type-R":

    ще има , но преди това ще се случат други неща Мат24:14
  • 8 Колега

    21 8 Отговор
    Нека да спрат и да произвеждат автомобили тогава.Всички искат да произведат по-екологично чисти автомобили, а не осъзнават че например много неща замърсяват в пъти повече!

    Коментиран от #29

  • 9 Бай ганьо

    33 28 Отговор
    Дизеловите печки на vw не стават
  • 10 maistora

    15 11 Отговор
    Normalno s teq masloqdi!
  • 11 Ха-ха-ха

    62 13 Отговор
    Отново крайности!!! Изчислено е, за България, ако целия парк стане електро, само за зареждането на 70% от парка ще трябва да се построи още една АЕЦ. Има да въпроса които се пренебрегват. Първия е, колко е замърсяването при производството на батериите. Втория, къде ще се изхвърлят старите батерии? Възниква трети, откъде ще се вземат парите за създаване на цялата мрежа за зареждане в цялата държава и колко ще струва зареждането на всяка кола? Ще стане така, че после ще се върнат към дизеловите и бензинови двигатели. Жалкото е, че такава държава като Германия се люшка от едната крайност в друга. А у нас платени незнайници атакуват обшеството с теории а ЛА Тумберг, като добре се знае, че земята минава през топли и студени периоди, независими какви политики се налагат.

    Коментиран от #55

  • 12 АЗ 1

    1 1 Отговор
    https://www.bible.com/bg/bible/23/MAT.24.14.BG1940
  • 13 БАТЕ НЕЦИ

    17 2 Отговор
    ДОБРЕ АМА ПИТАХА ЛИ ПЕТРОЛНИТЕ ХИЩНИЦИ?

    Коментиран от #15, #20

  • 14 НАЙ БЕДНИЯ европеец

    13 5 Отговор
    ТО ДО 2050 ГОДИНА НЯМА ДА ИМА СВЯТ ТАКА ,ЧЕ СПОКО
  • 15 ПРОСТ българин

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "БАТЕ НЕЦИ":

    ТЕ СА ЗАЕДНО НА ВСЕКИ ЧАС НА ЕДНА .,.,., МАСА .,.,..,
  • 16 МКостов

    18 4 Отговор

    До коментар #3 от "Каракуд":

    Не бе,разбраха,че така на 5 -6 год. ще са на повече печалбааа.Да не мислиш,че им е еня за екологията!
  • 17 Фолксвагина

    15 11 Отговор
    Най-сетне се усетиха,че са им скапани двигателите на тези каруци

    Коментиран от #18

  • 18 пенсионер

    17 3 Отговор

    До коментар #17 от "Фолксвагина":

    и как да не са скапани като ги купувате за 4-5 х. по на 300-400 хил.км, че и превъртени до 130 хил.
  • 19 гост

    6 30 Отговор
    Само Тесла знае как да прави електромобил, до 4-5 години всички ще фалират, ще остане само Тесла която ще ги погълне и ще произвежда около 250 различни модела. Тогава акциите ще се покачат до $5000 и Тесла ще струва един трилион долара, хахахахахах

    Коментиран от #58

  • 20 така така

    14 2 Отговор

    До коментар #13 от "БАТЕ НЕЦИ":

    петролните хишници продават по 25$ барела смотаняко!!!! ха ха ха ПЪЛЕН БОКЛУК СИ!
  • 21 Свилен

    30 8 Отговор
    Карал съм френски, Италиански и немски коли. Френските имат добри двигатели и само това. Днешните френски, да им нямаш електрониката. Непрекъснато дребни проблеми. Италианските, Алфа, дизайн чудо, интериор също и за да не забравиш, че караш Алфа, всеки две седмици в сереиза. Сега карам Голф и Пасат. Карам нормално, на магистрала до 100 - 110. Масла най-доброто, плюс добавки за нафтата, почистване на дюзи и системата. Само накладки, някой накрайник или биелетки. Пасата ми е автоматик, с хубава нафта стига до 5 на сто от Созопол до София. Голфа гори и по-малко, по-лек е. Честно ще кажа, че може би, може би, Тойотите,Хондите и Маздите са по-добри, но там частите са по-скъпи. Така, че се компенсира. Пазара е пълен с части за WV, нови и втора употреба, което облекчава при приблеми.

    Коментиран от #23, #32

  • 22 Borislav Popov

    7 13 Отговор
    Така или иначе и рано или късно, електричките ще изместят автомобилите с ДВГ и няма никакво значение, чии ще бъдат тези електрички, на VW, на Тесла, или на Тойота и БМВ. Важното е, че това е неизбежно.....\ и никой от тези световно известни производители, не се интересува от мнението на местните форумни антикелепетрически експерти, които тук всеки ден ни пелтечат, че вижте, тока това - скъп, а батериите онова - вредни, а кобалта това - дефицит. С други думи, делото на Илон Мъск, живее и процъфтява и даже короновируса не може да спре, възхода на новите електротехнологии.

    Коментиран от #26

  • 23 Пежо

    18 10 Отговор

    До коментар #21 от "Свилен":

    Чудно, аз пък карам френски коли от мнооого години и ако е имало проблем с електрониката то това са били елементите на Бош. Реално и аз съм сменял до биалетки и някой друг накрайник, маслото го миришат, ергономични са и с приличен интериор за доста по-ниската цена от немските.

    Коментиран от #60

  • 24 Ми с'я как ще карам на газ?

    6 2 Отговор
    ?????
  • 25 VIP

    5 20 Отговор
    Купувам само нови автомобили, все едно каква е марката - вървят чудесно. Не знам какпе след 5 та година, защото ги продавам и вземам нови. Страх ме хваща като чета Байганювските коментари... А едно вреве се чудех защо са трепани комунистите?! Безродно, мързеливо, чакащо на чужд гръб племе...

    Коментиран от #39, #43, #48

  • 26 Борката педала

    14 3 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    Единственото сигурно е,че джендърята останаха без парад тази година,та затова пишеш тук!

    Коментиран от #27, #28

  • 27 гост

    11 2 Отговор

    До коментар #26 от "Борката педала":

    Бате Боре, как така без парад, моля те, не думай! Няма ли как да си направим виртуален парад, нашата си дружинка, само с пера отзад?

    Коментиран от #30

  • 28 Джугана педала

    3 10 Отговор

    До коментар #26 от "Борката педала":

    Много жалко наистина, че тази година гей парада май ще го отменят. Но ние с Антиелектрика и другите педали от антиагитката, ще се натоварим в моя пикап и ще си организираме наш собствен гей парад.

    Коментиран от #31

  • 29 Кое замърсява повече?

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "Колега":

    Няма как да се отрече, че автомобилите адски замърсяват градовете. Настоящата епидемия го доказва. Градове и провинции в Китай, които от векове са най-мръсните в света, само за месец спиране на движението на автомобилите по улиците, се превърнаха в градовете с най-чистия въздух. Само за няколко седмици, каналите на Венеция се изчистиха до степен в тях да навлезнат риби. Нещо което не се е случвало от десетилетия. А говорим само за няколко седмици спиране на движението на автомобилите и лодките с двг.

    Със сигурност ако в градовете се движат само електромобили, въздухът ще стане по-чист. Съвсем друг е въпросът, че замърсяването ще се премести на друго място.
  • 30 Антиелектрика

    2 6 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Вие ако искате си правете виртуален, а ние с Джугана, дето сме истински педали, а не виртуални, няма да се излагаме и ще си направим истински прайд.
  • 31 Пляс пляс педалите

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Джугана педала":

    Антиелектрика и Джугана май яко са плющили двамата форумни педали Боре модедерсата и Норвежеца гост, та все за тях се сещат.

    Боре на Джугана лапа патладжана, "гост" си от Норвегия дойде, Антиелектрик му го отпра във тясното дупе, хахахахахах

    Коментиран от #33, #34

  • 32 Наблюдател

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Свилен":

    Много си прав Свилен. Направо ми мислиш мислите. И сто форумни кучета да ме заръфат след малко, това е истината. Точно по този път съм минал. Казвали са ми че съм облъчен. Може и да е така. Но има и друго: добри коли и респективно машини правят нации, които са воювали. Това е цитат.
  • 33 Пляс Пляс Арабите

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "Пляс пляс педалите":

    Ти къде ходиш на гей-парад в Емирствата? Там май ги кълцат такива като теб, а?
  • 34 Джугана педала

    2 6 Отговор

    До коментар #31 от "Пляс пляс педалите":

    Aнтиeлeктрикa и Джугaнa наистина якo cе плющиме двамата в пикапа и Джугaнa лaпa на Боре пaтлaджaнa, а "гocт" oт Нoрвeгия си дoйдe и oтпрa Антиелектрика в тяcнoтo дупe, хaхaхaхaхaха.

    Коментиран от #35

  • 35 Хахахахах

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "Джугана педала":

    Умник си но не можеш да измислиш нищо свое, нищо интересно, нищо оргинално, всичките ти постове са копи-пейст, кое от Гуглето, кое от чужди постове. Нищо чудно че си се изпедерастил, няма нормална жена която да харесва такава тъпота. Хахахахаха

    Коментиран от #36

  • 36 Хохохохо

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Хахахахах":

    Умник cи нo нe мoжeш дa измиcлиш нищo cвoe и за това, тази тъпотия я повтаряш за 15-ти път подред. Нищo друго интeрecнo и нищo oргинaлнo, вcичкитe ти пocтoвe ca кoпи-пeйcт, кoe oт Гуглeтo, кoe oт чужди пocтoвe. Нищo чуднo чe cи ce изпeдeрacтил, нямa нoрмaлнa жeнa кoятo дa хaрecвa тaкaвa тъпoтa.Хохохохо
  • 37 Джугана

    4 6 Отговор
    В oтгoвoр нa мнoгoтo зaпитвaния спорове и нaмeци, кoитo трябвa дa cпрaт веднъж и завинаги, ПOТВЪРЖДAВAМ чe Driving pleasur, Aнтиeлeкирикa и aз cмe пeдeрacти и cмe от един и същ прайд. Саsе сlоsеd ! Мъск мошеник.

    Коментиран от #44

  • 38 Г Оряховица

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "qwerty":

    1.81;1.84;0.89 - доволно!!! За 20лв слагам СУМАТИЯ бензин...
  • 39 Айде бе патронь

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "VIP":

    Чак дразниш. Защо се хабиш? Не ни интересува...
  • 40 Джоко

    2 0 Отговор
    Браво, този петрол природата го е пратила в дън земя, но откато алчните са наложили бял ден човечеството не е имало. То нети климат, войни за кладенци, мръсен въздух и белодробни болести. Петролни ембарга, поставяне в зависимост и т. н. ЕКПЛОАТАЦИЯ на народи и работници.
  • 41 Край

    2 4 Отговор
    някой веднага започват да смятат как трябвало да са евтини и да имало за всички ел.коли.
    Няма такова нещо бе. Колите стават електрически за да са скъпи - само за баровци, да няма втора употреба нов внос да са екологични и да върнат индивидуалната мобилност където и е мястото - при богатите и лукса.
    Бедните с маските в трабвая/метро на колело или ще маат крачоли.
    Света е над 7 милярд. население - при коли с ДВГ всеки може да си позволи ама ще се разсипе света - за това забрана за ДВГ и ел. коли.
  • 42 олеееееееее

    3 4 Отговор
    Всички селтаци с Пасат 1.9 ТДИ - в траур.
  • 43 Гогогогогог

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "VIP":

    И кът съ събудиш - гледаш спал си на мокри вестници.Ти ли караш само нови, скъсаняк? муахахахахаах
  • 44 Боре модераста и Норвежеца гост

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Джугана":

    Сърбят ни гъ..зо.ве.те, без майтап!!!

    Коментиран от #45, #47

  • 45 за гъби съм

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "Боре модераста и Норвежеца гост":

    Станахме трима!!!
  • 46 Сктонъд

    4 1 Отговор
    Ако целта Е екологията защо тогава не спират да произвеждат джипове 4 по 4 и каква работа имате в централните части на градовете Нали много мислят за екология един джип харчи 15 литра нафта Целта е някъде другаде съвсем друго естество да започне производство на електромобили да се пренасочи икономиката в съвсем различна посока оттам големите производители като Франция и Германия да събират паричките на хората в и без това закъсали и бюджет
  • 47 Джугана

    0 2 Отговор

    До коментар #44 от "Боре модераста и Норвежеца гост":

    Еееех, ти ако знаеше нашите дупета, с Антиелектрика как ни сърбят, не се трае брат миииииии...
  • 48 Готин

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "VIP":

    Разбрахме, че си ,,голямата работа,, ама не се разбира, какво искаш да кажеш по същество. Това е комплекс или липса на мисъл?
  • 49 Пари онлайн

    0 0 Отговор
    https://inel.company/reg#89889
  • 50 Трън

    0 0 Отговор
    Те така и не се научиха да правят дизели.
  • 51 Брадвата

    1 1 Отговор
    Малко ще мирясаме откъм самолетни следи, а с тях и откъм замърсяване, ние покрай истанбулските летища не можем да видим чисто небе. А за 2050-а нека мислят държавите и отраслите с бъдеще. Не сме от тях.
  • 52 мани мани

    3 1 Отговор
    да го духат вагините!
  • 53 http://coronavirus.eti.pw

    1 0 Отговор
    http://coronavirus.eti.pw
  • 54 Фау Ве

    1 1 Отговор
    Мога да кажа само, че чисто нов VW няма нищо общо с тия едномилионни изтърбушляци по Горубляне и Дупница. А и освен това при такава богата гама от двигатели не можем да слагаме всички под общ знаменател - има и калпави, но като цяло са си супер.
  • 55 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ха-ха-ха":

    Щом си толкова сведущ, кажи колко ток потребява онова г.о.в.н.о. Нефтохима?
  • 56 Хахахахахакурзагерманя

    2 0 Отговор
    Точно така без това пт 2000 бензинови мотора само 2-3 стават. Тоест концернът не е способем да изобрети читав агрегат на бензиново гориво. Биваги само в тракащите пушилки с фалшив софтуер. Там да си насочат ресурса че за тока изтърваха влака
  • 57 ЕлектРом

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "qwerty":

    Мдаам,представи си как златевците ще вдигнат цената на електро енергията,ще се чудим на светло и топло ли да стоим или да си заредим електрокара...20 лева на киловатчас...
  • 58 Недей,

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    да бъркаш откритията на Никола Тесла за свободна електро енергия(засекретени) от магнетизма на планетата Земя с търгаша Илон Мъск,който хитро експлоатира фамилията Тесла,трупайки финикийски знаци от тъпите баламурници.
  • 59 a bee

    0 0 Отговор
    Ся сме 20 и гоним дявола (вируса).Готвят ни за след
    30години.Помня :колко години (от 2001) гонихме тИрористи!
  • 60 a bee

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Пежо":

    Бате ко козуваш а ? Да мина на магарица или
    смукачка ? Кат чели нямам 307 а ?

    Коментиран от #62

  • 61 Легнум

    2 0 Отговор
    Тесла е балон, а ВАГ ще духа супата с това си решение.
  • 62 инж Химик

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "a bee":

    Пежо е по-скапано от Рено. Реното до 8-та година става- след тва почват много проблеми
  • 63 Я сам си я

    0 0 Отговор
    Еми, като не умеят...