30 Март, 2020 15:18 14 374 30

Ето я новата луксозна корейска кола

  • genesis-
  • g80
Ето я новата луксозна корейска кола - 1

Марката Genesis, която се явява луксозно подразделение на Hyundai, разкри всички подробности за новия си седан G80 и обяви началото на приемането на поръчки. Всъщност, това е третото поколение на модела, ако се брои от Hyundai Genesis от 2008 година. Именно към тази номерация се придържат и представителите на марката.

С промяната на поколението G80 се мести на напълно нова платформа, върху която е изграден и първият кросоувър на марката - Genesis GV80. Тя има класическо оформление: надлъжно разположен двигател и задвижване на задния мост. Налична е и 4х4 система. С GV80 седанът е свързан не само с платформата, но и с цялостния стил на т.нар. стил Athletic Elegance (атлетична елегантност).

Ето я новата луксозна корейска кола

Например, иновацията е придобила LED ленти, разположени на две нива в фаровете, задните светлини и на калниците. Силуетът на колата се е променил, особено задната част - ъгълът на наклона на задните колони и стъклото е станал по-голям. В същото време размерите на модела останат практически непроменени: колата се е удължила само пет милиметра, като дължина ѝ достига 4 995 милиметра, широчината е по-голяма с 35 милиметра (1925 милиметра), а височината е намаляла с 15 милиметра (1465 милиметра).

Междуосието е останало същото и е 3 010 милиметра. С прехода към новата архитектура и благодарение на широкото използване на алуминий G80 е по-лек от предшественика си с 125 килограма и теглото му е 1 785 килограма. В салона се появява 12.3-инчов виртуален панел с инструменти и 14.5-инчов мултимедиен сензорен екран, който поддържа и 3D снимки.

Ето я новата луксозна корейска кола

Предлагат се 10 въздушни възглавници за седана, включително една, която се отваря между седалките на водача и пасажера до него, тризонов климатичен контрол, панорамен покрив, система за наблюдение на мъртва зона, както и автоматична спирачна система и круиз контрол Highway Driving Assist II с функция за смяна на лентата.

От GV80 седанът се сдобива и с нови силови агрегати - бензинови двигатели с обем 2.5 и 3.5 литра, които разполагат с мощност 304 и 380 конски сили. Предишният 2.2-литров турбодизел вече е модернизиран и неговата мощност е увеличена от 203 на 210 конски сили. Трансмисията е осемстепенен "робот" с два съединителя. Продажбите в Корея ще започнат на 30 март, а извън Южна Корея иновацията ще се появи през втората половина на годината. Цените за новия Genesis G80 започват от 43 хиляди долара.

Ето я новата луксозна корейска кола

Ето я новата луксозна корейска кола


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 m5comp

    76 11 Отговор
    Колата е брутална

    Коментиран от #11

  • 2 Абе май май

    20 48 Отговор
    Ми прилича на мерцедес или нещо се бъркам.

    Коментиран от #6

  • 3 яко копиране Хюндай и киа

    54 26 Отговор
    Това е А7 например
  • 4 Зле

    51 6 Отговор
    От всички премиум марки, са взели по нещо.
  • 5 Факт

    23 81 Отговор
    Луксозна корейска ми звучи като шега. Луксозни автомобили са минимум високия клас на Ауди, БМВ и Мерцедес, а това е неква корейска шитня.

    Коментиран от #9

  • 6 Абе май

    16 9 Отговор

    До коментар #2 от "Абе май май":

    Нещо се бъркаш 😉
  • 7 Владо

    30 12 Отговор
    Отпред CLS отзад А7
  • 8 дявола

    16 6 Отговор
    Патент на CLS само че Корейска сглобка
  • 9 Коmapak

    37 11 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    То и Кьонигсег звучеше като шега, но сега му дишат прахта. Не подценява корейците. Доста способна нация са за разлика от надменните немци, които в същност нищо не могат.

    Коментиран от #12

  • 10 Лас вегас

    45 10 Отговор
    Миналото лято в Сащ имах късмета да се кача за 30мин в такъв автомобил,но модел 2018г.качвал съм се и в най новата S класа и в А8 и в 7серия и в Бентли но корейчето ги бие по всички параграфи.
  • 11 Факт!

    17 31 Отговор

    До коментар #1 от "m5comp":

    Колата е суперкичозна огромна решетка типичен източен тадж махал на колела.Вижте ме кой съм улта зле комплексарски автомобил а то даже и тая марка няма тежестта да се прави на Ролс или Бентли или Мерцедес
  • 12 Факт!

    12 15 Отговор

    До коментар #9 от "Коmapak":

    Кьонигсегг са шведи не корейци ако не си разбраль.
  • 13 Komapak

    31 4 Отговор
    Просто ти дадох пример за някой, който с класи и пъти е надминал немците. Не ми се вярва да съм пропуснал някой филм за Кристиан фон Кьонигсег, но може и да има. В YouTube има едно филмче :колко е голям Самсунг. Пусни си го и пак ще си говорим за Корея. Защото определено нищо не знаеш за тази страна. Най големият едноличен търговец в света Хюндай пуска нещо ново. Сигурно има съвсем основателна причина и претенции!

    Коментиран от #15

  • 14 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    12 0 Отговор
    Ти на село ква кола караш бре Каун...
  • 15 Факт!

    4 31 Отговор

    До коментар #13 от "Komapak":

    Шведите са скандинавци европеидна раса близки до немците.Къде ги буташ при кривогледите некадърници не е ясно.Цялата корейска икономика е пред фалит ама щом самсунг са огромна компания според теб ти вярвам.

    Коментиран от #16, #17, #19, #23

  • 16 AL HAMDAN IRAQ

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "Факт!":

    ти не беше ли оня дето казваше че Арабите сме били от Европеидната раса? хаха яко се друсаш брат хахахха Латиносите(тоест Индианците) и те ли са от Европеидната раса? а вие Етиопците към коя раса сте?
  • 17 AL HAMDAN IRAQ

    3 11 Отговор

    До коментар #15 от "Факт!":

    пак повтарям..... ИМА ЕДНА РАСА НАРЕЧЕНА КАФЯВАТА РАСА ТА КЪМ ТАЯ КАФЯВА РАСА СЕ ЧИСЛИМ НАД 6 МИЛИАРДА ОТ СВЕТОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ ИЛИ РЕГИОНИТЕ:БАЛКАНИ,БЛИЗКИЯ ИЗТОК,СЕВЕРНА АФРИКА,КАВКАЗ,ЮЖНА АЗИЯ,ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ,ЛАТИНСКА АМЕРИКА,ОКЕАНИЯ,ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ КАКТО И СКОРО ЩЕ СМЕ МНОЗИНСТВО В САЩ,ЕВРОПА,КИТАЙ,РУСИЯ!!!!! иначе ЕВРОПЕИДНАТА РАСА СА СИ:ЕВРОПА А МОНГОЛОИДНАТА СА СИ ИЗТОЧНА АЗИЯ!!! А ТВОЯТА АФРИКАНСКА(ДА НЕ КАЗВАМ ДУМАТА С Н ТИ СИ Я ЗНАЕШ ДЕ) сте в СУБ-САХАРСКА АФРИКА И КАРИБИТЕ(КАКТО И БРАЗИЛИЯ)
  • 18 Коmapak

    16 2 Отговор
    Говорим за различни неща. Шведите нямат абсолютно нищо общо с немците. Живял съм в Швеция 1 месец в Германия 1 година сумарно. Последва съвета ми и преди да плюеш се образова. Източници колкото искаш. Имаш право да не знаеш, но не и да прокламираш незнанието си

    Коментиран от #20

  • 19 AL HAMDAN IRAQ

    5 9 Отговор

    До коментар #15 от "Факт!":

    ЗА ВСЕКИ ОТ НАС Е ЯСНО ЧЕ ТИ ЗАВИЖДАШ НА АЗИАТЦИТЕ ПЪРВО ЧЕ СА МНОГО КАДЪРНИ ОТ АБОРИГЕНСКАТА ТИ РАСА И ВТОРО ЧЕ ИМАТ 100000000000000000000 ПЪТИ ПО БЯЛА КОЖА ОТ ТЕБЕ И ПРОКАЖНИЯ ТИ РОД...... А ЗА СВЕТА ЩЕ Е НАЙ ДОБРЕ АКО ТЕ СТИГНЕ КОРОНАТА И ЕДИН ДЕН ОСЪМНИМ С ЧУДЕСНАТА НОВИНА ЧЕ СИ СЕ ПРОСТИЛ С НЕНУЖНИЯ ТИ ЖИВОТ ХЕХЕ
  • 20 Факт!

    5 13 Отговор

    До коментар #18 от "Коmapak":

    Е щом шведите според теб са по близо до крияогледите корейци а не до немците начи не само не си бил в Швеция а ми явно пишешот Багдат и не си бил и в Европа дори.

    Коментиран от #24

  • 21 гост

    5 4 Отговор
    Отвътре си е Ягуар XF.
  • 22 Боб

    30 2 Отговор
    Колата е страхотна.И със сигурност ще е по здрава от прехвалените и побъркващи собственика си с ремонти Ауди,Мерцедес или БМВ. Трите любими марки на комплексарчетата,които не излизат от сервизите.
  • 23 AL HAMDAN IRAQ

    9 4 Отговор

    До коментар #15 от "Факт!":

    а вие в Африка като сте толкова кадърни и умни кви коли правите бе? то изобщо имате ли нормални пътища там хахаха
  • 24 AL HAMDAN IRAQ

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "Факт!":

    и не е Багдат а БАГДАД и аз съм от там!!! ама друг е въпроса че в Етиопия нямате училища и сте масово неграмотни това се вижда по твоите невероятни творения хихи
  • 25 Иии

    9 0 Отговор
    Тези сме ги внасяли в САЩ от Корея на автомобиловоз. На 5000 Хюндая има по 3 такива.
  • 26 ПОРЕДНИЯ КОРЕЙСКИ КЕНДЗЕФ

    6 13 Отговор
    НА НИЩО НЕ ГО ПРИЛИЧА...ГЛЕДАЛИ ОТ ВСИЧКИ ИЗВЕСТНИ МАРКИ И НАПРАВИЛИ ЕЙ ТОЯ ФРАНКЕНЩАЙН....ДЪЛЪГ Е ПЪТЯ ЗА ДА ДОСТИГНЕТЕ РАЗВИТИТЕ ШВАБИ...КАПИШ...

    Коментиран от #28

  • 27 Александър

    18 2 Отговор
    Аз имам три Хюндай-а, две Санта Фе та и една И-30, нямам забележки към колите. Надеждни, здрави и удобни за дълъг път ( автоматици са и трите ). Мога да кажа, че докато корейците и специално Хюндай правят коли, друго не поглеждам. Имал съм и BMW, както и Audi..., но повече немец не! Изказвам лично мнение, не агитирам!
  • 28 Toto

    9 4 Отговор

    До коментар #26 от "ПОРЕДНИЯ КОРЕЙСКИ КЕНДЗЕФ":

    Добре че беше Меркела, та такива като теб да видят Европа, иначе още щеше да си седиш на клона и да белиш банани. Разбирам те, защо харесваш немците. Няма проблем хубаво е че, поне си благодарен!
  • 29 Чорная пантера

    7 5 Отговор
    В чорнам Панамера. Генезис, Инфинити, Акура са хубави автомобили, но на Запад с такива се кичат в най-добрия случай калфите, ако искаш да те смятат за майстор и Патрон - Ролс, Бентли, Ферари, Порше, Мерцедес,БМВ, АУДИ. За България горното НЕВАЖИ!

    Коментиран от #30

  • 30 Коmapak

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "Чорная пантера":

    Класацията ти удари точно в десятката. Макар и Ролс и бентли да са немски си спазват стандартите за качество.