Last news in Fakti

31 Март, 2020 17:34 6 641 6

Време е да почистим климатика на колата (не само от вируси)

  • съвети-
  • климатик-
  • почистване-
  • дезинфекция-
  • вируси

Докато метеоролозите твърдят, че зимата все още не си е отишла, а пандемията от коронавирус е в разгара си, не е зле собствениците на автомобили да помислят за дезинфекция на климатичните инсталации на автомобилите си.

Фактът, че климатичната система трябва периодично да се активира, за да се избегнат неизправности и образуването на мухъл, е добре известен на българския шофьор, но той предпочита да не мисли за това през зимата.

Дойдат ли жегите обаче, бутонът за захранване на климатика се натиска и от въздуховодите излиза въздух, който отделя застояла плесен пълна със всевъзможни микроби и вируси.

Между другото, не е препоръчително да управлявате автомобила в това състояние, защото спорите на мухъла, натрупани в системата по време на престой, веднага ще попаднат в дихателните ви пътища. И в никакъв случай те не носят радост от живота, а дълго, трудно и скъпо лечение на белодробни заболявания.

Толкова перспектива. За да не се случва това климатикът трябва да се почисти. Ако колата все още е сравнително нова (до 10 годишна), тогава е подходящ най-простият и достъпен метод - Освежител за климатик, който ще почисти и дезинфекцира климатичната система и въздуха в кабината.

Закупуването на специални инструменти и последвало евентуално счупване на тънките щипки и на други пластмасови части не се изисква - професионалната химия ще унищожи бактериите и вирусите в системата, като попречи на по-нататъшното им възпроизвеждане, без да разглобявате нищо.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Алфа Ромео

    11 0 Отговор
    Аве и...ти, в тялото ни живеят вируси включително и корона-вируси братята на ковид-19, без да ги отразяваме, почистете си и дезинфикцирайте чалга-мозъците си и почетете малко, не е толкова страшно. Някой да видя клошари и бездомници да се търкалят мъртви или болни по улиците...
  • 4 Да се съберем тайфата пред блока

    5 0 Отговор
    Правилно. Точно сега е времето. Даже може и в парка да паркирам колата докато я чистя.
  • 5 Японеца

    6 1 Отговор
    Какво искаше да каже автора?

    Коментиран от #6

  • 6 бай Шиле

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Японеца":

    Искаше да каже,че е вносител на автокозметика.