Last news in Fakti

4 Април, 2020 10:31 4 478 58

Jeep става най-екологичната SUV марка

  • jeep-
  • електромобили-
  • suv

Плановете на Jeep за електрическа офанзива не са нищо ново. Компанията представи два плъгин хибрида през 2019-а - Renegade и Compass, както и един тази година - Wrangler. Това допринася към целта на Jeep да стане най-екологичният производител на всъдеходи на планетата, като наскоро шефът на компанията Кристиан Мьонер потвърди тази амбиция пред Autocar. Той добави, че тя планира да електрифицира и своите офроуд модели, съобщава Motor1.

Мьонер каза на изданието, че Jeep иска да се превърне в най-зеленият производител на SUV-та в света. Това е смела амбиция, която може да има значителни ползи дори и за офроуд ентусиастите. Все пак, мениджърът признава, че този процес на цялостна електрификация ще бъде труден, но вълнуващ.

Според публикацията в момента плъгин хибридите Renegade, Compass и Wrangler са подложени на тестове в студено време. Този вид превозни средства имат няколко предимства, особено в Европа и Китай, където регулациите за отделяне на вредни емисии стават все по-строги. Те позволяват изцяло електрическото изминаване на около 51 километра, отделяйки нулеви емисии.

Добавянето на акумулаторни батерии към моделите на Jeep имат и други плюсове. Възможността за осигуряване на незабавен въртящ момент на офроуд всъдеходите също е вълнуваща. Освен това, няма да трябва да слушате шумен двигател докато се наслждавате на природата. Друго предимство може да бъде използването на акумулаторите на автомобила за захранване на електрическо оборудване като къмпинг съоръжения или светлини, отбелязва Autocar.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма смисъл

    18 2 Отговор
    Да ги гледаме новите коли като сто години няма да можем да си позволим да си ги купим короната да тръшне тия които са виновни за това дано!
  • 2 пилот на Ферари

    14 4 Отговор
    Дааааа.....! Как се променят нещата и времената. Jeep си е Фиат и явно италианците добре си правят сметката. По времето на криза само те извадиха пари кеш и тръгнаха да завоюват американския пазар.

    Коментиран от #3

  • 3 Фиат купи само Крайслер

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "пилот на Ферари":

    в Америка,преди няколко години.

    Коментиран от #4

  • 4 пилот на Ферари

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "Фиат купи само Крайслер":

    А Jeep на кого е ?
    Холдингът притежава такива брандове (марки), като Алфа Ромео, Крайслер, Додж, Фиат Отомобайлс, Фиат Профешънъл, Джип, Ланча и други. Холдингът също притежава компаниите Мазерати, Комау и други.

    Коментиран от #8

  • 5 Ти бе точно ти

    6 0 Отговор
    Еми Джип на кого е марка бе каун?
  • 6 Факт!

    0 13 Отговор
    Италианските некадърници след тоя вирус няма да съществуват

    Коментиран от #7

  • 7 пилот на Ферари

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "Факт!":

    Италианските некадърници спасиха Фолксваген и БМВ. Тия некадърници направиха дизайна на половината коли в Европа. Тия некадърници извадиха най много пари по време на кризата. Искаха да купят и Опел но понеже GM се явява конкуренция - не им го дадоха , въпреки че офертата им беше по изгодно.
  • 8 Borislav Popov

    3 9 Отговор

    До коментар #4 от "пилот на Ферари":

    Никой никого не е купувал, Фиат и Крайслер просто се обедениха \както се бяха съединили на времето Даймлер и Крайслер\ като главно лице в обединената компания, си остана президента на Крайслер Джон Елкан. А после след време, Даймлер и Крайслер се разделиха и какво...нищо, всеки си продължи по своя път.

    Коментиран от #9, #10, #38, #39

  • 9 пилот на Ферари

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Като си прост , защо не си мълчиш ?
    Фиат Груп :
    През средата на януари 2014 Фиат груп аутомобилес приключва сделката с американския профсъюз ВЕБА, който държи 41 процента от акциите на Крайслер груп и става 100% собственик на компанията Крайслер.
  • 10 пилот на Ферари

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    ФИАТ стана едноличен собственик на ”Крайслер .

    Италианският производител на автомобили "Фиат" става единствен собственик в "Крайслер", след като се съгласи да купи и оставащите извън контрола му 41.46% от капитала на американския концерн. Сделката се оценява на 3.65 млрд. долара

    Коментиран от #11, #12, #16

  • 11 Случаен

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "пилот на Ферари":

    Щото е борислава попова и не чете а само пише.

    Коментиран от #13

  • 12 Borislav Popov

    3 7 Отговор

    До коментар #10 от "пилот на Ферари":

    Прост си ти, става единоличен лидер на чинка ти на пундето с управляващ, пилота на Фарари. През 2014 година съвета на директорите на автокомпаниите Фиат и Крайслер, решава да се консулидират 100 процента от акциите на двете компании и да се създаде нова автокомпания - Fiat Chrysler Automobiles, със щаб квартира в Нидерландия. Я ми кажи бе умньо, къде видя тук да пише, че някой си купувал някого и най важното, за каква сума? Никой нищо не купува, просто се обединяват.

    Коментиран от #14, #40, #41

  • 13 Borislav Popov

    3 7 Отговор

    До коментар #11 от "Случаен":

    Щото си случайна шалава, затова и си навираш задните части, дето не ти е работа.

    Коментиран от #46, #53

  • 14 пилот на Ферари

    7 3 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Простия си е прост .
    Фиат първоначално обменя с Крайслер 59,54% от акциите между двете компании. Но 41.46% процента от акциите са в отделен пакет който се държи от американския профсъюз ВЕБА . По тоя начин Фиат изкупува 100% от акциите на Крайслер и става едноличен собственик !!!

    По същия начин стоеше и положението при Фолксваген и Порше където първоначално Порше щеше да купи Фолксваген но после стана обратното. Но при тях разликата в акциите беше 0,1%.

    Коментиран от #17, #45

  • 15 Японеца

    6 4 Отговор
    Ако не беше Мерцедес, крайслер щяха да са история! Мотори, скоростни кутии, окачване!
  • 16 Borislav Popov

    3 7 Отговор

    До коментар #10 от "пилот на Ферари":

    За да е пълен собственик, трябва да държи поне 51 процента от акциите, освен това, защо не казваш, колко процента от акциите на Фиат, минават под контрола на Крайслер. https://ru.wikipedia.org/wiki/Chrysler

    Коментиран от #18

  • 17 Borislav Popov

    3 6 Отговор

    До коментар #14 от "пилот на Ферари":

    Простия си е прост и за каква сума Фиат, придоби контролния пакет от Крайслер и защо щаб квартирата на компанията не си остана в Торино, уж в офиса на компанията майка, а се преместиха в Нидерландия и освен това никъде не е отбелязано, че FCA US PLC е ЧИСТО ИТАЛИАНСКА КОМПАНИЯ. ХАЙДЕ ОТВОРКО, ПОКАЖИ МИ ГО КЪДЕ Е НАПИСАНО, ЧЕ Е ИТАЛИАНСКА ?

    Коментиран от #54

  • 18 пилот на Ферари

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Бе ти малоумен ли си ?
    Фиат разполага със 100% от собствените си акции. На Крайслер дава 59,54% и също толкова получава. Обаче Крайслер не държи всичките си 100% от акциите. 41.46% ги държи американския профсъюз ВЕБА .
    В последствие Фиат купува и тия 41.46% ! Така Фиат придобива 100% от акциите на Крайслер и става негов собственик !!!

    Нещо пак да не си разбрал ???

    Коментиран от #19, #21

  • 19 Borislav Popov

    3 6 Отговор

    До коментар #18 от "пилот на Ферари":

    Точно ти си малоумника в случая и затова абсолютно нищичко не си разбрал, комааните се обеденяват на раввни условия и затова, за да няма излишни спорове, щаб квартирата се мести в Нидерландия, а не остава в Италия или САЩ. Освен това, никъде не е отбелязано, че FCA US PLC е ЧИСТО ИТАЛИАНСКА КОМПАНИЯ. ХАЙДЕ ОТВОРКО, ПОКАЖИ МИ ГО КЪДЕ Е НАПИСАНО, ЧЕ Е ИТАЛИАНСКА ?

    Коментиран от #22, #25

  • 20 пилот на Ферари

    8 3 Отговор
    Ма ти наистина ме изумяваш ?!!
    Знаеш ли колко фирми представителството им е в трета държава ?
    Например Ню Холанд настоящият административен щаб е в Торино , Италия, като Ню Холанд, Пенсилвания служи като седалище на марката .
  • 21 Borislav Popov

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "пилот на Ферари":

    За да е пълен собственик, трябва да държи поне 51 процента от акциите, освен това, защо не казваш, колко процента от акциите на Фиат, минават под контрола на Крайслер и в уикипедията трябва тогава да е отбелязано, че компанията е чисто италианска и да присъства само италианския флаг. https://ru.wikipedia.org/wiki/Chrysler

    Коментиран от #23, #29

  • 22 ма ти си тъп като галош бе

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Има договори за покупката на Крайслер от Фиат , а ти продължаваш да дрънкаш простотии.
    Обединение на равни начала да .
    И в последствие Фиат изкупуват останалите акции на Крайслер.
    Какво точно не разбираш ?
    Фиат държи 100% от акциите на Крайслер , а Крайслер не държи 100% от акциите на Фиат !!!

    Коментиран от #26

  • 23 пилот на Ферари

    9 2 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Да Фиат не държи 51% от акциите на Крайслер ! Държи 100% от акциите му ! Какъв се явява Фиат тогава ?!!

    Коментиран от #24

  • 24 Borislav Popov

    4 6 Отговор

    До коментар #23 от "пилот на Ферари":

    Ти сега остави Ню Холанд отворко, там ситуацията е съвсем друга, ние сега обсъждаме Фиат-Крайслер. Ето ти и уикито на Джип Чероки, който принадлежи на Крайслер. Защо никъде не пише, че е италиански и, че принадлежи на Фиат ? Я се скрии бе, разбираач - https://ru.wikipedia.org/wiki/Jeep_Grand_Cherokee

    Коментиран от #27, #28, #31

  • 25 пилот на Ферари

    8 3 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    FCA възниква през 2014 г. в резултат от закупуването на американската компания Крайслер от италианския холдинг Fiat.!!!!!!

    Fiat Chrysler Automobiles бе създадена през 2014 година, след като италианската компания закупи американския производител. Групата е собственик на мнозина известни автомобилни марки, като Jeep, Dodge, RAM, Ferrari, Maserati и Alfa Romeo, както и на двете основополагащи за името й - Fiat и Chrysler.

    Коментиран от #30

  • 26 Ти като си тъп цървул

    0 8 Отговор

    До коментар #22 от "ма ти си тъп като галош бе":

    Не си навирай гъзето между два муя.
  • 27 Пилот на Ферари

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    На 21 юли 2011 г., Fiat S.p.A купува част от акциите на Chrysler, притежавани от Министерството на финансите на САЩ, като придобива мажоритарно участие и контрол над Chrysler. На 1 януари 2014 г. италианският автомобилен гигант придобива и останалите акции, миноритарен дял от 41,5%, който е собственост на базирания в Калифорния профсъюзен здравен фонд Veba, на стойност 4,35 милиарда щатски долара!!!
  • 28 пилот на Ферари

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    През 2009 ФИАТ купува Крайслер груп поради обявения фалит на концерна от американския президент – Барак Обама.

    Американската фирма производител на автомобили „Крайслер" ще обяви банкрут. Предстои компанията да подаде документи за защита от кредиторите по Глава 11 от закона за банкрутите в САЩ, потвърди на специална пресконференция американският президент Барак Обама.

    „Фиат" спасява „Крайслер", обяви Обама. Екипът на американския президент Барак Обама ще продължи да работи с „Крайслер", потвърди президентът въпреки провала на преговорите между "Крайслер", финансовото министерство и частните кредитори на компанията.

    Коментиран от #51, #58

  • 29 пилот на Ферари

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Обама потвърди, Chrysler фалира.
    Администрацията на Обама се надяваше дълго време да бъде избегнат фалитът на третата по големина автомобилна група в страната, но стана ясно, че тя не е в състояние да намали дълговете си на стойност 6,9 милиарда долара.

    Едно от условията при получаването на държавна помощ бе „Крайслер” да сключи съюз с италианската "Фиат". Според Белия дом американската група няма да може да оцелее сама, а администрацията ще помогне на Крайслер с 3 до 3,5 милиардадолара при процедурата по обявяване на фалит.

    Коментиран от #32, #35

  • 30 Borislav Popov

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "пилот на Ферари":

    Ти сега остави Ню Холанд и 2014 г и 100 процентата аккции, отворко, там ситуацията е съвсем друга, ние сега обсъждаме Фиат-Крайслер. Ето ти и уикито на Джип Чероки, който принадлежи на Крайслер. Защо никъде не пише, че е италиански и, че принадлежи на Фиат ? Я се скрии бе, разбирач - https://ru.wikipedia.org/wiki/Jeep_Grand_Cherokee
    Покажи ми черно на бяло, къде е написано, че ФИА-КРАЙСЛЕР-АВТО Е ЧИСТО ИТАЛИАНСКА КОМПАНИЯ ?

    Коментиран от #34

  • 31 пилот на Ферари

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    Въпреки усилията на Барак Обама и неговият екип Крайслер фалира. Компанията е третият по големина автомобилен производител в света, но администрацията на американския президент не можа да се справи с дълговете от близо 7 милиарда долара.

    Възможността за възстановяване идва в лицето на италианския концерн Фиат който ще закупи мажоритарен пакет акции на Крайслер.

    Коментиран от #33

  • 32 Borislav Popov

    3 6 Отговор

    До коментар #29 от "пилот на Ферари":

    Това са само еввтини пазарни приказки, Обамката казал това, Путен казал онова, задал съм ти конкретен въпрос, давай конкретния отговор и минавай нататък.

    Коментиран от #36

  • 33 Borislav Popov

    3 6 Отговор

    До коментар #31 от "пилот на Ферари":

    Обама казал бля, бла, Путя казал онова, бла, бля и ей така ще си хортуваме, кво бил казал оня и кво бил казал тоя... бла, бля...

    Коментиран от #44

  • 34 пилот на Ферари

    5 3 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    Ма ти си голяма овца бе . Като напишеш Порше или Ауди - да не ти излизат модели на Фолксваген ? Или като напишеш Алфа Ромео да илизат модели на Фиат ?

    Коментиран от #43

  • 35 Borislav Popov

    3 5 Отговор

    До коментар #29 от "пилот на Ферари":

    Пак ти задавам конкретен въпрос разбирачев, Ти сега остави Ню Холанд отворко, там ситуацията е съвсем друга, ние сега обсъждаме Фиат-Крайслер. Ето ти и уикито на Джип Чероки, който принадлежи на Крайслер. Защо никъде не пише, че е италиански и, че принадлежи на Фиат ? Я се скрии бе, разбираач - https://ru.wikipedia.org/wiki/Jeep_Grand_Cherokee

    Коментиран от #37, #42

  • 36 ебати галфона дето си

    4 4 Отговор

    До коментар #32 от "Borislav Popov":

    Какъв Путин бе , какви пет лева. Ходи скочи от някой мос.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Свирчо

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Ти изби рибата бе шматарок. Викай санитарите по спешност. Няма време .
  • 39 Шушано ма

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Ма си много проста ма. Ходи да пържиш картофите , не пиши глупости по форумите.
  • 40 ало ядрения физик

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Я пиши тука и светкавиците и гръмотевиците бе . Кое беше първото . Гръмотевицата или светкавицата?
  • 41 каже бе Минчо Празников

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Тая година кога ще почва да гърми бе учен ? Кажи да се подготвим предварително.
  • 42 кога потегляш към Карлуково

    6 4 Отговор

    До коментар #35 от "Borislav Popov":

    Или събота и неделя ви пускат отпуска?
    Като те прибират пиши да дойдем да те изпратим.

    Коментиран от #49

  • 43 Borislav Popov

    3 6 Отговор

    До коментар #34 от "пилот на Ферари":

    Овца си именно ти, понеже не можеш да докажеш абсолютно нищо, което тук твърдиш и затова разтягаш тук локуми за Ню Холанд, Обама, Порше, Ауди и Фолксаген. Един обикновен лаладжия си ти и нищо друго.

    Коментиран от #47, #55

  • 44 кажи бе Анщайн

    6 3 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    Лудите на стадиона по твой сценарий ли е правен ? Що изтърва Оскара ?
  • 45 Шумахер

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "пилот на Ферари":

    Карай си счупената Астра братчет и не пиши за коли. Пиши във форума Искрено и лично. Нито от коли разбираш нито от политика .
  • 46 специалист по маркетинг

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Търся файтонджия за фотосесии с файтон и магаре. Файтонджия съм намерил , остава магарето. Наемаш ли се ?
  • 47 Диоген

    6 3 Отговор

    До коментар #43 от "Borislav Popov":

    С изгасена лампа да търсиш такъв лумпен , няма да намериш. От къде се пръкна пък ти ? Що не участваш в България търси таланти ?
  • 48 Ути Бъчваров

    5 3 Отговор
    От манджи разбираш ли бе готин ? Да те взема да пържиш цаца на морето .
  • 49 Borislav Popov

    3 5 Отговор

    До коментар #42 от "кога потегляш към Карлуково":

    Понеже станахте много галфоните, които прсто спамите и се заяджате, но всъщност не пишете нищо по темата, ще ви напиша един общ отговор за всички ви, във ваш стил - Духайте супата бе, шматки, оставям ви, защото не ми сте интересни.

    Коментиран от #50, #52

  • 50 доктор Миташки

    5 3 Отговор

    До коментар #49 от "Borislav Popov":

    Колега , сета те пуснахме и ти ме изложи. В следващия един месец ще пазиш стаята.
  • 51 баба Вуна

    5 4 Отговор

    До коментар #28 от "пилот на Ферари":

    А от коронавирус разбираш ли бе синко ? Чесън ли на ям или нечесън ? Ако си пробвал сподели опита си с нас. Гледам много учен си .
  • 52 абе шизо

    4 3 Отговор

    До коментар #49 от "Borislav Popov":

    Защо не си пиеш хапчетата бе .
  • 53 инструктор категория С

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Остава и шофьорска книжка да имаш , и после се чудим от къде се вземат такива по пътищата.
  • 54 автомонтьор

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Много си прост баце. Честно ти казвам.

    Коментиран от #56

  • 55 Асанчо

    5 3 Отговор

    До коментар #43 от "Borislav Popov":

    Бате а от каручки разбираш ли ? А от мъжки магарета ?

    Коментиран от #57

  • 56 Borislav Popov

    3 6 Отговор

    До коментар #54 от "автомонтьор":

    Баце честно ти викам, много си прост.
  • 57 Borislav Popov

    4 4 Отговор

    До коментар #55 от "Асанчо":

    Муйо от конски каруци чат ли си, а от хайгъри ??
  • 58 Borislav Popov

    4 4 Отговор

    До коментар #28 от "пилот на Ферари":

    Хайде бе умньо, къде избяга бе ? Ей ти я Уикипедията на Ф-К-А. Ха сега ми покажи бе умньо, къде пише, че всичките 100 процента акции на Крайслер принадлежат на Фиат и къде пише, че самата компания е италианска бе, разбирачев ?? https://ru.wikipedia.org/wiki/Fiat_Chrysler_Automobiles