5 Април, 2020 10:29 5 630 10

616 к.с. за Maserati Levante Esteso от Novitec

  • maserati-
  • levante-
  • novitec-
  • тунинг

Maserati Levante Trofeo е най-близкия автомобил до SUV на Ferrari в момента, тъй като двигателят на всъдехода е 3.8-литров битурбо V8, построен от автоконцерна от Маранело. Моторът произвежда 580 конски сили и 730 Нм въртящ момент, което би трябвало да бъде достатъчно за повечето хора, но някои винаги искат още. Това е мястото, където тунинг компанията Novitec влиза в игра, надграждайки производителността до бруталните 616 к.с. и 820 Нм, съобщава Motor1.

616 к.с. за Maserati Levante Esteso от Novitec

616 к.с. за Maserati Levante Esteso от Novitec

Доработката на Novitec далеч не включва само двигателя. Надграденият Maserati Levante Trofeo е широк 2,09 метра, благодарение на издадените калници. Те са монтирани отпред и отзад, увеличавайки ширината на всъдехода с повече от 10 см отпред и 12 см отзад. Целият бодикит се състои от осем компонента, а някои от тях, като задния спойлер, могат да бъдат от въглеродни нишки.

616 к.с. за Maserati Levante Esteso от Novitec

616 к.с. за Maserati Levante Esteso от Novitec

От Novitec са направили и промени в настройките на въздушното окачване, намалявайки височината на всъдехода с 25 милиметра. По този начин Levante получава подобрено управление, благодарение на по-ниския център на тежестта. Освен това, SUV-то е оборудвано и с нови 22-цолови джанти.

616 к.с. за Maserati Levante Esteso от Novitec

616 к.с. за Maserati Levante Esteso от Novitec

Що се отнася до производителността, Novitec казва, че доработката позволява на Levante Trofeo да ускори от 0-100 км/ч за 3,8 секунди и да развие максимална скорост от 309 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съкратен поради кризата

    25 3 Отговор
    Като си взема социалната помощ, ще си купя едно.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ехааа

    23 2 Отговор
    Яко е, браво! За съжаление италианските бегачки са доста скъпички.
  • 4 Пич

    29 10 Отговор
    Като го гледаш това произведение на изкуството и като го сравниш с немските свинемобили и тая тухла Бентайгата ми става жал за глупаците дали куфари с пари за тях!

    Коментиран от #5

  • 5 Прав си

    21 3 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Бенщайгата е просто един напудрен Туарег за сноби готови да се изръсят само заради бранда.Не съм особен почитател на класа SUV защото концепцията е доста безсмислена но модела в статията определено се отличава от масовката.
  • 6 Хе хе

    4 14 Отговор
    Те не могат еди вирус да преборат кола тръгнали да дялат.
  • 7 Ввв

    4 5 Отговор
    Няма значение от марката,този “спортен” бидон си остава такъв и е безсмислен,но за пари производителите са готови на всичко!!!
  • 8 type-R

    6 7 Отговор
    Бъчва на стероиди.
  • 9 оня с коня

    0 2 Отговор
    "Мазерати" е ФИРМА.Така и ПРОШЛЯЦИТЕ тука няма да разберат НИКОГА че 100 коня отдолу или отгоре нямат НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ относно Основната идея - че е важно ЗА КАКВИ ПАРИ караш Кола,т.е. КОЛКО СИ "ВЪРВЕЖЕН"!Което пък значи,че "с теб може да се прави Бизнес",независимо че няма и Изключения.
  • 10 vvv

    1 0 Отговор
    Сашеее... Къде са снимките??????????????????????????????