Last news in Fakti

18 Август, 2012 10:00 11 236 26

Insignia OPC вдига мерник на M3, RS4 и C63 AMG

  • opel-
  • insignia-
  • opc

Opel Insignia OPC не може да се оплаче от недостиг на мощност. С 325 к.с. под предния капак обаче рюселсхаймският спортист няма как да се мери с тежката артилерия на немските суперседани. BMW M3 разполага с 420 к.с., Audi RS4 - с 450, а Mercedes-Benz C63 AMG – с 457 к.с.

Феновете на Opel все пак имат повод за радост. Според британското сп. Autocar OPC подготвя наистина екстремна Insignia, чието тестово муле вече е било заснето от папараци. Детайлни подробности за двигателя на автомобила липсват, но мощността му със сигурност ще бъде над 400 к.с. На подобаваща доработка ще бъдат подложени окачването и спирачките.
 
В рамките на тази година моделът трябва да бъде обновен и от Autocar допускат, че новата флагманска версия ще бъде представена заедно с фейслифта на Insignia.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BMW 320ci

    5 1 Отговор
    Уникално ! Може да не бъде пълен конкурент по динамични характеристика на М3 и С63,но откъм цена и качество ще го разбие !
  • 2 Тодор Тодоров

    1 3 Отговор
    Най-важно е да доставя удоволствие на пътя. Успеят ли да постигнат това, успеха е гарантиран. Сами по себе си, конските сили не са достатъчни, още повече за....Опел!
    Те и Волво, и СААБ имат модели по 300 к.с, но никой не ги смята за фактор в класа на М3 примерно.
  • 3 Тони Павлов

    1 3 Отговор
    Цена да,но качество....
  • 4 Антон Димов

    4 0 Отговор
    Към #3

    Отностно качеството - да припомняме ли, че Инсигниа е автомобил на годината с най-малко дефекти? :)

    Коментиран от #5, #8

  • 5 aha

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Антон Димов":

    a da pripomnqme li i opita natrupan v DTM 6ampionata...cenata 6te e re6ava6t faktor,ako naistina iskat da vzemat pazara!!!
  • 6 Тони

    4 1 Отговор
    Похвално за Опел,макар че ме съмнява да се пребори точно с тия 3 конкурента.
  • 7 zzzz

    0 2 Отговор
    Най-много да пребори 330д или 320дци
  • 8 многознайко

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Антон Димов":

    да бе да ма тва само за една година нали ..... и как опел ша вдигне тоо тежък мерник просто не го виждам тва и то баш на бмв ауди или пък мерца ........
  • 9 Маримба

    0 4 Отговор
    Супер на правата криво-ляво ще станат работите но дойде ли момента със завиване , спиране и ускорение само ще ги гледа как се отдалечават . Имам Вектра Ц лична и Инсигния служебна в тоя клас не съм срещал по-дървено завиващи коли - нон стоп недозавиване просто на всеки завой намаляш намаляш после тръгваш да ускоряваш натискаш натискаш а това нещо не реагира . И двете са с 1,9цдти двигатели като Инсигнията е чисто нова . Колите биват за ежедневна кола - стават не са лоши но за спортно каране и дума не може да става

    Коментиран от #10

  • 10 vasil

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Маримба":

    Като караш Opel откъде взе тая Инсигния с 1,9 двигател, че нещо не съм срещал такава, сигурно е специална версия. Да не говорим, че OPC версията е 4х4 и с много по различно окачване и поведение на пътя от твоята "1,9" служебна.
  • 11 Алфист

    2 0 Отговор
    Ха ха верно бе от къде я изкара тая Инсигния 1,9!!!? Ти си номер 1 просто караш единствената във света,евала!!!!!!!!!
  • 12 Маримба

    1 1 Отговор
    С cdti двигателя е бе шматчета тоя със 130 коня иначе са три разновидности но сигурно е по радващо за вас че не съм сложил цифрички за една и другата кола може би и кодовете на двигателите трябва да пиша . Не е важно че имам реален опит с колите важно е че не пише 2,0 което всъщност си е 1,956 абе кво се занимавам вие сигурно още сте с помощните колелца на велосипеда

    Коментиран от #14

  • 13 Зия Молла

    0 1 Отговор
    ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ;
    Mercedes-Benz C63 AMG – с 457 л.с.
  • 14 реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Маримба ":

    Маримба и като се събуди какво стана ? Аман от компелсари като тебе дето не са се качвали в др. освен градски транспорт или избушената служебна баничарка ! Личи си,че лъжеш и мажеш от километри!
  • 15 стига

    0 2 Отговор
    Няма зна4ение какво-що........остава си опел, демег АГРОКАР, както му викат и това си е.... имал съм 3 броя...няма такива пръ4ки...дори и като нови...това е ладата на западна европа....какво ще се сравняват с колите!?

    Коментиран от #18

  • 16 PlimP

    1 0 Отговор
    Зия, нещо си в заблуда, грешката не е правописна,а техническа, щото на РУСКИ абревиатурата к.с. е Л.С. ;) и за тва без неомесни забележки, иначе опелката радва (sun)
  • 17 Мнение на Софиянец,не на селянин

    3 0 Отговор
    А бе,я се осъзнай с тия лафове от махка ти времето ! Тая Инсигния стана модел на годината и победи всички др. конкуренти от нейния клас,а именни А4,Ц-класа и 3-ка БМВ !
  • 18 PlimP

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "стига":

    15, кво, корсички ли си имал :D или тигра(те опредлено са пълен резил) , вземи се скрии някъде, дай ми 20 000 евро да се снабдя с една омежка лотус, пък ти си край там квото щеш :D, що го сравняваш с лада, нито е такъв трошляк, нито гният толкова бързо (rofl)(имам предвид модлеите от преди 95-та г.)
  • 19 ало

    0 2 Отговор
    Ама опела е ладата на европа...на много места съм 4увал да и викат АГРОКАР...! Имал съм 3 броя...едната 4исто-нова...няма да си взема и да ми я подаряват...
  • 20 ало

    0 3 Отговор
    Ама опела е ладата на европа...на много места съм 4увал да и викат АГРОКАР...! Имал съм 3 броя...едната 4исто-нова...няма да си взема и да ми я подаряват...
  • 21 стига

    0 2 Отговор
    ИМАЛ СЪМ една вектра и 2 омеги...ама изгниха...
  • 22 123,300д

    1 0 Отговор
    сбийте се сега за колите...
  • 23 ххх

    0 1 Отговор
    Единственото достойнство на Опел до преди няколко години беше че е немска кола (въпреки че и това е спорно). Отвратителен дизайн, окачване като на лагерна количка. Ужасни салони, абсолютни ръждилници (дори някои и след 2000-ната година си ръждясват доволно) и куп, куп други проблеми. Мит е това, че са евтини за подръжка- евтини спрямо кого?!? Компанията непрекъснато е на загуба от началото на този век. Не случайно GM искаха да ги продават.
    Сега ще скочат опелджиите да ми обясняват как видиш ли са страхотни машини- Ами НЕ, не са! Абслютни дървета, си бяха.

    От няколко години се опитват да се "издърпат" нагоре и да правят по-луксозни автомобили. Затова GМ толкова лансират Шевролет (моделите за Европа са нещо като по-евтин Опел) От друга страна обаче какво друго запомнянащо се имат Опел освен Инсигния? На цената на ОПС пакетите могат да се купят други марки автомобили които са по-качествени (точно тази дума имам в предвид)


    Просто не виждам как Insignia OPC може да се мери с M3, RS4 или C63 AMG

    Коментиран от #26

  • 24 fenna

    0 1 Отговор
    най-много да бие RS4 друго на дали...
  • 25 ха-ха-ха

    1 0 Отговор
    Аграрите си харесват АГРОКАР-ха-ха-ха-ха
  • 26 23!

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "ххх":

    Ти някога карал ли си тези автомобили ! Insignia OPC 2.8 v6, C63 че да даваш мнение имам и двата екземпляра, ако имаш желание един памперс и заповядай , харесвам и двата автомобила еднакво и съм сигурен че ще напълниш памперса!!!