Last news in Fakti

10 Април, 2020 11:00 10 680 41

Още една Tesla се запали след ПТП (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model s-
  • птп-
  • пожар
Още една Tesla се запали след ПТП (ВИДЕО) - 1

Електрически автомобил Tesla се запали след тежък инцидент в Харков. Става дума за Tesla Model S, която попадна в сериозна авария. След сблъсъка колата се запалва и се налага намесата на пожарната.

Причина за ПТП-то е Skoda Fabia, която минава на червено и удря странично въпросната Tesla Model S. За щастие никой не е пострадал при инцидента, но електромобилът бързо започва да пуши.

Очевидно батерията на Tesla-та се е повредила. Собственикът се опитал сам да гаси електромобила с пожарогасител, но без резултат. Все още не е ясно какво е причинило пожара.

От една страна, не са малко случаите, когато чисто нови електромобили Tesla често се запалват след инцидент, но от друга, по-голямата част от колите Tesla в Украйна са внесени от САЩ след претърпян инцидент и не всички са възстановени професионално.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    53 12 Отговор
    Ама тея брюкселски калинки, трябва най накрая наистина да помислят за екология и да ограничат разпространението на батерии,които на всичкото отгоре се палят....

    Коментиран от #8

  • 2 омъскаряване

    64 8 Отговор
    Ще погори седмица-две и ще мине ! Важното е че всичко е еко по стандартите Тунберг !
  • 3 Шекспир

    35 8 Отговор
    Фабията е корава машина:)
  • 4 Марков

    51 8 Отговор
    Отдавна се заговори, че електричките се палят след удар. Да питам само платените агенти на електричките, като станат повече ще има и повече катастрофи. В САЩ след инциденти изгоряха водачите в колите, защото блокират вратите. Безумното бързо налагане на тези коли и пропагандата срещу ДВГ ще отнеме доста животи и то по един жесток начин, да изгорят живи в хита на съвремието.

    Коментиран от #9, #14, #34

  • 5 sokeres

    19 9 Отговор
    тез тесли са много гадни и са палят и при най-малкия удар ни са кат двгто ниггаш ни са пали
  • 6 гост

    36 14 Отговор
    Боко Тиквата да гледа мн добре какви са улиците и градовете по света. В Украйна и в тази област се водеше война преди 3-4 години. После като бъде осъден до живот , заедно с другите тиквуни и им бъде конфискувано имуществото .. да не се чудят за какво! Обществени поръчки на свои хора ли ...
  • 7 Javor

    13 24 Отговор
    Почти всички автомобили Тесла в Украйна са внесени след като застрахователи са ги обявили за тотал щета (след катастрофи или наводнения от урагани в САЩ 2015) и разни гаражни майстори завършили електро-техникум са ги поправили! И във Варна има такива които се продават поправени от 2 на една! Това обяснява новината!

    Коментиран от #19, #39

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 омъскаряване

    24 2 Отговор

    До коментар #4 от "Марков":

    Да, но пък Свети Илон, щял да пусне ъпдейт против корона !
  • 10 Госあ

    13 4 Отговор

    До коментар #8 от "Codeina":

    Къде си бе плебейче, ти да не си некой конструктор в Порше бе 😂 От технологии разбирам в пъти повече от тебе. Щото ги използвам. Работя с хай тек. Балъче 😂 И между другото, само боклуците на прекупвача ли се палят като кибритени клечки се чудя, щото за Нисан и Рено,въпреки продажбите си,няма толко изгорели...въпреки че батериите са си боклуци отвсякъде погледнато.

    Коментиран от #20

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Някой

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Марков":

    Марков, няма кола, която да е застрахована от по ар, ама при тези тесли, май започва да дтава процентно изражението. А не инцидентно. А , че били внесени след претърпяни катастрофи. От в източния блок, голяма част и от колите с ДВГ, също са претърпели ПТП и автоджамбазите ги "поизпъват". Да се заключват врати след ПТО е безумие. Обратното. Трябва да има механизъм, който да "изплюва" вратите(прозорци) от пантите направо. За да може човек да се измъкне.
  • 15 Парадайс

    23 2 Отговор
    В ютуб има клип от охранителна камера как теслата се самозапалва в гараж. Това чудовище е бомба с закъснител.
  • 16 Вик

    5 13 Отговор
    То и порше тайка на 3-4 седмици се запали без да е в движение или катастрофа. Въпреки че поршето е три пъти по скъпо от Теслата.

    Коментиран от #18

  • 17 Алфа Вълкът

    17 3 Отговор
    Като я гледам теслата, едва ли е тежък инцидента (катастрофата). Тия бракми просто като ги чукнеш правят на късо и се запалват.
  • 18 Алфа Вълкът

    15 3 Отговор

    До коментар #16 от "Вик":

    Токът приятели няма, удряте и заминава!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Коmapak

    4 11 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Да те попитам само след директен удар по водородната бутилка с 400 атмосфери налягане какъв ли ще е пожара? Ама дотам няма да се стигне защото преди това ще има доста сериозен взрив!

    Коментиран от #21, #22, #40

  • 21 Госあ

    12 1 Отговор

    До коментар #20 от "Коmapak":

    Еми виж колко газови бутилки гърмят и така.
  • 22 Не не

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Коmapak":

    700 атмосфери!
  • 23 Ей паляк

    9 6 Отговор

    До коментар #19 от "Алфа Вълкът":

    Не обиждай човека. Това което ти пише е вярно. Колите се внасят от вън и се ремонтират. Колите са изключени от системата след катастрофи, но там ги ремонтират. Голяма част от тези коли не могат да зареждат на чарджъри на Тесла, защото са изключени от системата. Но в Украйна няма чарджъри и не им пречи. Колите се правят от Тесла Киев. Имат си Ютуб канал. Добри специалисти са, но по някога нещата могат да се объркат. Мисля, че все още не са оторизиран сервиз на Тесла, но правят само Тесла.

    Коментиран от #27

  • 24 Коmapak

    4 13 Отговор
    В който източник на енергия да има пряко попадение резултата ще е еднакъв. Само запалилите се ДВГ в гаражи са в пъти повече от електричките.
  • 25 Valkat ot uoustriit

    3 17 Отговор
    Те щот НЕ електрическите коли не се палят, неее изобщо, никога не е имало запалено Ламбо или Ферари, Москвич, Лада итн, пишете тъпотии, не може да хвалиш колко добър е 15г Мерцедес за 10хил. Лв и да говориш за Тесла дето даже не си виждал на живо, аз карам Модел Х, реших да рискувам и да си купя такъв автомобил, то е като извънземен кораб даже не е кола.

    Коментиран от #29, #33, #36, #37

  • 26 Driving pleasure

    15 5 Отговор
    Нема страшно, друсаното афро илончо разработва вече и "барбекю мод" в който лесно и бързо ти стават наденичките, новата екстра ще замени "камина мод" от предходните модели

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Elon Musk

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Driving pleasure":

    Те и феновете не са запознати с всичките "моудове" на колата. Пиши коментари гледай всички наши клипове, чети всяка наша статия - лоша реклама няма! Благодаря ти за активността! I do appreciate!
  • 29 Воулкът от витошка

    5 3 Отговор

    До коментар #25 от "Valkat ot uoustriit":

    Явно преди това си карал москвич.Тога разликата се усеща.
  • 30 гост

    2 7 Отговор
    Добре де, толкова ли не разбирате, че измерването се прави процентуално спрямо регистрираните коли и птп-та? Бензиновите се палят 8 пъти повече при птп спрямо електрическите. Бензиновата се пали лесно при силен удар, има силно нагряти части, бензина е летлив, при едно разливане от резервара, горивопровод или масло и се пали. Наскоро нови бмв-та 520д изгаряха като факли из градовете, оказа се самозапалване заради егр, стотици коли изгоряха и чак тогава стартираха акция по отстраняване. Има толкова много случаи като на Пол Уокър, страничен удар, пука се резервара и хората изгарят живи. Батерийните коли не гърмят, те се разплават след минути пушеци и клетките се палят последователно. Така че шансът ви да оцелеете след катастрофа при електрическа кола е много по-висок, в това спор няма, просто хората си преиначават фактите. Запалили се 10 тесли на 300х. продадени и вече ужас, а факта че на 300х. продадени бензинки са изгоряли 100 напълно се забравя. Има два случая на загинали в пожар и то са в случай на силен удар, в който шофьорите са били с животозастрашаващи наранявания, единия с 200км/ч се удря на магистралата, другия е младежи в града се удрят с 140км/ч в бетонна ограда.
  • 31 Бмв

    3 3 Отговор
    Аз имах тесла.Веднъж пиян се ударих но успях да я прибера в гаража след което се трупясах.На сутринта всичко беше изгоряло .Добре че пожарникарите са ме спасили и мен самия.От тогава ел коли НЕ .Само чипосан дизел без дпф и катализатор.
    .
  • 32 Илон Гръмовежеца

    2 0 Отговор
    А, това е "Благодатния огън" преди Великден.
  • 33 Зайко Байко многознайко

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Valkat ot uoustriit":

    Аз имам MB, W 124 , E 300 D , с двигател ОМ 606 - 912 от 1995 г. и когато всички в електрически Тесли, Рена, Нисани, ще са в моргите или изгорели, това чудо на германското инженерно майсторство ще продължава да работи ! Не искам да ви обиждам електричките, само ще ви кажа , че производството на самите батерии замърсява околната среда повече от колкото ДВГ!
  • 34 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Марков":

    Пътека се гради камък по камък. Екоактивистчетата искат да стане изведнъж по тяхната. Ето резултата. Бърза работа срам за майстора.
  • 35 От тубите с бензин

    4 1 Отговор
    се палят, дето собствениците носят, за да дадат на някой да ги дръпне, като им паднат батерите
  • 36 Kirumo

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Valkat ot uoustriit":

    Колко от обикновените нови коли се палят? Мерцедес на 15 години никога няма да се запали при лек удар, освен ако не е "побългаряван" или с някаква дефектна газова/метанова уредба.
  • 37 Динко

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Valkat ot uoustriit":

    Кой нормален би си купил тесла само ти къто те гледам кви разсъждения пишеш за извънземни и тн. Сигурно си некуе психопатче и спри с дрогата не ти действа добре
  • 38 Стига ва

    2 0 Отговор
    Чи той Мъск визионер ва)))))
  • 39 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Javor":

    Нали?!))) Знаех си аз...те и в Норвегия са такива
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ракетко

    1 0 Отговор
    Егах този марс бря ще го гледаме май с телескопа само! А теслите гледам май не са много убави нещо се палят викат!