Last news in Fakti

20 Април, 2020 13:00 4 426 21

Електрическият Mustang Mach-E се оказа по-мощен от планираното

  • ford-
  • mustang-
  • mach-e-
  • мощност
Електрическият Mustang Mach-E се оказа по-мощен от планираното - 1

На страниците на един американския форум, посветен на новия електрически кросоувър Mustang Mach-E, бяха публикувани данни от представянето на модела. Документите сочат, че четирите първоначални версии на серийната кола ще бъдат с от 8 до 14 конски сили по-мощни, отколкото беше обявено по време на премиерата на модела.

Според информацията, основните кросоувъри Mustang Mach-E със стандартна батерия, независимо от типа на задвижването, ще добавят 11 конски сили и 15 Nm въртящ момент. Така производителността и на двете версии ще се увеличи до 266 конски сили, а въртящия момент на версията със задно задвижване ще се увеличи до 430 Нм, а на 4х4 варианта - до 580 Нм.

Кросоувърът със задно и с по-мощната батерия има по-малко късмет. При този вариант мощността ще се увеличи с 8 конски сили до 290 коня, а въртящият момент - с 15 Нм до 430 Нм. За двумоторната версия с по-голяма батерия се предвижда мощност от 346 конски сили (+14 к.с.) и въртящ момент от 580 Нм (+15 Нм). Интересно е още, че подобрението на декларираните показатели не се отрази на наточената версия GT, която си остава с декларираната мощност от 459 конски сили (830 Nm).

Може би най-продуктивният от електрическите Mustang-и ще добави мощност по-късно. Ford към момента не коментира несъответствието между характеристиките. Представител на компанията заяви само, че подробности за новия продукт ще бъдат обявени, когато Mustang Mach-E се появи в шоурумите на американската марка.

Въпреки че производството на серийните електрически Mustang-и започна през февруари, първите клиенти ще получат кросоувъра не по-рано от четвъртото тримесечие на 2020-а, а заради пандемията от коронавирус сроковете могат и да се удължат.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волдемор

    29 10 Отговор
    Щом и мустанга стана ел , значи положението е зле !

    Коментиран от #5

  • 2 опорна точка

    18 11 Отговор
    А Лада кога ще направят електрическа кола? Кога !?

    Коментиран от #4, #10, #13, #19

  • 3 тунберг

    14 16 Отговор
    теслите да го духат !

    Коментиран от #11, #12

  • 4 Лада

    10 10 Отговор

    До коментар #2 от "опорна точка":

    Те вече направиха.Веста електрик

    Коментиран от #6

  • 5 нервен ( разбивача на тролове )

    0 7 Отговор

    До коментар #1 от "Волдемор":

    В смисъл ??

    Коментиран от #21

  • 6 Borislav Popov

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Лада":

    Става въпрос за масов продукт, тоест над 1 000 проиЗведени броя.
  • 7 123

    2 1 Отговор
    Много е красив в синьо в движение. Вижте youtube клипчета с него от Лондон от 1 шоурум. Даже го покараха.
  • 8 турбо

    7 8 Отговор
    Защо всички гадни електрички си приличат?
  • 9 Бачо Киро

    7 2 Отговор
    Това не е електрически мустанг, а електрически сув, който е наречен мустанг един Господ знае защо.... Масово критикуват Форд за избора на име. Мустанг не е сув и никога няма да бъде. Иначе електрически мустанг има, Mustang Lithium EV, прототип на Форд и Webasto, 900кс. Mach-E е вдъхновен от мустанг, ползва някои детайли, нормалния мустанг сигурно също един ден ще мине на ток, но едва ли ще е скоро.
  • 10 987

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "опорна точка":

    Те да напрсвят първо ладата да е автомобил,пък после да мислят за друго..Знаем русия колко колосално изостава от развития свят
  • 11 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "тунберг":

    Абе като гледам вече го духат всички останали , щото Тесла вече струва колкото Форд , ГМ , БМВ и Мерцедес НАКУП !!! И разликата се увеличава , а не намалява !!! А за продажбите на Тесла на електромобили пак всичките тия накуп само има да мечтаят !! Поне в близките 10 години , а след това вече няма и да мечтаят , хахах !!
  • 12 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "тунберг":

    Нали си наясно , че това се рекламира от Форд като конкуренция на Модел 3 и Модел Y ?? Тоест за да го "духа" Тесла трябва да стигне и мине продажби от 500 000 ГОДИШНО !!! И то за тая година , щото следващата вече ще трябва да са близо 1 милион !!!
  • 13 така така

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "опорна точка":

    забравяш, че от ЛАДА не са евро-джендъря.

    Коментиран от #14

  • 14 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "така така":

    Дали ?? Или са руския клон на Рено-Нисан ??? Така че скоро чакай електрическата Дачия с друга емблема , хахахах !!! То не че вече всички други модели няма да са Дачия с друга емблема и малко по-различни ламарини !!
  • 15 Този

    2 0 Отговор
    Вярно ще пускат ел Дъстър за 40 000лв с 200км на ток. Кой ще даде толкова? Ползвам дизелов всеки ден по принуда, но не е от автомобилите които искам да притежавам. За 30000лв с толкова неудобства не се преглъща.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 незнайко

    0 1 Отговор
    Електродвигател с бързооборотен редуктор са незаменими за експерименти . Подобно на двигателите от формула 1 които достигат 18 000 оборота за електродвигателите тези обороти са играчка !!! Затова се получават тези високи стойности на въртящ момент .
  • 19 Перник

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "опорна точка":

    Руснаците още нямат собствена скоростна кутия, ти искаш Ел. Кола
  • 20 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хаххаха":

    В Китaй eлeктричecкoтo крocoувърчe ce зaдвижвa oт cкрoмeн eлeктрoмoтoр c мoщнocт 44 к.c. и въртящ мoмeнт 125 Нм, зaхрaнвaн oт 26.8-килoвaтчacoвa бaтeрия, кoятo ocигурявa oбceг oт 271 км c eднo зaрeждaнe пo цикълa NЕDС. Rеnаult K-ZЕ cтрувa 61 800 юaнa (€8 161) ПРЕДИ субсидии , нo румънcкият му вaриaнт нaдaли щe e тoлкoвa eвтин. Пo нeoфициaлнa инфoрмaция Dасiа щe ce oпитa дa зaдържи цeнaтa пoд пcихoлoгичecкия прaг oт €15 000, зa дa имa шaнcoвe cрeщу зaдaвaщaтa ce eлeктричecкa вълнa oт Вoлфcбург. Специално за тебе ще уточня , че понеже във великата кочина НЕ важат изискванията за ЕС , а на всичкото отгоре няма мито за Китай , можеш да гледаш директно цената в Китай и да не забравяш , че в Раша СЪЩО обявиха субсидии за електромобили !!!!
    Сега би ли повторил това за шматка , празна тиква безмозъчен селяндур и ограничена мишка , ама за себе си !!! Щото не виждам кой би ги заслужил повече , направо са измислени за теб , хахаха !!!
  • 21 Волдемор

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    В смисъл ,че все едно да земеш мъж и да го направиш педарага !