Last news in Fakti

30 Август, 2012 11:35 11 188 29

Новата Skoda Octavia идва след месец

  • skoda-
  • octavia-
  • rs

По време на протичащото в момента автомобилно изложение в Москва представители на чешката марка Skoda изнесоха някои интересни подробности за следващото поколение на един от най-популярните си модели Octavia.

От изнесените данни окончателно става ясно, че новата поколение ще използва иновационната модулна платформа MQB на Volkswagen. На тази база се правят моделите Audi A3 и Seat Leon, както и новото седмо поколение на VW Golf.
 
По-радващата новина за феновете на чешката марка е, че следващата Octavia ще се появи на бял свят след малко повече от месец. Официалният дебют е насрочен за месец ноември тази година, а продажбите ще стартират в началото на 2013-а.
 
Останалите любопитни факти около новата Octavia са, че тя ще е по-дълга от досегашния модел. Габаритната й дължина ще е 4 800 мм, но въпреки това следващото поколение ще е по-леко от настоящото. Формата лифтбек този път ще е по-ярко изразена.
 
Що се отнася до двигателната гама на следващата Octavia, там изненади няма. Тя в голяма степен ще повтаря тази на Golf VII, като базов мотор ще е 1.4-литровият TSI със система за деактивация на два от цилиндрите. Впоследствие ще се появи и наточена RS версия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аа

    2 2 Отговор
    Хайде "любители" на немските автомобили,какво чакате...Започвайте да пишете колко зле изглежда и колко е ненадеждна..

    Коментиран от #4, #14

  • 2 инж.

    4 0 Отговор
    Това ако не пише,че е Октавиа щях за Superb да го взема
  • 3 Пешо

    1 7 Отговор
    Пълна простотия.Какъв е смисълът?Това е Golf с багажник-тоест Пасат.Тея от VAG правят едни и същи коли.:(

    Коментиран от #5

  • 4 Чипи

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "аа":

    Че то Шкодата си е немска - по-евтин и по-голям клонинг на Голф. Ако някой пляе по Октавия, значи плюе и по Ауди, Форксваген, Сеат, и дори по Ламборгнини. :)

    Коментиран от #6

  • 5 Сарафов

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    Между Голф и Пасат има доста голяма разлика от точно един автомобилен клас. Това не е нито Голф, нито пасат, не и джета. По скоро е лифтбек вариация на голф и някои ги кефи, а е и по-евтина
  • 6 Пешо

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Чипи":

    Ламборгини не е с 1.4 TSI :)
    А пък и дизайна си е чисто италиански.(за ламбо)
  • 7 5kof

    7 0 Отговор
    Бих искал да помоля отворковците, които се изказват като големи разбирачи да попрочетат малко преди буквоизлиянията си. На този етап Шкода е най-доброто като качество, произведено от Фолксваген Груп.
  • 8 Ботев Пд

    7 1 Отговор
    Най-доброто съотношение цена/качество се нарича Шкода! А новият модел на Октавия направо е трепач!
  • 9 Коко

    3 1 Отговор
    Щом е 4800мм дълга, значи Сюпърб си отива...
  • 10 аа

    3 0 Отговор
    Евала Пешо.Прост си
  • 11 Тодор Иванов

    0 1 Отговор
    Шкодето не е лошо на дизайн, предполагам е пипнато и откъм материали отвътре......защото си беше определено евтинко. по отношение на техниката нищо не мога да кажа - не съм вдъхновен от дизела на WAG, а бензиновите TSI а си ги пипнал да вървят а са ти изяли и ушите :) Съотношението цена/качество при Шкода е прилично - с пожелания да го задържат! Апропо - на вас кой вариант ви допада - комби, лимузина или хечбек? Лично на мен хечбек ми се струва най-добро като идея
  • 12 нес

    2 1 Отговор
    на долната снимка си е направо BMW 5-а серия. супер визия има тоя Шкодак.
  • 13 Венцислав Данаилов

    6 1 Отговор
    Браво.С нетърпение чакам да излезе този модел за да си го купя.Имам стария модел Октавия 2006г.и твърдя,че това е колата за България.Евтина,здрава и с чудесна возия и вътрешно пространство.А за багажника няма по голям в класа си.Сега карам дизел 1.9 TDI 105к.с,но мисля сега да си купя 1.4 TSI с изключване на двата цилиндара на празен ход.Според мен това е много добра идея за градски цикъл за намаляване на разхода на гориво.Против съм тази система bluemotion,която изключва двигателя и го пали при потегляне.Желая успех на марката Шкода и по конкретно Октавия и все така да ни радват с нови и нови модели с още по добро качество.
  • 14 Батко

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "аа":

    приятел няма да пиша колко зле изглежда, само ще ти пусна превода на Škoda от Чешки на Български

    Škoda = Повреда

    Дали има смисъл да пиша?????
  • 15 Най-Бай

    0 2 Отговор
    Я не се карайте а прочетете какво пише на багажника-ШКОДА ОСТАВИЯ
  • 16 Milen

    4 0 Отговор
    Четвърта година карам Октавия - е успокойте се малко, изкарвате я Ролс - Ройс! Колата като цяло е доста зле откъм комфорт - салона и возията са трагедия! За 300 км се схващам все едно сам ходил до Китай. Като надеждност също не е кой знае какво - на 50000 сменихме зъбчатката на 5-та скорост. Общо взето става - то затова струва 32000, а не 72000!
  • 17 Milen

    2 1 Отговор
    Само да вмъкна, че колата е купувана НОВА - да не почнете "ти си взел дарак на 500000!

    Коментиран от #26

  • 18 _FMC_

    2 1 Отговор
    И сигурно това е служебна Октавия...ах тия служебни, чупливи автомобили :) Не искам да поставям всички шофьори на служебни коли под един знаменател, защото не е правилно, но подобни оплаквания чувам единствено от хора, каращи фирмен автомобил. Първо си я купете за семейството, работете години наред за тая кола и след това казвайте какво става и какво не. Май трябва да ви раздадаят Луноходи ( пардон, Марсохофи), че да сте доволни и от возия и от надеждност.

    Коментиран от #21

  • 19 Milen

    1 1 Отговор
    Не се прави на шебек, професионалиста под мен! Ако четеш внимателно, пише "Взел дарак....."! Аре малко усещане, чичко! Ти да не продаваш Шкоди?! Че е т...к, т...к е ! Затова е на такава цена! И не знам как въобще споменавате думата "комфорт" като говорите за тия талиги?! Возията и е малко по-добра от на Гоуфу!

    Коментиран от #20

  • 20 Венцислав Данаилов

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Milen":

    Милене все пак е среден клас автомобил т.е.от класа на "Голфу"както го наричаш.А за по голям комфорт чехите имат Суперб.За цената си е най-доброто в класа си за нашите пътища.А относно за зъбчатката на 5-та скорост мога да я повредя и за по малко км.Моята Октавия е на 320 000км. и не съм сменял зъбчатка.
  • 21 bek

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "_FMC_":

    + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
  • 22 Milen

    1 1 Отговор
    Чехите, братле, нямат нищо! Ако зависеше от тях, още щеше да продават ония болиди със задно разположен двигател. плюс това, никъде не съм казал, че няма по-комфортни коли от тази - казвам, че тази е т...к, материалите в салона са ТРАГЕДИЯ, окачването- освен, че е здраво, други плюсове няма! И заявявам най-искрено, че втори път такава кола няма да купя, пък била и най-качествената за парите си! Уверявам ви, че който си купи такава кола, в рамките на 2 години ще иска да я смени. Просто колата твърде безлична според мен! А парите са си 32000-за тях бих предпочел да карам автомобил на 3 години, примерно!
  • 23 жужо

    0 1 Отговор
    Такива като теб най-добре карачката да карат..
  • 24 Едикой си

    0 0 Отговор
    Леко на Ауди А6 ми бие...убава е.
  • 25 Най-Бай

    0 2 Отговор
    Айде още веднъж и от мене
    1во качество (ако въобще може да се нарече качество)-VW
    2ро качество СЕАТ
    3то качество ШКОДА
  • 26 ВИП АМГ

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Milen":

    i moite nabliudenia sa takiva za tia koshove
  • 27 сссс

    2 2 Отговор
    Хубава е, но да не беше с тази марка...
  • 28 аа

    0 0 Отговор
    #14. Батко,която и марка да коментираме все ще се плюе по нея.И ти сигурно изглеждаш зле,но това е друга тема.На мен не ми плащат,за да хваля Шкода в случая,иначе казано дизайна на новата октавия е приятен,на мен ми харесва.
  • 29 acho

    0 0 Отговор
    който пише, че октавия не вози комфортно-не се е качвал в такава кола