Last news in Fakti

20 Май, 2020 13:25 5 726 12

Рускиня осъди дилър на Cadillac за неприятна миризма в салона на Escalade

  • cadillac-
  • escalade-
  • миризма-
  • съд
Рускиня осъди дилър на Cadillac за неприятна миризма в салона на Escalade - 1

Първоначално една жена от Русия, собственик на Cadillac Escalade, се оплаква на дилъра от неприятната миризма в интериора на своето SUV. Според нея при включване на климатичната инсталация на топло се появи рязка неприятна миризма. Автомобилът е в гаранция, дилърът го приема и извършва ремонт, но това не подобрява ситуацията. Тогава тя завежда дело с иск за поиска 16 милиона рубли (201 845 евро) обезщетение от дилъра и още 50 милиона рубли (630 765 евро) неустойка.

Според ТАСС, рускинята взима на лизинг въпросния Cadillac Escalade през 2017 година, като по това време луксозното SUV струва 5.26 милиона рубли (66 356 евро). Постоянната неприятна миризма в кабината започна да се появява още по време на гаранционния период, но ремонтите от сервизния център не дават желания резултат. Освен това, жената развива алергична реакция към специфичната миризма.

В делото, както вече стана ясно, тя иска от дилъра почти 70 милиона рубли (883 072 евро), включително 16 милиона рубли обезщетение и 50 милиона неустойка за забавянето. Съдът удовлетворява нейните изисквания, но само частично. Дилърът е осъден да върне пълната цена на автомобила на клиента (5.26 милиона рубли), да плати глоба в размер на 200 хиляди рубли (2 523 евро), да компенсира неимуществени вреди (10 000 рубли - €126) и съдебни разноски (70 400 рубли - €888), да заплати глоба (800 000 рубли - €10 092), както и да плати държавната такса (60 000 рубли - €757). Останалата част от иска беше отказан на рускинята.

Основният дилър на Красногорск се опита да оспори това решение в Московския градски съд, но безуспешно. Ще припомним, че миналото лято друга рускиня успя да осъди Kia за сума от 1.5 милиона рубли заради ръждясалото си Rio. Тогава беше съобщено, че бюджетният седан на южнокорейската марка е покрит с корозионни петна само две години след покупката.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 няма как

    14 19 Отговор
    Е това вече прекрачва всички норми.Вече се търсят всякакви мушингии да се вадят пари.Нямам думи,потресаващо ниски топки
  • 2 ......

    16 9 Отговор
    Да осьдят Кия че продават боклуци...

    Коментиран от #12

  • 3 имах такава кола

    13 6 Отговор
    Кадилак ЦТС 12 години го карах в купето до последно миришеше на кожа,никога не се наложи да се прави нещо по климатика и изобщо по колата няма студено няма топло работеше перфектно.
  • 4 Stéphanie

    13 13 Отговор
    Всичко във тази държава мирише.Кой знае какви магуй са правили руснаците хихххх😅.Дори и в България не може да случи това.Да си купуват руски коли Москвич,Лада ,Нива се на хубавото налитат.Ама плюят Америка,Германия,Франция,Англия нали.Да си живеят руските бракми и да вегитират.

    Коментиран от #5

  • 5 Да ама Не

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Stéphanie":

    Пич-смех или не,ама в Изрел на Кадилаците им викат"смръдливеца" . Там като го напече жегата и можеш да повърнеш. Дори армията им отказа доставка за вишите си военни и генерали заради този проблем.

    Коментиран от #6

  • 6 Stéphanie

    13 4 Отговор

    До коментар #5 от "Да ама Не":

    Аз съм жена .За първи път чувам това,може и да си прав.Руснаците масово купуват скъпи коли не произведени в Русия.И не само дрехи,бижута всичко.Ела да видиш какво става на изложенията Made in France ,повече от китайците.Просто съм останала с впечатление че тяхно производство нищо няма.Освен черен хйвер и ядрена техника.

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Jack

    1 1 Отговор
    Да, Кадилаците имат специфична миризма, която идва от винила в тапицерията, за някои е неприятна, но е много здрава и издръжлива на топлина. Навремето и Жигулите миришеха силно на изкуствена кожа, докато са нови.
  • 9 Stefke

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Stéphanie":

    Ше са учудиш като разбереш колко неща правят.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Шаран БГ

    3 1 Отговор
    В далечната 1983-та година, " заклет трабантаджия" посъбра някой лев. Реши да премине на "Лада". Купи я и само след пет-шест месеца ме извика да ми покаже десетина подутини по купето отвън. И като чукна с дръжката на отверката - отвътре ръжда !? " Гният ми парите " - каза възмутен и съкрушен. След две седмици отново бе със "Трабант". Ще съди "Мототехника", пък тя - СССР ? Аха - нанай !!
  • 12 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "......":

    я сподели