23 Май, 2020 13:00 4 655 19

Alpina представи неофициален X7 M с 612 к.с.

  • bmw-
  • alpina-
  • x7-
  • xb7-
  • доработка-
  • тунинг
Alpina представи неофициален X7 M с 612 к.с. - 1

Alpina представи своята доработка на BMW X7 M50i, доближавайки се до представата за X7 M. Мисията на тунингования всъдеход е бързото транспортиране на седем или шест души, в зависимост от конфигурацията на модела, тъй като неговата максимална мощност е надградена до бруталните 612 к.с. Доработката носи името XB7. Това предаде Autoblog.

Alpina представи неофициален X7 M с 612 к.с.

Alpina представи неофициален X7 M с 612 к.с.

Благодарение на хардуерни и софтуерни подобрения, 4.8-литровият битурбо V8 на X7 M50i с максимална мощност от 523 к.с. 723 Нм максимален въртящ момент сега генерира 612 к.с. и 800 Нм максимален въртящ момент. Тунинг пакетът позволява на XB7 да ускори от 0-100 км/ч само за 4.0 секунди. Спринтът на 1/4-миля отнема забележителните 12.6 секунди, а максималната скорост е ограничена на 290 км/ч.

Alpina представи неофициален X7 M с 612 к.с.

Alpina представи неофициален X7 M с 612 к.с.

Агрегатът се отличава със специфичните за Alpina интеркулери, с два допълнителни радиатора, с по-голям охладител за маслото в трансмисията и с уникална изпускателна система с активни клапи, които позволяват на водача да персонализира звука от двигателя. XB7 има и четирибутални предни спирачни апарати Brembo, които притискат 15.5-инчов двойно вентилиран диск.

Alpina представи неофициален X7 M с 612 к.с.

Пневматичното окачване намалява клиренса на доработения всъдеход с 2 сантиметра в режим Sport или при скорост над 160 км/ч и с 4 см в режим Sport+ или при скорост над 250 км/ч. В стандартното оборудване са предвидени 21-цолови джанти с характерните за Alpina тънки спици, а като опция се предлагат и 23-цолови. Предният лип спойлер също е добре познат елемент от тунинг пакета на компанията, а дребни визуални модификации има навсякъде по каросерията.

Alpina представи неофициален X7 M с 612 к.с.

Освен високопроизводителните доработки по двигателя и стилните екстериорни промени, XB7 получава и луксозни интериорни подобрения. Те включват нов iDrive контролер с гравирано лого на компанията и със специфичен за Alpina дизайн. В пакета е включен и таван, тапициран с алкантара.

Alpina представи неофициален X7 M с 612 к.с.

Alpina представи неофициален X7 M с 612 к.с.

За всичко това Alpina иска 142 295 долара. Това означава, че тунингованият XB7 струва с 41 700 долара повече от X7 M50i, чиято цена е 100 595 долара. Доставките на доработения всъдеход ще започнат през септември.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Притежател

    14 2 Отговор
    4,8 литра раб.обем? не беше ли 4.4

    Коментиран от #8

  • 2 Това е лудост

    15 16 Отговор
    Този "апартамент" ускоряващ до 100 за 4 секунди ще затрие доста водачи и участници в движението защото едва ли спира така както набира а големите му размери създават фалшиво усещане за сигурност.
  • 3 mediator37

    17 2 Отговор
    Радост за американския купувач, харесващ голямо, мощно, луксозно, бързо и скъпо.

    Коментиран от #5, #17

  • 4 jdm

    20 8 Отговор
    За пример е46 м3 дава същото време на 1/4 миля а е само 330 коня.
    Колкото и коне да наблъскат в Х7 няма да стане спортна кола. Пак си остава 2.5 тона камион
  • 5 Ха ха ха

    13 13 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Американскят купувач си кара Кадилака и не му пука за този уродлив автомобил.
  • 6 Кое е по лошо от това

    5 14 Отговор
    Да караш коронавирус?
    Да карам БМВ:):):)

    Коментиран от #12

  • 7 vikilexus

    14 9 Отговор
    Казано с три думи - Алпина Х7 М е най-бързият 7 местен СУВ в света!
    - не виждам друг 7 местен за 4 сек до 100 км в час! - да ускориш само за 4.0 сек 2.6 тона 7 местно чудовище- доказателство че само Алпина Х7 М го може!

    Коментиран от #18

  • 8 Голям Слон

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Притежател":

    Има и двете версии :-)
  • 9 Бай Юрган

    9 6 Отговор
    Какъв е смисълът да наблъскат седем седалки в такъв автомобил , защо не правят и автобуси с 1000 коня мотор?

    Коментиран от #16

  • 10 еее

    13 9 Отговор
    Много омраза и негативизъм в коментарите, което показва, че Алпина са си свършили перфектно работата, както винаги досега! Браво на хората, които ще си го купят този шедьовър и щему се наслаждават максимално! А бай ганьо нека си злобее и да си тъне в жалкото си съществуване, карайки опел или рено на 12 години с 105 к.с. и "философствайки" колко лоши били Алпина и как не си заслужавало да имаш такъв джип!

    Коментиран от #11

  • 11 един от стадото

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "еее":

    кой казва че е лош. Алпина е едно от тунинг ателиетата, което уважавам най- много. Изпипва нещата до край. Но знаеш ли, има едно английско списание Роял, занимава се само с кралското семейство. Какво яло, какво ср.ло, къде ходило..И се продава на всяка будка, особено по летищата. Защо, ами да носят славата на короната по света. И сега, сякаш тия статии не са за тук, има си издания за тях, има си и купувачи за тия коли. Едва ли ще опрат до рекламата тук. Не е въпрос до фенове и мразещи я, и за едните и другите е една снимка само. Ако реша мога да разнебитя както аз си знам, не искам. Няма смисъл. Остави българите, и германците масово не четат и гледат такива реклами. Защото както за нас, така и за тях е като да гледат Мона Лиза в Лувъра. Иначе никой не ти пречи да мечтаеш. Мечтите са безплатни..
  • 12 Име

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кое е по лошо от това":

    Да карат мама ти на задна:-)))))))))))))));+))))))))))
  • 13 оня с коня

    4 4 Отговор
    Като се има предвид че това нещо на снимката струва майка си и баща си,къф е проблема човек да си купи една Лада- Нива и да й закрепи една Емблема на Алпина?
  • 14 qwerty

    4 1 Отговор
    Туй ме е за Бг хора. Това е за хора с къщи в преградието, да си нахвърлят дечурлята, да излязат на хайуейчето с по 5 ленти в едната посока, да си оставят децата по градини и училища, да го паркират в подземния на офис сградата и да се качат в офиса да правят много пари.
  • 15 Мхммм

    1 0 Отговор
    А какъв е смисъла на 6 местния модел...да нямаш голяма задна седалка,ами разположение като в бус,аз в дъртия А8 имам две възглавници в багажника и като кара някой приятел и ни се налага да пътуваме дълго,редовно си поспивам.

    Коментиран от #19

  • 16 Random

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Юрган":

    Щото са дизел и се търси икономичност, тук двигателя е бензинов, а и не се търси икономичност.
  • 17 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Искаш да кажеш негър-рападжия
  • 18 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "vikilexus":

    Има и за 3 секунди, напълно фабрично. Ама и те не са чували за БМВ. :)
  • 19 ПатУРКО

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мхммм":

    Смисъла е да ползваш ДДС-то! Но клошарите тъдява няма как да мислят и знаят! За това са си и клошари все пак!