Last news in Fakti

29 Май, 2020 12:15 2 701 10

Безпилотните коли ще унищожат споделянето на автомобили

  • каршеринг-
  • автономни коли
Безпилотните коли ще унищожат споделянето на автомобили - 1

Тобиас Шьонберг, старши партньор в Roland Berger, заяви в експертна онлайн конференция, че споделянето на автомобили ще престане да съществува по целия свят. И това ще стане достатъчно скоро.

"През годините многократно съм казвал, че споделянето на автомобили е преходен бизнес модел", припомни Шьонберг. Според него споделянето на автомобили ще съществува известно време и след това ще изчезне.

"Когато достигнем 5 ниво на автономност, каршерингът няма да е необходим", е категоричен експертът. Шьонберг подчертава още, че проблемите със споделянето на автомобили вече са започнали и са провокирани от разпространението на коронавирус.

Много е трудно да се спазват хигиенните и санитарно-епидемиологичните стандарти при споделяне на автомобили. Освен това, според експерта, "компаниите, които се занимават със споделяне на автомобили, не са успели да осигурят печалба за своите инвеститори."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сектант

    7 1 Отговор
    новия дъстър като се напия със дюлева става безпилотен

    Коментиран от #5

  • 3 Пешо Пора

    11 4 Отговор
    Да попитам пак.Когато такава кола убие човек , кой ще носи отговорността ?

    Коментиран от #9

  • 4 Plovdiv

    9 2 Отговор
    Няма ли кой да спре тия сатанисти?!
  • 5 Tи разбра ли сектанте

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    че отрепката дето уби Милен Цветков е на свобода под гаранция.
  • 6 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ТЪПО ТВЪРДЕНИЕ !!! ОЩЕТЕНИТЕ -ЗАСТРАШЕНИ ЩЕ НАПРАВЯТ ДВЕ ДО ТРИ КАТАСТРОФИ НА" БЕЗПИЛИТНИТЕ" И НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ПОРЪЧВА ,ЩО ЗА ЕВРОПЕЙСКА МАЛОУМНИЯ !!!!
  • 7 СЕГА И ДВАМАТА СА АУТ

    4 0 Отговор
    ТАКА ПРИ КАТАСТРОФА НЯМА ДА ИМА ВИНОВЕН И ЩЕ СЕ ОПАЗВА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ /ВИД/ С 50% ПО-МАЛКО. СЕГА ЕДИНИЯ В ГРОБА ДРУГИЯ В ЗАТВОРА - Е ВТОРИЯ ЩЕ ГО ИКОНОМИСАМЕ.
  • 8 Дърт мангасар

    3 1 Отговор
    В момента в който дойде автономната Тесла почвам да хвърлям чавета пред нея и ще скъсам от дела Илон Мъск, той има пари и ще плаща.
  • 9 Нет

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо Пора":

    Застрахователят.
    А застрахователите ще застраховат такива коли, след като се убедят, че са достатъчно безопасни и предложат цени, които собствениците са склонни да платят.
    Наближава момента, но ще минат минимум 5 години до тогава.
  • 10 Славчо Хаджийски

    1 0 Отговор
    Не ме разсмивайте! Тези автоматични коли ще бъдат много по-безопасни, защото ще се "съобразяват" с много неща, като метеорологични условия, допустима скорост, натовареност на движението и никога няма да са уморени, дрогирани, задрямали. Нормално е да е по-скъпо возенето с тях, но определено си заслужава!