Last news in Fakti

2 Юни, 2020 13:43 5 736 4

Миниванът Kia Sorento?

  • kia-
  • carnival-
  • sorento
Миниванът Kia Sorento? - 1

Kia се подготвя за премиерата на новата генерация на минивана Carnival, но по-любопитното е, че този ван ще споделя платформата N3 с новия Sorento. Освен базата, Carnival заимства и огромна част от основни и помощни възли и агрегати от Sorento. Така например мултимедийната система е от кросоувъра, а салона впечатлява със същите седалки и интериорни материали.

След смяната на поколенията, Kia Carnival ще се отличава и с нов външен дизайн. Концепцията на "тигровата" решетка ще е близка до тази на Sorento, а диодните дневни светлини са "вплетени" в решетката на радиатора. Въздухозаборниците също са увеличени, а фаровете, напротив, стават по-малки.

Очаква се настоящото поколение на минивана Kia Carnival да добави в оборудването си и още по-качествени материали - пластмасата ще стане мека, седалките и корите на вратите в горните версии ще бъдат покрити с кожа Nappa, а непрактичните лъскави вложки ще отстъпят място на полиран алуминий.

Миниванът Kia Sorento?

Като цяло Carnival ще е преоблечен под формата на миниван Sorento. Можем да предположим още, че информационно-развлекателната система с 10,5-инчов сензорен екран Carnival ще наследи също от сегашния Sorento, а селекторът на трансмисията ще бъде заменен с шайба.

Въпреки това, в интериорен план миниванът няма да се превърне в точно копие на Sorento. Дизайнерите вероятно ще предложат различен преден панел, различен волан, друга графика на електронните прибори малко по-различен интерфейс за климатичния контрол. При двигателите картината е сходна.

Хубавото при новия Carnival е, че силовите агрегати ще са различни в зависимост от пазара. 2.5-литров с мощ 281 конски сили (421 Нм) турбо двигател и 2.2-литров с 202 конски сили вероятно ще се появят под предния капак на Carnival. По желание, миниванът ще може да се оборудва със задвижване на всички колела, пак заимствано от Sorento.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    3 24 Отговор
    Журналя. Киа Соренто НЕ Е МИНИВАН, А КОМБИ!

    Коментиран от #2

  • 2 Коментар

    23 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Я пак? Соренто е СУВ! Карнивал е миниван!
  • 3 Запознат

    3 2 Отговор
    Киа соренто не е миниван,той е suv! Мини вановете на Киа са каренс ,карнавал, джой!!!
  • 4 KIA е машина на времето !

    9 2 Отговор
    Последния Соренто, тръшка в земята всичко останало...