Last news in Fakti

7 Юни, 2020 12:00 6 101 14

1010 к.с. за RS Q8 от Wheelsandmore

  • audi-
  • rs q8-
  • wheelsandmore-
  • goliath

Модификацията струва около 122 евро за една допълнителна конска сила

В свой стил германската тунинг компания Wheelsandmore модифицира най-бързия всъдеход на Audi - RS Q8, осигурявайки му максимална мощност от 1010 к.с. Бруталната доработка, наречена Goliath, е толкова екстремна, че не е легално да се движи по пътищата в собствената си държава. Това предаде Autoblog.  

1010 к.с. за RS Q8 от Wheelsandmore

В своята най-мощна конфигурация доработеното от Wheelsandmore SUV може да се похвали с максимална мощност от 1010 к.с. и 1250 Нм максимален въртящ момент. Това е възможно благодарение на редица хардуерни и софтуерни оптимизации, сред които препрограмиране на електронния блок за управление на двигателя, модернизирани турбокомпресори, модифицирани всмукателни и изпускателни колектори, нов въздушен филтър, както и премахнати катализатори, филтри за сажди и задни гърнета.

1010 к.с. за RS Q8 от Wheelsandmore

Припомняме, че фабричният RS Q8 има максимална мощност от 600 к.с. и 800 Нм максимален въртящ момент. На високопроизводителния всъдеход са му необходими 3,8 секунди, за да развие скорост от 0-100 км/ч, като същевременно е и най-бързият SUV на Нюрбургринг. Wheelsandmore не публикува цифри за ускорението на модифицирания RS Q8 Goliath. Тунинг компанията отбелязва, че не е легално доработката да се движи по европейските пътища, заради несъответствието на модифицираната изпускателна система с регулациите на блока за вредни емисии. Именно заради това, тунингованият всъдеход е подходящ ако живеете близо до писта или в страна с по-ниски стандарти за отработени газове.

1010 к.с. за RS Q8 от Wheelsandmore

Wheelsandmore предлага и въздушно окачване, за което твърди, че се управлява от смартфон. Goliath идва и с нови 24-цолови лети джанти, които се предлагат в няколко цвята.

На разположение са четири допълнителни тунинг пакета, в случай че искате вашият RS Q8 да може да се движи легално по улиците. Те варират от сравнително проста софтуерна оптимизация, която доставя 710 конски сили, до пакет, който осигурява максимална мощност от 965 конски сили без да е в разрез с регулациите в Европа. Цената на най-мощния тунинг пакет на Wheelsandmore възлиза на 49 900 евро. Казано по друг начин, това се равнява на около 122 евро за една допълнителна конска сила.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Karaormanji

    4 21 Отговор
    Моята е скромна 5 цилиндров ама...🤭 мннноооллл ревът и дишат прах бемведжжиииии мерседесажиии и разна др машинария различна от Алдито

    Коментиран от #2, #9, #10, #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Реалоста е ,че

    15 12 Отговор
    Този хипопотам , ще нахапе повечето японски бегачки дет са му на половината на килограмите 😎😁

    Коментиран от #12

  • 4 Karaormanji

    7 4 Отговор
    89 та тататата година с сиганита станахте роднина сиганин Алди кара
  • 5 дявола

    16 1 Отговор
    А хвалете ми електронните кутии тук е истината
  • 6 дявола

    14 8 Отговор
    Ауди станаха далече по-добри от баварците

    Коментиран от #8

  • 7 дървен шоп

    4 2 Отговор
    Всичко му е хубаво ама щом не може да се движи легално по улиците какъв е смисълът да имаш тази кола?
  • 8 фактолог

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "дявола":

    Определено, аз до преди 10 години бях по-голям фен на бмв, но не мога да си изгривя душата - Ауди ми харесват доста повече в много отношения днес. И не само RS серийте.
  • 9 сектант

    13 12 Отговор

    До коментар #1 от "Karaormanji":

    ауди са най-добрите коли за извън пътя. те буквално повече от времето са извън пътя - на паяк, на репартрак, на пътна помощ, или пък в сервиза.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кибика

    4 2 Отговор
    Това е брутална изрудщина!Евалаа
  • 12 Typeee-Rr

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Реалоста е ,че":

    Докато грозната бъчва не се прекатури на някой завой. Поздрави към модератора!
  • 13 SSSSSSS

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Karaormanji":

    Аман от селяни кат тебе палячо.... Важно е кат слезеш колко важи че в колата всички тарикати а после....
  • 14 незнайко

    0 0 Отговор
    ЗАЩО НИКОГА НЕ КАЗВАТ РАЗХОДА НА ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ НАТОЧЕНИ КОЛИ ???