11 Юни, 2020 17:29 3 680 4

Най-продаваният автомобил в САЩ става електрически

  • ford-
  • f-150-
  • електромобил

Ford обяви, че ще пусне в продажба изцяло електрическа версия на пикапа F-150 в средата на 2022 г. Решението на компанията се смята за преломен момент в развитието на електрическата мобилност в САЩ, тъй като това е не просто автомобил, а най-продаваният модел в страната от десетилетия.

Когато излезе на пазара, електрическият F-150 вече ще има сериозна конкуренция. До 2022-ра такива пикапи вече ще са пуснали Tesla (Cybertruck), Rivian и GMC (Hummer EV).

Именно F-150 Electric обаче има потенциала да промени из основи щатския автомобилен пазар. Такъв пикап може да подсигури бъдеще и за Ford като производител след изоставането в електрификацията през последните 10 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1122

    16 2 Отговор
    Луд умора няма. Вашите столипиновци ви бутат историята. Де видят паметник на бял.
  • 2 гост

    6 9 Отговор
    Промяна на историята ще има , ама тя ще е , че ще има нов най-продаван модел и той ще е Тесла Сайбъртрък ! А Фордовете , които на всичко отгоре ще са шаси на Rivian с друга каросерия ще се борят за по-задните места !
  • 3 Видял

    15 3 Отговор
    От първа ръка. Наистина от пикапи те най много са Форд . Карат ги основно за малък бизнес , или да теглят моторни лодки. Има ги най вече в район където са самостоятелни парцели по 3_ 4 декара и големи къщи.Младите ги обичат , понеже са мощни и широки. Можеш и майка с деца да видиш като пазари с тръka в Publix . Но са тежки, високи и завиват трудно. За градска част са проблем ,въпреки , че всичко е широко и умно устроено. Повечето са бензинови. В момента бензина във Флорида е към 1.20 лева литъра, към 2.50 е галон от най скъпия. За разход тук никой не мисли. Философията им е... като мога да си позволя по голяма кола , защо да карам малка... Та като знам как натискат тръковете , без да жалят гориво,не ги виждам с тея електрички Т - 150, тежащо два тона , а и с батериите още , а и с ограничения пробег, как ще се получи. Зарядни още никъде не съм видял, то и TESLA ,още е екзотика...

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    7 8 Отговор

    До коментар #3 от "Видял":

    Само да те светна , че явно си много "объркан" , хахах !!! Бензинов двигател 3,5 литра , 6 цилиндъра , каквито са масовите , плюс 7-8 степенен автоматик , плюс два дифенциала , от които задния с цял мост са минимум 650-700 кила !!! Два електродвигателя барабар с редукторите и инверторите са под 150 кила ! Остават ти 500-550 кила за батерия , което в момента е над 90-100 квт батерия , което пък е около 500 км пробег с нормално каране , да не говорим , че в щатите разрешената скорост е 88 км/ч !!! Та да не се окаже , че електричката ще е по-лека от пушилника , за другите глупости няма да споменавам !!