Last news in Fakti

15 Юни, 2020 16:45 4 773 14

Ford ще представи новия Bronco на рождения ден на О Джей Симпсън

  • ford-
  • bronco-
  • о джей симпсън-
  • премиера-
  • дебют

Отложеният заради коронавируса дебют на новото поколение Ford Bronco ще се състои на 9 юли, обявиха от компанията. По ирония на съдбата (или може би съвсем преднамерено) премиерата на дългоочаквания всъдеход ще съвпадне с рождения ден на Орентал Джеймс Симпсън.

През 1994 г. бившата суперзвезда на американския футбол и актьор става герой в може би най-известното преследване в историята именно зад волана на белия си Bronco. Опитът на обвинения в убийството на бившата си съпруга и приятеля ѝ О'Джей се опитва да избяга от полицията събира пред телевизионните екрани безпрецедентните 95 млн. зрители при положение, че същата година Супербоул е гледан от 90 млн. души.

Ford ще представи новия Bronco на рождения ден на О Джей Симпсън

Преследването се превръща в един от най-култовите телевизионни моменти на 90-те години и явно е познато дори на по-младото поколение. 26 години по-късно от Ford предлага на феновете на модела да си припомнят интересна история, свързана с Bronco, и огромен брой от споделените спомени включва гонитбата на О'Джей Симпсън.

Ford ще представи новия Bronco на рождения ден на О Джей Симпсън

Ford се опита да запази дизайна на новия си офроудър в тайна, но в мрежата вече изтекоха негови снимки без камуфлаж. Шестото поколение на Bronco ще се предлага във варианти с късо и дълго междуосие и подчертано носталгичен дизайн.

Ford ще представи новия Bronco на рождения ден на О Джей Симпсън

Изборът от двигатели ще се състои от 2.3-литров EcoBoost с 270 к.с. и 420 Нм и 2.7-литров V6 с 325 коня и 540 Нм. Скоростните кутии също ще бъдат две - автоматик с десет предавки и седемстепенна ръчна трансмисия с отделна "пъплеща" предавка.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сектант

    6 9 Отговор
    как мога да спра рекламите на Кия Ниро - грозна е.

    Коментиран от #6, #7

  • 3 гост

    5 21 Отговор
    Не им дойде акъла на Форд и това си е , грозотия след грозотия и то с класически пушилници ! То затова вчерашни компании без нито един произведен автомобил ще струват повече от тях на борсата !!!
    Стартъпът, който без никакви приходи е по-скъп от Ford ! Шумът около електрическата мобилност досега имаше едно име: Tesla. Сега е добавено второ: Nikola. Стартъпът е на борсата от края на миналата седмица - и оттогава цената на акциите премина няколко граници. По едно време компанията струваше цели 34 млрд. долара, а сега оценката е около 26 млрд. долара. Това е особено забележително, тъй като компанията досега не е спечелила нито цент и дори все още не е продала нито един автомобил . На този фон борсата оценява Nikola по-скъпо, отколкото Ford, например. Казано накратко: почти 120-годишната компания очаква приходи от 115 милиарда евро тази година. Това показва до каква степен инвеститорите предпочитат доставчици на електрически превозни средства пред производителите на традиционни автомобили. Цената на акциите на Tesla и китайския конкурент Nio се удвои през тази година въпреки причинената от коронавируса криза, докато цените на компании като Volkswagen или General Motors се сринаха.

    Коментиран от #9

  • 4 Госあ

    17 1 Отговор
    Не съм съгласен че е грозен.Супер е!
  • 5 qwerty

    12 2 Отговор
    такова животно ако се продава в европа на нормална цена, бих си го купил
  • 6 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    И каквооо
  • 7 гост

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    След 15-20 години максимум електромобилите няма да имат дори колела , електромоторите ще станат линейни , вградени в пода като на влаковете Маглев , без нито една движеща се част и ще се движат като тях на сантиментри над асфалта ! Тогава Киа Ниро ще ти изглежда като любимка от младостта , хахаха !!
  • 8 Джуган

    5 1 Отговор
    Еваларка, късата база ми определено ми харесва, да не говорим че съм голям фен на “пъплещите” предавки, хи хи.
  • 9 Komapak

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Нагледен пример как се надуват розови балони. То и Енрон така колега.... Счетоводно изкараме печалба, но всъщност сме на загуба.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Komapak":

    Какви печалби , какви счетоводства бе , колега , хората са ти написали черно на бяло , че Никола няма НИТО ЕДИН ЦЕНТ приходи , всичко е на база прототипите и плановете за БЪДЕЩО производство , които е представила !! Сравнени с "милиардните приходи" на Форд , които явно се очаква да ИЗЧЕЗНАТ в следващите години заради такива "уникати" като този в горната статия !!! Вденете най-после , че пушилниците изживяват последните си годинки !!

    Коментиран от #11

  • 11 Мдам

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Форд имат и електрически модели ако още не си разбраль.

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    0 10 Отговор

    До коментар #11 от "Мдам":

    Верно ли , сигурно са "страхотни" , хахаха ! Затова ще правят най-продавания си модел пикап на шаси , задвижване и батерии на друга гаражна фирмичка без нито една продажба досега , Ривиан !!! Която също скоро ще ги мине по цена на борсата , хахах !!

    Коментиран от #13

  • 13 Мдам

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Теорията ти е невярна.Германия най-малкото няма да разреши това по две причини първата е че автомобилостроенето е с 30% дял от БВП на страната и ако то умре тъй като е базирано на ДВГ и то мощни такива тп със самата немска икономика е свършено и второ те и не разработват кой знае какви електрически модели ами напротив разработва мощни ДВГ като модели а именно БМВ м3 м4 и тн. Които надвишават с много всякакви норми за въглероден диоксид частици и тн.Което е в пълен разрез със замисъла на електрическите автомобили и превозни средства.
  • 14 Марто

    2 0 Отговор
    Форд Бронко е легенда в щатите . Там той дълги години е бил в конкуренция с Джип Вранглер, с една идея само по семейна кола , има сходни оф роуд възможности .
    И тук са се стремили максимално да запазят чертите още на първото поколение Бронко . Не ,че няма би ксенонови фарове ,де