Last news in Fakti

23 Юни, 2020 11:24 15 206 37

Френската Opel Mokka е готова. Така ще изглеждат всички нови Opel-и (ВИДЕО)

  • opel-
  • mokka

Производството на субкомпактния кросоувър ще започне преди края на 2020 година

Френската Opel Mokka е готова. Така ще изглеждат всички нови Opel-и (ВИДЕО) - 1

Opel публикува видео с главния изпълнителен директор на марката и кросоувъра Mokka от второ поколение. Във видеото можете да видите самата кола и някои от нейните детайли, които за първи път не са скрити под камуфлажна обвивка.

От видеото става известно, че новият Opel Mokka ще получи двуцветен цвят на купето - демонстрационният кросоувър е боядисан в зелено, покривът и предният капака са в черен цвят.

В допълнение, именно тази кола ще се превърне в първия производствен модел на марката, предната част на която е декорирана в новия корпоративен стил. В колата ще бъде инсталирана LED оптика, интегрирана в решетката.

Също така, новата Mokka ще придобие по-тънки задни светлини и голям надпис с името на модела на вратата на багажника. Второто поколение на Mokka ще бъде изградено на френската платформа Common Modular, на която са базирани Opel Corsa и Peugeot 2008.

Благодарение на използването на различна архитектура масата на новата Mokka ще намалее със 120 килограма, а твърдостта на каросерията ще се увеличи с 30 процента. Кросоувърът ще бъде оборудван с бензинови и дизелови турбо двигатели, както и с напълно електрически силов тракт.

Френската Opel Mokka е готова. Така ще изглеждат всички нови Opel-и (ВИДЕО)

Последният ще включва електромотор с мощност 134 конски сили и литиево-йонна батерия с 50 киловатчаса. Без презареждане, електрическата версия ще може да измине около триста километра.

Представителите на концерна трябва изцяло да декласифицират външния вид и да разкрият техническите характеристики на второто поколение на Mokka до края на лятото. Серийното производство на всички версии на кросоувъра ще започне преди края на 2020 година.

Новият модел ще влезе в продажба в началото на 2021 г. в Европа. Opel показа изображение на новата решетка, с която ще разполага Mokka, като именно тя ще бъде монтирана и на други модели на марката в последствие.

Благодарение на този нов стил, наречен Vizor, предната част на автомобила визуално комбинира решетка на радиатора, фарове и фирмено лого. В началото на юни бе съобщено още, че новото поколение на Mokka ще получи цифров кокпит Pure Panel.

Този клъстер ще показва само необходимата минимална информация. Според инженерите новата технология ще позволи на водача да поддържа перфектния баланс между дигитализацията и интуитивното управление.
 


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    62 21 Отговор
    Имаше опели, ама едно време - Капитен, Адмирал, Дипломат, Манта и накрая Омега! Останалото са бледи подобия! А това в момента - ПОЗОР за марката!!! А може и да не съм прав, може просто да отговаря на интересите на новото извратено поколение - Веспа на Диор! Опел - проектиран от моден дизайнер??? ;)

    Коментиран от #5, #6, #24

  • 2 Алфа Ромео

    33 23 Отговор
    Бе стига се напъвайте, Опел не съществува вече.

    Коментиран от #19, #23

  • 3 Макарон

    46 2 Отговор
    Комши Емил, не забравяй Кадет, чувал съм много добри неща за модела, родителите ми имаха такъв.

    Коментиран от #15, #16

  • 4 Driving pleasure

    19 33 Отговор
    Ужас! Франсетата убиха Опел! Откакто те са собственици продажбите са само надолу за сметка на Пежо, Двигателите станаха боклуци, а сега ще го закопат окончателно и като дизайн.

    Коментиран от #10, #25, #35

  • 5 Алфредо

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Опел Аскона спорт да не забравяме, 1.8 115к.с. каква кола беше за времето си бмв е30 1.8ис най сладко ги прескачаше, а и бмвто на 210 изключва а исканата на 4та ги правише :) в момента карам корса 2019

    Коментиран от #7

  • 6 Прав си

    31 1 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    но това не важи само за Опел.Много други марки следват тези тенденции.Аз например съм любител на японските автомобили и съм много отвратен от факта,че Тойота Супра вече е БМВ в буквалния смисъл.
  • 7 Ти си в час

    36 3 Отговор

    До коментар #5 от "Алфредо":

    Баща ми имаше точно такава Аскона 1.8Е и то рядко срещаната версия "спорт" с 3 врати.В продължение на 11 години тази кола търпя всякакви изпълнения включително и експерименти след каквито малко хора биха повярвали,че нищо не се е повредило.На 3-та скорост върху сух асфалт гумите продължаваха да превъртат а ако се сметне времето в което стрелката на оборотомера е била в червената зона вероятно ще бъде часове.За съжаление обаче накрая толкова изгни,че не си струваше да се ремонтира и буквално я подарихме.Сега имам Хонда Сивик 8 от 2007-ма 1.8 140к.с но не върви и на половината на Опела.

    Коментиран от #34

  • 8 ОпОп

    9 23 Отговор
    Опел са толкова хубаво, че им викаха "Москвича на Европа" ...
  • 9 комик

    21 0 Отговор
    абе аз не видях нищо, само оня джендър лалаше нещо ....
  • 10 Йордан

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "Driving pleasure":

    Опел спаси GMC от фалит,преди десетина години,горе-долу по времето,когато Фиат купи Крайслер и американското автомобилостроене беше в рецесия. После GMC купи Киа и ги направи читава фирма. Верно е,че старите опели бяха много по-здрави и издръжливи. Имаше опели,на които ламарината беше калайдисана.
  • 11 Пламен

    9 2 Отговор
    Нищо не видях...
  • 12 sami

    8 18 Отговор
    Съвременните автомобили са една порнография. Последния добър автомобил от марката Опел е моделът Фронтера.
  • 13 50 kwh батерия

    9 0 Отговор
    На 100kw двигател
    Прави 20 Мин на едно зареждане. И после става дизел? Що за простотия?
  • 14 Горд притежател на Рено

    15 7 Отговор
    Едно време Опел си тежеше на мястото, правеха го от дебело но гнило желязо. Сега ще олекне и омекне. Добре че са французите че да направят кола от него. То май никой друг не си сложи главата на дръвника да подкрепи марката. :)))
  • 15 Алфа Ромео

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Макарон":

    Побеля ми косата навремето от едно Кади 1.4, добре вървеше когато вървеше, стабилен при резки маневри, иначе имаше смотани спирачки, много проблеми с ел. инсталацията и двигателя, три пъти ремонт на клапани, вкарване антифриз в четвърти цилиндър, след шлайв и гарнитура пак същото след два месеца, след това газ на убиване и умря след 3-4 месеца, набих му 60 000 км с много мъки.

    Коментиран от #18

  • 16 Алфа Ромео

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Макарон":

    И Астра от първите съм карал 1.8 моно, безпроблемна технически 5 години почти но взе да се разпада от ръжда.
  • 17 Fen

    13 5 Отговор
    Настоящата Мока е много по-добър СУВ от дори от прехваления Гранд Ленд. 4х4, много повече място отзад и в багажника, по-добра ергономика и какво ли не още. По-добрите двигатели и скоростни кутии на Опел в сравнение с Пежо вече са в историята. Жалко. За мое голямо съжаление Опел става Пежо с емблема на Опел. И не забелязвам Пежо да се опитват да внедрят нещо качествено и технически напредничаво от Опел. А има много неща, в които Опел са по-напред от Пежо.

    Коментиран от #30

  • 18 Кади: Кадет или wv caddy

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Алфа Ромео":

    На wv caddy наистина има много какво да се ремонтира. И е единствения wv с едногодишна гаранция. Обяснение- бил товарен автомобил. А ако имаш в предвид Кадет - трябва да го сравняваш с Ескорт 1 и Голф1. А според самите германци е поне на тяхното ниво.

    Коментиран от #22

  • 19 Ддп

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Ромео":

    Много си далеч от истината
  • 20 Opel OK

    17 1 Отговор
    Здравейте.Карам четири опела подред.Кадед,Астра комби,Мерива и сега Грандленд Х.Последните две са нови.За качеството цената е ненесравнима,но последната(Грандленда)е малко повечко.Френските двигатели са много по-яки.Разработени.Седалките-комфортни.Дизайна-супер.Просто се чувстваш човек.Но,ще видиме времето какво ще покаже,защото с немските нямах сериозни технически проблеми,освен ръждата на първия.
    Дано симбиозата подобри лукса и не влоши качеството.
  • 21 Opel OK

    2 0 Отговор
    Кадет!
  • 22 Алфа Ромео

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Кади: Кадет или wv caddy":

    Кадет, статията е за Опел мислех че ще е ясно за какво говоря.
  • 23 сектанта

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Ромео":

    Опел ще надживее и Алфа Ромео. Съжалявам...
  • 24 забрави колега

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    да споменеш най добрия Опел и той беше СЕНАТОР. Уникален автомобил
  • 25 Язе

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Driving pleasure":

    Провери първо за продажбите.Опел от години насам за пръв път е на печалба

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Fen

    13 0 Отговор

    До коментар #25 от "Язе":

    Ами на печалба са, защото вече GM не ги точат. А толкова много са точили, че едни парички от пенсионния фонд на Опел липсват. Имаше интересна статистика преди закупуването на Опел от Пежо: 1.Пежо с малко повече продажби. 2. Служители на Пежо 2-пъти повече. 3. Цени на автомобилите -съизмерими. 4 Пежо с 8 процента печалба. Опел - на загуба. За мен това се получава само след усърдна работа на американските счетоводители.
  • 29 Аматьор

    0 7 Отговор
    Верно голям боклук...
  • 30 ФЪН

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "Fen":

    тясна и висока е, клати се ужасно извън градско .....
  • 31 1234

    0 1 Отговор
    Ще е базирано на 2008е и 208е, които след 200км остават без заряд. През 2020-та? Модел s на Тесла минава 640км! И то в реални тестове в youtube не само на хартия. Вие сте на 200. Тая мока повече от 250 с 1 заряд няма да мине. Защото нито има технологията и ефикасността на Тесла, нито 100-те киловата батерия. Ще е с 40киловата смешна батерийка, ел.мотор - ламя, и аеродинамика на скала.

    Искам заместници на колите с гориво. А само model 3 lr, model y lr, съответно по 500км даже 550км пробег, и модел s 640 км са такива. И 1-2 hyundai-a и kia с 460км пробег и тава е!

    Коментиран от #36

  • 32 Любознайко

    1 0 Отговор
    Сигурно сте вносител на Тесла за България, къде е представителството?
  • 33 C20XE

    1 0 Отговор
    Аз още карам F GSI. Над 300 000 км е, набор 1993. Единственият проблем е ръждата и имиджът че караш дърта бангия и то рацерска :-P , ама мен не ме бърка изобщо, дори ме кефи как всякакви о*игофрени с изпърдяни псевдопремиум дизели си мислят че не мога да си позволя по-нова и се чувстват "отгоре".
  • 34 ахаххаа

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "Ти си в час":

    Мнооо ясно опелчето е бегало от ръждата ама не съвсем. Движело се е с 20 ама на теб ти се е струвало 200 от вибрации и детонации и накрая анорексичното двигателче е изпаднало от прогнилото кошче и те така. За хондата ехххх мечти мечти. Пожелавам ти някой ден да се докоснеш до японец и тогава няма да злословиш как не вървял. Другият път като сънуваш се завивай да не истинеш, че на сутринта си неадекватен. Айде със здраве!

    Коментиран от #37

  • 35 Боклук си ти

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Driving pleasure":

    Приятелю боклук са опелските якозапек двигатели. Опсс исках да напиша екотек. Първо францужите правят двигателите на половин свят. Нисан карат с френски двигатели, Мазда карат също с френски двигатели, Ягуар също, дори товарен мерцедес бенц кара с френски двигател и трансмисия. В германия голяма част от товарните бусове са френски и са на по 400 000+ км и още са със заводският си съединител. Това какво ти говори господин всезнайко??? За по-горе изброеното визирам дизеловите агрегати. Бензина е друга бира.
  • 36 Ел.мобил

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "1234":

    На теория при рекламиране всичко е супер. Но... На теория разход на ел.мобил 15 Kw/h на 100 км. На практика 23-25 kw/h. Ако използваш в къщи нормален ел.контакт 4-5 Kw/h.Т.е зареждаш поне 5 часа, за да минеш 100 км. Искаш повече заряд. Готово. Купуваш зарядна станция 2 Хил. Лева и нагоре. Но за да заредиш бързо на зар.станция с мощност 120-150 Kw, за да можеш да минеш 500 км и в Германия вече е скъпичко.
  • 37 Нещо бъркаш

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "ахаххаа":

    "Японци" карам от 2012 година и изобщо не ми пука за мнението на някакъв ограничен тип.Хондата има динамика единствено при високи обороти но за сметка на това харчи малко а Асконата на баща ми винаги си я спомням с умиление защото на нея се учех да карам и на 13 години вече чаках да стане вечер късно за да се измъквам с ключовете и да возя приятелите и приятелките си.На 14 пак в Асконата "сефтосах" първата мома а на 16 минавах по булевард Възкресение в Красна поляна със 150-160 така,че аз винаги съм живял според желанията си а такива като теб просто съществуват напразно.