2 Юли, 2020 11:31, обновена 16 Юли, 2022 14:30 5 886 7

Audi Q5 се подмлади и поскъпна

  • audi-
  • q5-
  • рестайлинг

Продажбите на обновения кросоувър ще започнат през есента

Audi Q5 се подмлади и поскъпна - 1

Audi пусна актуалното второ поколение на кросоувъра Q5 през 2017 година, а сега на ход е неговата рестайлинг версия. Обновяването идва точно навреме, защото цифрите сочат, че през миналата година продажбите на модела са намалели в Съединените щати клиенти с 3.5% в сравнение с година по-рано, а европейските дилъри са продали 63 915 бройки през 2019-а, което съответства на спад от 9.8%.

Audi Q5 се подмлади и поскъпна

Сега SUV-то доживя до планирания рестайлинг, а обновената кола беше разсекретена онлайн в мрежата. Освеженото Audi Q5 има диодна оптика в базовото си оборудване, , като опция се предлагат матрични фарове с динамични мигачи. Светлините са с различна графика, а задните са с органични диоди (OLED).

Audi Q5 се подмлади и поскъпна

В допълнение, по време на рестайлинга колата получава различни брони с по-големи въздухозаборници, както и модифицирана осмоъгълна решетка на радиатора, която сега не се опира до фаровете (във версиите S-line тя е от типа "пчелна пита"). В S-Line версията има и 21-цолови джанти (преди това най-големите колела за Q5 бяха с размер 20 инча).

Audi Q5 се подмлади и поскъпна

Интериорът на рестайлиг кросоувъра е обновен с новата мултимедийна система MIB3 със сензорен екран MMI с диагонал 10.1 инча (текущата версия има екран с размер 8.3 инча) и безжичната функция за устройства с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto. Вече можете да управлявате информационно-развлекателната система и с помощта на гласови команди.

Audi Q5 се подмлади и поскъпна

В интериора се появяват вложки от орехово дърво и нова кожена тапицерия с контрастни шевове. Първоначално обновеният Audi Q5 ще излезе на пазара само с 2.0-литров TDI турбодизел с мощност 204 к.с. и максимален въртящ момент от 400 Нм. Този двигател разшири гамата на сегашния SUV миналата година. Моторът работи в тандем с 12-волтов стартов генератор и предава момента през система за задвижване на всички колела quattro и седемстепенна автоматична скоростна кутия S tronic с двоен съединител.

Audi Q5 се подмлади и поскъпна

За да се ускори от нула до сто, кросоувърът се нуждае от 7.6 секунди, като максималната му скорост е 222 км/ч. Също така по-късно в линията на „освежените“ Q5-ици ще се появят две версии на двулитровия бензинов двигател TFSI. В допълнение на пазара ще се появят версии с трилитров дизелов V6 TDI мотор с 48-волтов стартер генератор, както и TFSI хибриди, базирани на двулитровия турбо четирицилиндров турбомотор.

Audi Q5 се подмлади и поскъпна

Трансмисиите, в допълнение към 7S tronic, са шестстепенна „механика“ и осемстепенна автоматична Tiptronic. Сглобяването на автомобилите ще става в мексиканския завод на компанията, който се намира в Сан Хосе Чиапа. Дилърите в Европа и САЩ ще получат актуализираните Q5-ици през есента на 2020 година. Продажбите ще започнат първо в Германия, като автомобилът може да бъде закупен за минимум 48 700 евро, докато сега началната цена на модела е 44 700 евро.

Audi Q5 се подмлади и поскъпна


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 deutshcland uber alles

    13 4 Отговор
    "Сглобяването на автомобилите ще става в мексиканския завод на компанията"

    Не, благодаря.
  • 2 viki

    1 4 Отговор
    Ауди има завод за производство в Мексико/САЩ - Китай - Германия - Словакия за всеки съответен район!
    Пропусната е и много важна информация за двигателите от 2021 г. всички марки на Фолксваген Груп в.т.число и Ауди спират дизелите напълно. Та би трябвало фейслифтовия Ку 5 2021 г. да е само с бензинови - хибридни модели и електричка Е трон от 2022 г.
  • 3 ЦРУ

    2 4 Отговор
    като всяка дърта к*рва
  • 4 Алфа Ромео

    14 0 Отговор
    Хансовете са майстори в надуването на цените, получавате нещо което не отговаря на високата цена.
  • 5 сектант

    2 2 Отговор
    всяка Дачия и Кия го бият това и по здравина и по лукс и по ускорение до 200

    Коментиран от #7

  • 6 Прави впечатление

    4 0 Отговор
    че колкото по-евтини еко материали и скопени двигатели влагат, толкова по-скъп става крайния продукт - заради пустата печалба, която плаща крайния купувач
  • 7 Селянина с колело

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "сектант":

    Аз си поръчах Дъстер хибрид ,дали ще го дръпна тоз кош