Last news in Fakti

4 Юли, 2020 12:03 3 116 5

Доработиха новото BMW X3 M за дрифт (ВИДЕО)

  • тунинг-
  • доработка-
  • задно предаване-
  • дрифт-
  • bmw-
  • x3 m

Благодарение на модификацията кросоувърът може да бъде превключен на задно предаване

Доработиха новото BMW X3 M за дрифт (ВИДЕО) - 1

Благодарение на умелата манипулация на бордовите компютри, тунинг компаниите могат да променят много повече от мощността на вашия автомобил. Съвременните коли разчитат до голяма степен на компютрите, за да контролират практически всеки аспект на превозното средство, включително двигателя, инфотейнмънт системата и функциите за безопасност. Това затруднява обикновения шофьор да модифицира своята кола, но отваря свят от възможности за тунинг компаниите. Пример за това е новото BMW X3 M, което благодарение на хитрите доработки на Mission Performance вече има режим за задвижване единствено на задните колела. Това предаде Motor1.

Най-често ставаме свидетели на софтуерни доработки, които увеличават производителността на двигателите, но сега постепенно се появява нов пазар на хоризонта. Чрез по-широката интеграция на компютрите, тунинг компаниите имат достъп до повече аспекти на превозното средство. Те могат например да препрограмират автоматични трансмисии и дори да променят начина, по който стоповете реагират на различното напрежение при спиране. Сега обаче Mission Performance промени играта, позволявайки на собствениците на X3 M да модифицират своя високопроизводителен SUV със система за задвижване на четирите колела, добавяйки дрифт режим. С други думи, благодарение на доработката кросоувърът може да бъде превключен на задно предаване.

Компанията все още работи върху усъвършенстването на функцията, преди да я направи достъпна за клиенти. Тя се предлага фабрично при BMW M5 и M8, така че със сигурност е в рамките на възможностите на X3 M. Mission Performance има за цел да поправи тази грешка, предлагайки на собствениците на високопроизводителния кросоувър т.нар. дрифт режим. 

Резултатите са предсказуемо невероятни, тъй като на видеото по-долу се вижда как X3 M дрифтира, правейки донъти, без никаква намеса от предните колела. Тази функция предлага най-доброто от двата свята, позволявайки предимствата на системата за задвижване на четирите колела, както и удоволствието от задното предаване чрез едно просто превключване.  


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Нищо по-добро

    4 3 Отговор
    от Е36 със заварен диферециал.
  • 3 Това е излишно

    6 2 Отговор
    Тази опция ще изкушава неопитни водачи да си правят рисковани експерименти които често завършват с оцапани с кръв и мозък стълбове и мантинели.
  • 4 YAMAHA

    7 8 Отговор
    А разхода на масло намалиха ли или . . ?

    Коментиран от #5

  • 5 Bmw

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "YAMAHA":

    Намалиха го , ама на теб май разхода на мозък ти е все още прекалено голям.