Last news in Fakti

6 Юли, 2020 16:41 2 191 9

Електрификацията застигна и Jeep

  • jeep-
  • renegade-
  • compass-
  • 4xe

Електрификацията застигна и Jeep - 1

Най-продаваните модели на европейския пазар Compass и Renegade са и първите Jeep-ове, оборудвани с plug-in хибридна технология. От компанията твърдят, че новите автомобили вече са още по-подходящи за ежедневно шофиране в града, благодарение на plug-in хибридната технология, която позволява на клиентите да пътуват с нулеви вредни емисии и пробег от 50 км в изцяло електрически режим.

Jeep Renegade 4xe и Compass 4xe разполагат с хибридно решение. Новостите са свързани с подобрена производителност (до 240 к.с.), подобрена безопасност (задвижването на четирите колела е винаги на разположение) и ниско въздействие върху околната среда (по-малко от 50 g / km CO2 в хибриден режим). И двата модела разполагат с 1,3-литров турбо бензинов двигател с електрически мотор, разположен между задните колела, който се захранва от батерия с мощност 11,4 кВтч.

Електрификацията застигна и Jeep

Хибридната система може да се презарежда по време на шофиране или чрез външен електрически контакт. Зареждането може да става у дома с домашния щепсел или от точка за обществено зареждане. Само по себе си, ефективният 1.3-литров турбо двигател осигурява мощност от 130 к.с. или 180 к.с., плюс 60 к.с., произведени от електродвигателя, добавяйки общо 190 к.с. (ограничена версия) или 240 к.с. (Trailhawk и С).

По отношение на въртящия момент, електродвигателят произвежда 250 Нм въртящ момент, докато двигателят с гориво осигурява 270 Нм. Комбинацията от двигател с вътрешно горене и електрическия агрегат гарантира ускорение от 0 до 100 км/ч за около 7.5 секунди, максимална скорост от 130 км/ч на ток и до 200 км/ч в хибриден режим.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пилот на е-троник

    17 1 Отговор
    Вече няма да гушим арабите да им купуваме нефта ....

    Коментиран от #3

  • 3 Komapak

    4 23 Отговор

    До коментар #2 от "Пилот на е-троник":

    Електроцентралите с какво мислиш работят? Пушека е още по-гаден, но не ти е под носа и затова не го разбираш...

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 гост

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Komapak":

    Ама разбира се , че с петрол работят електроцентралите , как не !! Хахахха !! Виж ти че работиш с опорки при това идиотски , е абсолютно сигурно !!
  • 5 гост

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Komapak":

    Особено даже в България дето 60 % от микса е от АЕЦ и ВЕИ тия перки и солари , че и язовири горят петрол та се късат , пък пушаааат , направо като вагинска дизеларка , хахаххах !!!
  • 6 електромеханик

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "Komapak":

    ти в кой век живееш

    Коментиран от #7

  • 7 pepy

    20 0 Отговор

    До коментар #6 от "електромеханик":

    "Електроцентралите с какво мислиш работят?..."

    С най-различни неща /нищо чудно да се учи 3-4 клас/:
    АЕЦ - контролиран разпад на атомни ядра;
    ВЕИ - вятър, слънце;
    ВЕЦ - вода;
    ГЕЦ - геотермални;
    ПЕЦ - приливни вълни;
    ТЕЦ - природен газ /мазут или каменни въглища - резервно гориво при екстремни ситуации/;
    ...
  • 8 чете какво пише

    1 13 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Хибридната система може да се презарежда по време на шофиране или чрез външен електрически контакт
    Това някъф тролей ли ще бъде ?

    Коментиран от #9

  • 9 Пак не разбрал?

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "чете какво пише":

    Поне заглавието на статията не прочете ли?