7 Юли, 2020 11:48 3 216 8

Задава се спортен Hyundai със среден двигател

  • hyundai-
  • rm19-
  • prophecy

Hyundai разработва изцяло ново суперспортно купе с двигател, монтиран пред задния мост, твърди Korean Car Blog. Моделът, който засега носи вътрешнозаводски индекс RM19, ще бъде проектиран от нулата и няма да използва нито една от съществуващите платформи на корейския концерн.

Известна идея какво ще представлява автомобилът дава концептът Hyundai Prophecy, показан миналата година. Серийната версия обаче ще има по-традиционен дизайн в стила на останалите модели на марката.

Твърде вероятно е новото купе да има хибридна силова установка. Монтираният зад седалките двигател с вътрешно горене ще бъде подпомаган от електромотор на предната ос, с което суперспортният Hyundai ще получи двойно предаване.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕ СПЯТ

    26 3 Отговор
    КОРЕЙЦИТЕ ! РАЗВИВАТ СЕ УНИКАЛНО !

    Коментиран от #4

  • 2 Мустанг v8

    10 20 Отговор
    мустанг е спортен това е траш
  • 3 миролюб бенатов

    6 1 Отговор
    Много красива кола с много неподходящо име

    Коментиран от #6

  • 4 Жоро Костов

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "НЕ СПЯТ":

    Хюндай е сред лидерите по продажби в Сащ,имах удоволствието да карам чисто нов I30 служебен автомобил като минах над 300хил км за 4години,абсолютно без никъкви проблеми страхотен автомобил.
  • 5 найден

    11 1 Отговор
    Карам кия сиид от 2015год купена чисто нова и е 🚖🚕на денонощна езда,в момента е на малко над 500хил км и няма никъкви дефекти или проблеми...
  • 6 Христо

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "миролюб бенатов":

    Тя няма още име ,това и е работното име ,а на пазара ще излезе с друго
  • 7 АВЕ ТЕ И ЛАДИТЕ МИНАВАХА

    2 5 Отговор
    ПО 300ХИЛ.КМ....АМА КАК СИ СЕ ЧУВСТВАЛ ДОКАТО СИ ШОФИРАЛ Е ОТДЕЛЕН ВЪПРОС....ТАКА ЧЕЕЕ ТОВА ЧЕ КИЯ И ХЮНДАЙ МИНАВАТ ТЕЗИ КИЛОМЕТРИ НЕ Е КРИТЕРИЙ ЧЕ СА МНОГО ЗДРАВИ...ТЕ СА СИ ЕЛЕМЕНТАРНИ КОЛИ И НЯМА КАКВО ДА ИМ СЕ РАЗВАЛЯ ЧАК ТОЛКОВА....ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ Е ЛУД ДА ПРАВИ НАДЕЖНИ КОЛИ ДОРИ И КОРЕЯ...

    Коментиран от #8

  • 8 Немам думи

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "АВЕ ТЕ И ЛАДИТЕ МИНАВАХА":

    Пич, Хюндай е бранд който произвжда всичко що се движи по земя и вода. Фани земи прочети малко за Хюндай Хейви Индъстис и се образовай. Това са едни от най-надеждните автомобили към днешна дата. Имам три Хюндая, освен поддържа и тук там някой шарнир друго не де пипа. Предни оригинални амортисьори за Санта Фе 2021/2-ката са 120 лв. броя в Базис-М, задните са по 90 лв. Какво да говорим, какво да пишем...няма смисъл просто.