Last news in Fakti

16 Юли, 2020 12:44 4 240 139

Нови обвинения срещу автопилота на Tesla след поредна катастрофа

  • tesla-
  • model s-
  • autopilot-
  • автопилот-
  • катастрофа

Tesla Model S се заби в полицейски всъдеход и линейка край градчето Бенсън в щата Аризона и повдигна отново въпроса за безопасността на системата за автоматично управление, предлагана от калифорнийския производител. За щастие в катастрофата няма загинали, но 23-годишният водач на електромобила е пострадал сериозно.

От местната полиция не са категорични в изводите си за причината за пътнотранспортното произшествие, но допускат, че шофьорът на "тѐслата" може да карал след употреба на алкохол и/или наркотици. Автопилотът на електромобила обаче е бил включен.

Това далеч не е първият случай, в който системата за автоматично управление на Tesla се сочи за виновник за катастрофа. Само преди три седмици собственик на Model 3 обяви, че автопилотът самоволно е ускорил до 127 км/ч, вследствие на което електромобилът се блъснал в препятствие и се запалил.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    43 9 Отговор
    Тези с теслите са големи дървета - включват автопилота, вадят шишето с мезето и започват...
  • 2 е такова

    24 6 Отговор
    айде къде е фенчето на миксера, да видим кво ше каже

    Коментиран от #14

  • 3 Алфа Вълкът

    32 6 Отговор
    То и БГто е на автопилот от 10 години , затова катастрофира .

    Коментиран от #6

  • 4 Язе

    21 4 Отговор
    А напълно автономната тесла била напълно готова.хахахахахаха.
  • 5 гост

    20 1 Отговор
    Божков им плаща пари за да саботират Тесла

    Коментиран от #8

  • 6 Алфа Вълкът

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Вълкът":

    А копираме никове? Копирай, порадвай се малко, че след "Борисов 3" идва "Борисов 4" 😆😆😆

    Коментиран от #7

  • 7 ДГД

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "Алфа Вълкът":

    Борисов 4 ще го съставя на бул. „ген. Николай Г. Столетов 21, 1233 ж.к. Банишора!!!
  • 8 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    5 7 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    И Путин също плаща...
  • 9 радев

    17 4 Отговор
    Мозък къде си? Да видиш творението на св. Илон!Автомобил не се прави от аматьори а от инженери!Колко години се опитват и не могат да се научат!Автомобилната индустрия се развива вече 100 години!Вие мажоретките на Тесла мислите че ще стане за 3-4 години.Научна фантастика!

    Коментиран от #12

  • 10 Driving pleasure

    9 5 Отговор
    Докато има балами да ги купуват тия кочаци онова друсаното недоразумение ще лъже и ще маже да им ги продава... няма лошо, естествен подбор
  • 11 Просто е

    6 14 Отговор
    Понеже автопилота на Тесла е най-използвания автопилот на най-много продадени коли, е нормално че ще даде най-много грешки! Но не така стои статистиката в процентно отношение на изминати километри. На изминати километри на автопилот, колите на Тесла са дали най-малко грешки в сравнение с други марки!
  • 12 А кой е по-добър

    6 16 Отговор

    До коментар #9 от "радев":

    Тесла прави коли от няма и 10 години, я кажи стогодишните какво са постигнали с автопилота като има толкова много преднина? Кажи кой има по-добър автопилот от на Тесла? Видяхме ги от Volkswagen. Не могат да накарат своя електромобил да тръгне дори с шофьор, заради софтуера, а ти ми ги сравняваш с тесла.

    Коментиран от #15, #17, #42

  • 13 Просто е

    10 2 Отговор
    Или с други думи казано, автопилота на Лада никога не е катастрофирал!
  • 14 Е какво да кажа

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "е такова":

    Поредният глупак който се е предоверил на автопилота, въпреки че му е казано че отговорността е 100% негова. Пълно доверие може да се има на автопилот от пето ниво. Този на т Тесла не е дори четвърто ниво, а трето.
  • 15 Driving pleasure

    20 4 Отговор

    До коментар #12 от "А кой е по-добър":

    Пич, всички премиум брандове продават подобна система, само че не я обявяват като автопилот и за разлика от престъпника Мъск са сложили "защита от идиоти" и никой от тях няма проблеми. И на Мерцедес и на БМВ и на Ауди системите засичайки опасност реагират най-малкото спирайки автомобила. Само на престъпника Мъск щайгите са в състояние да регистрират 40 тона камион и да се забият директно в него без метър спирачен път!!! Напротив най-несъвършенната система я продава африканското търгашче!!!

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Аха

    5 15 Отговор

    До коментар #15 от "Driving pleasure":

    Пак да напишем, автопилота на Тесла е най-използваната в колите! Няма собственик, който да не е карал на автопилот много километри и всеки ден се изминават милиони километри на автопилот! С това не може да се похвали нито една друга марка!
  • 17 радев

    18 4 Отговор

    До коментар #12 от "А кой е по-добър":

    Не бих се доверил на автопилот НИКОГА!.Такава катастрофа никога не съм правил!!!!Случвало се е да се чукнем с някой през зимата на заледено но пораженията са минимални!Като не можеш да направиш нещо се откажи!Остави тази работа на специалистите!
    Тесла се издъни за пореден път.
  • 18 гост

    3 16 Отговор

    До коментар #15 от "Driving pleasure":

    Пич , за тебе , радевци , язевци и тем подобни питеци ще кажа само две приказки !! Съдебната система в САЩ е доказала , че не се церемони с никой !!! Ако имаше и най-малкото доказателство , че катастрофата е по вина на автопилота , Тесла отдавна да е осъдена !!! Така че докато не видите присъда влязла в сила за автопилота , можете само да се плюнчите като склерозирали пенсионери !!! Каквито и най-вероятно сте , ама това няма значение в случая !!! Та така , дерзайте и се молете да я осъдят !! Ама най-вероятно ,ядец , хахаххах !!!! А иначе причини за случката колкото щеш и нито една от тях не е по вина на Тесла !!

    Коментиран от #19, #20, #21, #23, #25

  • 19 фен

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Ами кой е виновен или водача или автопилота? Няма кой друг.Да не е световна конспирация?

    Коментиран от #22

  • 20 дизела

    13 1 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Абе клакьора на Тесла ти кьорав ли си или не можеш да четеш?Какво не разбра пак.Има ли катастрофирала кола? Има.
    Включен ли е бил автопилота? Да.Какво искаш повече?Все ще се намери някой да осъди Илон.Защото автопилота няма как да го осъдиш.Съди се човек или производител.
  • 21 шумахер

    15 1 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Ти дали си в ред да отидеш да се прегледаш!То не бяха катастрофи брони паднали боята скапана фугите между панелите не са равни багажника се пълнел с вода при отваряне интериора скърца системите не винаги работят.Да изреждам ли още.Как имаш наглостта да пищеш пълни глупости?

    Коментиран от #24

  • 22 гост

    4 11 Отговор

    До коментар #19 от "фен":

    Естествено , че е по вина на водача , откри Америка , хахаххаха !!!! На сто места е обявено и той се е ПОДПИСАЛ , че ТОЙ НОСИ отговорност и е длъжен във всеки един момент да поеме контрола при критична ситуация !!! Което и колата е предупредила и поискала от него поне 10 пъти !!! Ако не беше така ВСИЧКИ катастрофирали досега да са осъдили Тесла за милиарди !!! Адвокатчетата само чакат такива сладки случай от които изкарват милиони !!! Ама не са !!!! Това да ти говори нещо ??? Ако не , сърди се на себе си , хахахха !!!

    Коментиран от #26

  • 23 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Какво ще ми пишеш бе шушляк само се излагаш
  • 24 гост

    2 9 Отговор

    До коментар #21 от "шумахер":

    А ти като гледам вече си се прегледал и диагнозата е била "безнадежден случай" , хахахха !!! На кой си тръгнал да се периш , бе наивник ?? Ако си толкова отворен иди и докажи , че катастрофата е по вина на автопилота !! Ако не , си заври "аргументите" знаеш къде !!!

    Коментиран от #28

  • 25 Фенът на Тесла

    5 4 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Пич понякога се изумявам как на черното казваш бяло. Разбира се че автопилота се е объркал. Това си е негова грешка. Съвсем друг е въпросът, че вината за катастрофата не е на автопилота, а на шофьора, който е трябвало да види грешката на автопилота и да я поправи. Точно това е цялата идея на автопилота в момента. Невронната мрежа следи всяка намеса на шофьорите когато автопилота сгреши и по този начин се самообучава за следващ такъв случай. Най-малкото автопилота е издал звуков сигнал за опасност, както в случая с летящата срещу автомобила гума.

    Коментиран от #29

  • 26 фен

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Смяташ ли че този водач ще си купи пак Тесла?А каква антиреклама си прави Тесла с това да обвинява водача?

    Коментиран от #27

  • 27 гост

    3 9 Отговор

    До коментар #26 от "фен":

    Смятам , че Тесла трябва да ЗАБРАНЯВА на такива "водачи" да купуват Тесла доживот !!! Което едва ли ще стане , щото ще реват за "дискриминация" , хахах !!! Обаче решението ще дойде скоро и като ви написаха в другия коментар , това е версия на автопилота от трето ниво от преди 5-6 години !!! Когато дойде 5 ниво и нещата наистина почнат да зависят САМО от автопилота , тогава се плюнчете !!!

    Коментиран от #30, #31, #32, #33, #36

  • 28 шумахер

    10 2 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Списъка с повредите съм ги видял в интернет.Не може да отречеш че са истина.Кола с толкова дефекти е БОКЛУК!
  • 29 фен

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Фенът на Тесла":

    Автопилота се объркал? Това е антиреклама ! Кой ще си купи кола с дефектна система .

    Коментиран от #71

  • 30 радев

    7 4 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Като гледам как са се втурнали да купуват Тесли!Пак ми говориш в бъдеще време.Ще ще ще ще ще.Ама не ще.

    Коментиран от #73

  • 31 дизела

    8 2 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Водача може да е спял.Автопилота защо не се е задействал?Защото не може и е за отпадъци.Илон Мъск щял да прави ракети?
    Дали ще намери луди да се съгласят да ги вози?Колите се разпадат ами ракетите?

    Коментиран от #34

  • 32 шумахер

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Няма нужда да ми забраняват да си купя тесла.И без забрана не я искам.
  • 33 Язе

    9 0 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Нали се рекламира,че пуска напълно автономна система.Ей го резултата.Как се съди компания финансирана от държавата?

    Коментиран от #74

  • 34 Driving pleasure

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "дизела":

    А на бас, че пак ще намери луди ;)
    На тоя свят само лудите и глупавите няма да свършат :)

    Коментиран от #37

  • 35 Driving pleasure

    9 1 Отговор
    Другарете тесладжии едно не могат да разберат!
    Трудно им е да осъзнаят, че всички други, даже най-простите системи на бюджетните производители регистрирайки препятствие - спират.
    А те ми разправят колко била напред Т'слата щото видиш ли можел си да пуснеш волана (нищо че ти е изрично забранено) от това да не произтекат никакви последици и накрая да се пречукаш щото кочината на Мъска не е спряла нищо, че е видяла!

    Коментиран от #39, #51

  • 36 фен

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Хората и без забрана не искат да ги купуват.Петото ниво на автопилота ще е същото като третото.За 2018 година продадените коли са 88.8 млн бройки.Колко са продадените електрички и Тесла?

    Коментиран от #40, #41, #66

  • 37 дизела

    9 1 Отговор

    До коментар #34 от "Driving pleasure":

    То " гост " е точно от този тип хора.Виждал е Тесла на екрана на компютъра.Не вярвам да се е качвал в Тесла или да е карал.Чете в интернет и после коментира.

    Коментиран от #46

  • 38 истинският гост Норвежец

    8 1 Отговор
    Два са възможните варианта за катастрофа при движение на автопилот, технологията на Тесла или idiota който си е купил Тесла, ха ха ха
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Колко?

    4 7 Отговор

    До коментар #36 от "фен":

    Продадените електрички са повече от произведените! А ДВГ колите стоят на "склад" за да чака желаещи! Други въпроси?

    Коментиран от #45, #48

  • 41 Колко?

    4 7 Отговор

    До коментар #36 от "фен":

    Продадените електрички са повече от произведените! А ДВГ колите стоят на "склад" за да чака желаещи! Други въпроси?

    Коментиран от #44

  • 42 Хайл

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "А кой е по-добър":

    То за това щото е "добър автопилота" се изпотрепа маса народ и къде изгоряха,къде тока ги уби,къде останаха блокирани от "отварящите се врати при катастрофа" още 300 години ще трябват на миксера да може да отключи сам вратите и поне 500 да не се пали паркиран без да си го пипнал
  • 43 Хайл

    8 1 Отговор

    До коментар #39 от "Много си к.х":

    К*х си ти,колко тесли си карал или само на клипове в ютуб и статистики вярваш к*ха лейко

    Коментиран от #47

  • 44 фен

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "Колко?":

    Бройка дай да видим колко ще ги изкараш?

    Коментиран от #53

  • 45 дизела

    8 1 Отговор

    До коментар #40 от "Колко?":

    Щом има луди да чакат?Завод не се строи бързо.Ще има да чаааакат.Докато се откажат.А тия дето са купили дали ще повторят?.Умен човек не допуска два пъти една и съща грешка.Остават глупаците и те са клиентите на Тесла.

    Коментиран от #49

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Какво?

    1 5 Отговор

    До коментар #43 от "Хайл":

    Е защо трябва да съм карал? Ако не съм карал не може ли? Ти като не си карал, защо ги коментираш? От къде знаеш, че не са хубави като не си карал или ти така си чул! Много си к.х!

    Коментиран от #52, #90

  • 48 тесла с лакирана дръжка

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "Колко?":

    Къде видя да стоят коли като не си ходил по европа да провериш?Стоиш пред компютъра и пишеш глупости родени от болния ти мозък.

    Коментиран от #50

  • 49 Какво?

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "дизела":

    Като гледам кои стоят на "склад" ми става ясно от кои не искат хората да повтарят!
  • 50 Колко?

    2 5 Отговор

    До коментар #48 от "тесла с лакирана дръжка":

    Кой ти е казал, че не съм ходил навънка? Или ти така реши?

    Коментиран от #55

  • 51 До драйфинг

    2 6 Отговор

    До коментар #35 от "Driving pleasure":

    Нещо се скри, не отговори на видеото. Нали другите марки спираха? А те май и те не спират, какво става? Не искаш да го гледаш ли?

    Коментиран от #63, #68

  • 52 фен

    7 2 Отговор

    До коментар #47 от "Какво?":

    Не може да пишеш за нещо без да си го ползвал.Как може да кажеш че една храна ти харесва без да си я опитал?Четеш глупостите на Мъск и се радваш като абориген на дрънкулка.

    Коментиран от #54

  • 53 Колко?

    2 8 Отговор

    До коментар #44 от "фен":

    650 хиляди Сайбъртрък поръчани! Другите няма да ти ги броя! Други въпроси?
  • 54 Така така

    2 5 Отговор

    До коментар #52 от "фен":

    Ама не можеш да пишеш и за нещо което не си опитал, че не го харесваш! Знам, че който се е качил на електричка, на бензин не се е върнал, а на Тесла който се е качил, друга кола не купува!

    Коментиран от #58

  • 55 тесла с лакирана дръжка

    6 3 Отговор

    До коментар #50 от "Колко?":

    Защото пишеш пълни глупости.Не си запознат с търговията на коли.На склад стоят колите докато се изчаква транспорт.
    Кой ще произвежда без да продава.Ще се намали производството ако трябва.

    Коментиран от #57

  • 56 Интересно

    2 5 Отговор
    Ето и едно видео за малко информация, с доста добри разяснения. Как се пътува в България с ел. кола. https://youtu.be/byOFiwB1Awc
  • 57 Колко?

    3 7 Отговор

    До коментар #55 от "тесла с лакирана дръжка":

    За бройките можеш да питаш и Komapak. Човека пътува с камионите и онзи ден ви написа под статия за "склад" с 3 хиляди Аудита паркирани с лепенките, само единия от "складовете" . Но като не вярваш, твой проблем.

    Коментиран от #59

  • 58 радев

    7 5 Отговор

    До коментар #54 от "Така така":

    Колко години работи Тесла? Дали има вече клиенти с Тесла който са решили да си сменят колите?
    От къде знаеш че който е карал Тесла няма седне в друга кола?С колко хора си говорил лично и са съгласни да го потвърдят?Май пак си чел нещо някъде.Може и да си измисляш.

    Коментиран от #60

  • 59 тесла с лакирана дръжка

    6 1 Отговор

    До коментар #57 от "Колко?":

    Как ги преброи тези аудита от камиона ли.?Спря камиона и ги преброи.По нагла лъжа не съм чувал.

    Коментиран от #72

  • 60 Така така

    2 2 Отговор

    До коментар #58 от "радев":

    С доста!

    Коментиран от #61

  • 61 радев

    7 4 Отговор

    До коментар #60 от "Така така":

    Доста ама друг път.Една кола се използва 10 -20 години.Тесла няма толкова стара кола.Нека започне подмяната и тогава пак ще си говорим.Който купи Тесла няма да повтори.След толкова технически проблеми не се надявай на друго.

    Коментиран от #62

  • 62 Така така

    3 9 Отговор

    До коментар #61 от "радев":

    Ти нормален ли си? Кой ти купува нова кола и я кара 20 години? Може би ти? Хората купуват, карат 2 години и продават на други, които са клиенти на вторичния пазар. Тези които купуват нови, много от тях не ползват повече от 2 години!

    Коментиран от #67, #70

  • 63 Driving pleasure

    8 3 Отговор

    До коментар #51 от "До драйфинг":

    Пич... ти да не друсаш нещо като гурото си? Спри се моля те!
    1во не вися тук нон стоп, че да отговоря на минутата.

    2ро Дал си клип в който 2 от колите са ЛАБОРАТОРНИ другите две са от преди 10тина години, а за последната ясно се казва, че няма такава опция, всъщност на последната изглежда на човека му стана лошо и припадна...

    Опитите ти да покажеш че кочината на Мъск работи са жалки. Това е като стария лаф, ама вие па що биете негрите! Даже да приемем тезата, че другите не работят (което не е така) то трябва да сложиш до тях и боклука на Мъск, а не да обясняваш колко бил добър щото си го платил като за автономен (не асистираш)...

    Направо разбиваш - чесно спри белото или квото там взимаш, оправи си живота, купи си кола :D :D :D

    Коментиран от #64

  • 64 До драйфинг

    3 6 Отговор

    До коментар #63 от "Driving pleasure":

    Разбиваш пич, надрусал си се! Първо, не е автономен, изрично ти е казано че новото на автономност е 3-то, а не 5-то което е пълна автономност! И второ-автопилота е в цената на колата или безплатен, както искаш го разбирай! Това за което се плаща, е пълна автономност на колата, която програма все още не е напълно готова, но тя се доплаща 7500 долара! Всички останали са си с автопилот, който също си кара колата сама!

    Коментиран от #65

  • 65 До драйфинг

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "До драйфинг":

    Новото - да се чете нивото!
  • 66 Хайл

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "фен":

    Има 7 тесли и 14 китайки инвалидни продадени...4 тесли са върнати,2 в сервиз и 1 рекламна пред офис на тесла...
  • 67 Хайл

    3 1 Отговор

    До коментар #62 от "Така така":

    🤣🤣🤣🤣🤣майтапчия

    Коментиран от #69

  • 68 Хайл

    7 0 Отговор

    До коментар #51 от "До драйфинг":

    Ти все искаш да ти отговорят а нямаш отговори за НИЩО ,само СТАТИСТИКА БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА И НАГЛАСЕНИ КЛИПОВЕ...НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТЕБ...ДОРИ ГАДЖЕ НЯМАШ ЩОТО НЯМА КОЯ ДА ТЕ ТЪРПИ С ТАЯ ТЕСЛА И МЪСК...ПУХЛЬО
  • 69 Какво?

    3 4 Отговор

    До коментар #67 от "Хайл":

    Какво не ти хареса? Не е ли така? Влез да видиш ДВГ колите внос, дали няма 2017 - 2018 - 2019? Или се вкарват само 20 годишни, след като са били на Запад! Хората карат 2 години и продават нататък по системата и си купуват нова! Старата се купува от хора, които са на вторичния пазар, купуват я на 2 и я карат до 4 например! Или ти мислиш, че до 20 годишни са с един собственик!

    Коментиран от #83

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Какво и е дефектното на системата

    2 7 Отговор

    До коментар #29 от "фен":

    Защо да е дефект в системата? Това да не ти е автопилот с пълна автономия? Чак миналия месец го научих а какво е знак СТОП и светофар и още се учи. Има още много да учи, преди да спре да прави грешни преценки и това е напълно нормално, КАТО ПОТРЕБИТЕЛИТЕ СА ЗАПОЗНАТИ И СА ПОЕЛИ ОТГОВОРНОСТ ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ НА АВТОПИЛОТА НА СВОЙ РИСК.

    Коментиран от #115

  • 72 Komapak

    3 2 Отговор

    До коментар #59 от "тесла с лакирана дръжка":

    Гледам, че ме замесихте та да ти отговоря. Преди една година минавах по два пъти на ден през това място. 30 реда по 90 коли лесно се броят. За 3 месеца не помръдва нито една от тях. Пътувам с монтажен бус и в едната посока аз карам в другата колегата. Точните координати са: 48.584617,11.604434. Ако можеш да го погледнеш от сателит просто ще регистрираш думите ми.

    Коментиран от #75, #77

  • 73 Не се били втурнали

    3 6 Отговор

    До коментар #30 от "радев":

    Как да не са се втурнали да купуват Tesla, като всяка година ръстът на продажбите е 50%. Това малък ръст ли ти се струва? Посочи друга марка с подобен годишен ръст на продажбите? А продажбите са ограничени от обема на производството, а не от търсенето.

    Коментиран от #76

  • 74 Я пак, я пак?

    2 5 Отговор

    До коментар #33 от "Язе":

    Кога Тесла е твърдяла че е пуснала напълно
    автономна система? Пак си сънувал нещо. Тесла никога не е твърдяла подобно нещо и винаги е наблягала че отговорността за използване на автопилота е лично на водача. Ако е спал, това си е негов проблем, а не на автопилота или на Тесла.
  • 75 радев

    7 2 Отговор

    До коментар #72 от "Komapak":

    Не сте наясно с търговията на нови коли.Натрупат ли се коли в склада и веднага започват промоции отстъпки.Казвам ви го от личен опит.Само това дебна- намаленията.Може да си купиш нов автомобил с до 20-30% отстъпка
    Един път само сбърках и дадох поръчка и чаках три месеца да го изработят и доставят.
    Три месеца едно ауди не мръдна.Номерата ли им записа? По плитка лъжа не съм чувал!
  • 76 радев

    8 1 Отговор

    До коментар #73 от "Не се били втурнали":

    Математиката не я разбираш.Ако си произвел 2018 г 1000 коли а 2019 - 1500 да ръста е 50%.Това се получава защото бройките са малко.За 2019 са произведени 88.8 млн.авточобила.Как да има 50% ръст.
    Нито ще могат да ги произведат нито ще ги продадат.
    А Тесла до кога ще поддържа този ръст? Как ще ги произведат?Заводи не се строят за ден два.Продава се евтиния модел 3 другите модели ме вървят.И с тези постоянни гафове и дефекти как ще стане?

    Коментиран от #82, #85

  • 77 Еха

    3 7 Отговор

    До коментар #72 от "Komapak":

    И на теб не ти вярват. Обаче, аз влязох на тези координати и ги видях, да там са! Не точно, а леко вдясно са, наистина! За който не вярва да влезе да види, копираш номера и го отваряш на навигацията, леко вдясно се намира огромен паркинг! Радев, там те чакат с промоция!
  • 78 Еха

    2 1 Отговор
    GEWERBEGEBIET Altman. Така се казва може би паркинга или мястото!
  • 79 радев

    3 3 Отговор
    И как разбра че са същите отворко?Видя им номерата ли?Кой идиот ще държи толкова време коли на паркинг?И кой ще ги купи после? Нови коли ама от по миналата година!На такова нещо и дете няма да повярва.

    Коментиран от #80

  • 80 Хахаха

    3 7 Отговор

    До коментар #79 от "радев":

    Как кой? Радев! На промоция!

    Коментиран от #81

  • 81 радев

    6 2 Отговор

    До коментар #80 от "Хахаха":

    Сами се смеете на глупостите си!Клакьори на теслите.
  • 82 А ти разбираш ли математиката?

    2 8 Отговор

    До коментар #76 от "радев":

    Тази година ще е изключение от правилото и връзка няма да е 50% заради коронавируса, но да предположим едни 400 хиляди. С 50% ръст, колко ще произвежда след пет години, а след 10? Заводите не ги мисли. От решението къде ще се строи завода до първия произведен автомобил минава около година, а моделите станаха доста.

    Коментиран от #84, #89

  • 83 Хайл

    5 2 Отговор

    До коментар #69 от "Какво?":

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣по големи простотии от твоите никой и никога не може да измисли🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #88

  • 84 Хайл

    6 2 Отговор

    До коментар #82 от "А ти разбираш ли математиката?":

    "Ще" ще ще ще" друго освен ще??? Ще-ше да си лягаш че пак Ще те бият вашите

    Коментиран от #86

  • 85 Хайл

    6 3 Отговор

    До коментар #76 от "радев":

    Аааааа не си прав-тая година тесла ЩЕ произведат 8 коли а догодина ЩЕ произведат 20 което е % много а от тези 20 ЩЕ върнат на клиенти 14 защото ЩЕ плащат гаранционни ремонти и 3 ЩЕ се самозапалят 🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #87

  • 86 Обърка времената

    2 7 Отговор

    До коментар #84 от "Хайл":

    В ретроспекция Тесла увеличаваШЕ С 50% продажбите през всяка от ИЗМИНАЛИТЕ години, ДОКАТО ИМАШЕ ЕДИН ЕДИНСТВЕН ЗАВОД. Сега броя на заводите им се увеличават с по 50% годишно. Как мислиш, как ЩЕ се отрази това на производството и продажбите. Оставям прогнозата на тебе, но чакам да я споделиш?

    Коментиран от #93

  • 87 Ниска база

    2 6 Отговор

    До коментар #85 от "Хайл":

    Щом за тебе половин милион е ниска база, защо porsche не прави 50% ръст на година, след като произвежда два пъти по-малко бройки?

    Коментиран от #91

  • 88 Какво?

    4 4 Отговор

    До коментар #83 от "Хайл":

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣по големи простотии от твоите никой и никога не може да измисли🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #92

  • 89 радев

    4 1 Отговор

    До коментар #82 от "А ти разбираш ли математиката?":

    Е не я разбираш математиката!Какво гарантира че следващите 10 г. тесла ще има 50% ръст?Колкото се увеличава бройката толкова ръста ще пада.Математиката не я знаеш.От моделите на тесла се продава само модел 3.Другите са непродаваеми.И се надяваш от един модел на 50% ръст 10 г.? Мечтател.

    Коментиран от #95, #97

  • 90 Хайл

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "Какво?":

    К*ухчо за разлика от теб съм карал в лондон и освен че е тиха нищо друго няма в тоя боклук...2 багажничета по 23 литра и това е...ама се слагаш в щайгата за износ без да си видял през прозореца "колко вдига на километража" така че си зяпай в ютуб и статистиките и си стой все такава будала-всеки ти се подиграва,даже и сектанта и оня с бенветата
  • 91 Хайл

    4 2 Отговор

    До коментар #87 от "Ниска база":

    Щото порше прави коли,а не миксери

    Коментиран от #96

  • 92 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #88 от "Какво?":

    Само копи/пейст знаеш,дори и собствено мнение нямаш...копирай на воля🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #94

  • 93 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #86 от "Обърка времената":

    ЩЕ ЩЕ🤣🤣🤣🤣
  • 94 Какво?

    0 2 Отговор

    До коментар #92 от "Хайл":

    Само копи/пейст знаеш,дори и собствено мнение нямаш...копирай на воля🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 95 Нека посмятаме

    0 4 Отговор

    До коментар #89 от "радев":

    Ако един завод има капацитет на производството половин милион автомобила и се изгражда за една година, колко ще е производствения капацитет след 10 години? Объркал си и продаваемите модели. Тесла модел 3 е седан, а тяхната мода отдавна мина и не се продават много. В момента са на мода кросоувърите/SUV какъвто е модел У. Засега той ще е бестселъра, докато излезнат Европейския и китайския модел за по 20 хиляди долара, които започнаха да се проектират. В Щатите бестселъра ще е cybertruck, за което вече има 750 хиляди заявки.

    Коментиран от #99

  • 96 Отново си в грешка, както винаги

    0 2 Отговор

    До коментар #91 от "Хайл":

    Porsche прави и миксери, които ще дадат допълнителния ръст на продажбите. Преди това бяха нишов производител с постоянни продажби.
  • 97 Komapak

    1 1 Отговор

    До коментар #89 от "радев":

    Нещо си се объркал че съм за електричките. Аз съм по средата защото карам хибрид. Не е plug in, но все пак. Живея и работя в един от най-известните курорти в света. Няма нито едно зарядно, а електрички има! В Германия е коренно различно от Франция! Колкото до паркинга в Германия, не само на мен, но и на други колеги им прави впечатление. Само Ауди имат практика да разхвърлят коли по полетата. Работил съм и за мерцедес и за бмв, такова чудо няма. Техните винаги са на вагони. Готови за път винаги. Виждал съм цяла гара пълна с Мини. Различна търговска практика...

    Коментиран от #98

  • 98 радев

    4 0 Отговор

    До коментар #97 от "Komapak":

    За мен е без значение дали си за или против електричките.Не сте наясно с търговията на нови коли.Карам четвърта нова кола поред.Описал съм как става в коментар 75.Кои идиот ще произвежда нещо за да го трупа на склад? Няма поръчки - спират производството.
  • 99 радев

    5 0 Отговор

    До коментар #95 от "Нека посмятаме":

    Дали ще може да строи по един завод на година?В Берлин дали ще успее за година? Работил ли си някога в завод?имаш ли представа как се организира производство?
    1.Трябва да събереш работници
    2.Поне 6 месеца обучение
    3.Пускаш завода на една смяна
    4.Продължаваш да набираш работници и да ги обучаваш.
    5.Минаваш на две смени
    6.Набираш работници и обучаваш
    7.Три смени на работа.
    Този процес отнема 2-3 години.Да не мислиш че след като се построи завода веднага ще заработи на пълен капацитет.Работил съм в завод и ти споделям личен опит.
    Затова смятат че този ръст от 50% е твоя лична фантазия!
    Продажбите на модел 3 и останалите модели прочетох в нета.Продава се модел 3 другите модели имат малко продажби.

    Коментиран от #100, #101, #114

  • 100 Е там ти е грешката

    0 3 Отговор

    До коментар #99 от "радев":

    Миналата година Тесла построи завод и започна производство в една и съща календарна година. Тази година започна да строи два, но до края на годината може да е започнала трети. за догодина планира един във Великобритания и един някъде в Азия. Прав си, че първоначално завода започва да работи с малък капацитет, но просто заводите вече са много и стават все повече. Моделите също стават все повече. Тесла вече има ноу-хау за бърз строеж на заводи и бързо масово производство на нови модели. Именно това и е силата. Пак повтарям че в бизнеса не голямата риба изяжда малката, а бързата изяжда бавната.

    Коментиран от #106, #113

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Хайде стига с този опит бе

    0 3 Отговор

    До коментар #101 от "Хайл":

    Ти колко опит имаш в изграждане на заводи? Повече от Тесла ли? Човек не може да знае всичко от опит. По-важното е да притежава критично мислене и да преценява информацията. Ще обясниш ли рязката промяна на мисленето НА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ АВТОМОБИЛНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ в посока електромобили, като никой не пропуска името Тесла. НИКОЙ. Ти повече опит от тях ли имаш, та като не се доверяваш на Tesla, поне на тях не се довериш?

    Хайде кажи според твоя опит, какво ще е бъдещето на Тесла? Пак ще са същите лъжи за 23 литра багажник от личен опит.

    Коментиран от #103, #104

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 А бе като не те интересува Тесла

    1 3 Отговор

    До коментар #104 от "Хайл":

    Какво се вреш да пишеш под всяка тема за Tesla? Не дай боже някой напише Тесла и веднага се намираш ти да изсипеш по една кофа в помия по него и по Тесла. Като не те интересува, подминавай тези теми. Тесла ще я бъде и без тебе. Пиши за заводите на тата, аз обещавам че няма да пиша там, защото тата не ме интересува.

    Коментиран от #107

  • 106 радев

    3 0 Отговор

    До коментар #100 от "Е там ти е грешката":

    8.набираш работници и обучаваш.Трябва ти четвърта смяна - почиваща.
    Смяташ че Тесла ще успее за по малко от година? Виждам как върви завода в Берлин.Няма да успеят да го построят за година.Ами машините докато монтират.Панелите се щамповат на 120 тонни преси.Ами работници как се набират?Вчера бил сервитьор днес ще сглобява автомобили.Трябва обучение. Изобщо не си наясно как се организира производство.Само повтаряш като папагал каквото е казал гуру св.Илон.За да произвеждаш автомобили трябва да си инженер и да разбираш от автомобили.Илон Мъск не е инженер!
    Все едно аз да реша да стана програмист.Е няма как да стане- програмирането не го разбирам.
    Ще ще ще построи два завода после трети.А спри се .Повтаряш като латерна.
    Колко модела прави Тесла?4 или 5.Колко модела прави фолксваген мерцедес тойота........ да не ги изреждам всичките.От бързото производство на Тесла следва катастрофа в качеството!

    Коментиран от #108

  • 107 фен

    3 1 Отговор

    До коментар #105 от "А бе като не те интересува Тесла":

    Всеки има право да пише каквото си иска!
  • 108 Завода в Берлин

    0 4 Отговор

    До коментар #106 от "радев":

    Всъщност проблем със завода в Берлин има само на политическо ниво. Наложи се да промени плановете за завода, за да може да построи първите етапи по-бързо, защото не му дават разрешителни. Засега отложи производството на батерии там. Завода в Китай беше построен за 6 месеца, за още три месеца го оборудваха и започнаха производство. Януари беше гола поляна, през декември първите клиенти си получиха автомобилите. Дори само двата работещи в момента имат капацитет милион.
  • 109 радев

    3 0 Отговор
    Описал съм ти процеса как протича и за колко време.Всичко останало са си твои фантазии.Строил ли си някога нещо?Ами доставката и монтажа на оборудването?Виждал ли си 120 т. преса?Как се обучават толкова работници?Вчера копал на нивата китаеца утре ще сглобява автомобили.Не става така.Пак си сънувал.

    Коментиран от #110, #112

  • 110 Пак обърка времената

    0 4 Отговор

    До коментар #109 от "радев":

    Ако забеляза не ти говоря за бъдеще време, а за вече работещ завод. Може да провериш дали те лъжа от позицията на времето. Всички автомобилни производители бяха казали че това е невъзможен срок, но сбъркаха и сега са притеснени за бъдещето, защото те не могат да направят това за толкова кратко време. И това може да провериш. Напълно достъпна и всеизвестна информация е. Същото беше и с ракетите. И между другото, Илон Мъск е инженер, блестящ при това.

    Коментиран от #117, #132

  • 111 Гост

    2 0 Отговор
    Глупавите американци са достатъчно затъпяли че да теглят доживотен кредит за да си поверят живота на някакъв таблет.
  • 112 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #109 от "радев":

    Той винаги сънува. Вече е ясно за всички.
  • 113 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #100 от "Е там ти е грешката":

    Китай построиха 4 болници за 2 седмици. Е и?
  • 114 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #99 от "радев":

    Ще може, ако е сглобен на бързо против всякакви норми и правила. Като колите им. Ето ти резултата на снимката.
  • 115 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "Какво и е дефектното на системата":

    Ако ти беше в линейката нямаше да казваш че е напълно нормално. И нямаше да искаш да се учи с живота на живи невинни хора. Много екшъни гледате и от там смятате живота на хората за незначителен.

    Коментиран от #116

  • 116 Цифрите не лъжат

    1 5 Отговор

    До коментар #115 от "Гост":

    За един милион километра, катастрофите и жертвите със същите тези автомобили на Тесла повече, когато автопилотът е бил изключен. На база на тези цифри, кое спасява повече животи? А пълната автономия е още далече в бъдещето. Смятай с подобренията на автопилота още колко по-безопасно ще стана да се движиш на автопилот, отколкото да шофираш самостоятелно.

    Коментиран от #136

  • 117 радев

    7 0 Отговор

    До коментар #110 от "Пак обърка времената":

    Мъск е завършил физика и икономика.Хайде сега и инженер бил при това "БЛЕСТЯЩ".Затова ли падат брони багажника е аквариум панелите не пасват автопилота ме работи.Те и ракетите ще почнат да се разпадат.Завода не е болница.Ти кога си строил нещо?

    Коментиран от #118, #137

  • 118 Изместваш темата

    0 3 Отговор

    До коментар #117 от "радев":

    Въпросът беше за колко време беше построена фабриката и кога излезе първия автомобил. И между другото провери кои са най-сигурните автомобили по пътищата. Е как пък този набеден инженер, успя още с първия си автомобил, да го направи толкова сигурен, че да изкара на теста за сигурност 102 точки от 100 възможни, при положение че никой дотогава не е получавал дори 100? Това пак е история отпреди десетина години, а не ЩЕ. само до преди пет години всички обясняваха на Илон Мъск, че нищо не разбира и така не се правят и продават автомобили. Сега обаче по ирония на съдбата, всички копират от Тесла точно същите неща. И на тебе ти е простено. Ще разбереш някои неща, който ти говоря сега, но след години. Надали ще кажеш, че съм бил прав, както и сега не си признаваш за завода в Китай.

    Коментиран от #121, #122

  • 119 Атанас Филипов

    0 3 Отговор
    Тесла стана най-голяма по пазарна капитализация от в света втомобилна компания. Задмина дори Тойота тази година... 3-те най-безопасни коли в света при краш тестовете са на Тесла. Най-технологичния и евтин автопилот е техен също. Понеже разчита основно на камери. Технологията е в процес на разработка. Преди година, беше 3 пъти по-безопасна от човек шофьор. А вече е около 9 пъти.. За година.. Измерването се прави, на база изминат километри и брой катастрофи средно. Един инцидент на 7 милиона километра пробег, за сравнение с 800 хиляди км при човек. И става все по-добра, по-бързо отколкото вие можете да си промените мнението. Което е жалко за вас. Да не говорим за другите характеристики на автомобила, понеже правят стандартен автомобил жалък...

    Коментиран от #123

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 радев

    3 1 Отговор

    До коментар #118 от "Изместваш темата":

    Тесла бил сигуренавтомобил?Ами почети малко да видиш колко случая станаха вече с дефекти на Тесла.
    Не бих си купил автомобил без да го видя в шоурума.Ако ми хареса искам тестдрайв задължително.Ако ми хареса искам оферта.Сядам в къщи с калкулатора и смятам.Сравнявам с оферти на други производители.Ето това е начина който ми харесва.Тесла предлага да купя кола без да я видя и пробвам.След това трябва да чакам да я изработят.Това не ми харесва.
    Статията за китайския завод съм я чел но не вярвам да е истина.

    Коментиран от #124, #126

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Хайл

    6 1 Отговор

    До коментар #121 от "радев":

    Не се хаби да му обясняваш на тъпото кое как и защо става-пак ще ти каже мъск каза,обеща и любимото му ЩЕ...остави го да тъне в простотията си

    Коментиран от #125, #127

  • 125 Какво ЩЕ в миналото бе мушморок

    0 2 Отговор

    До коментар #124 от "Хайл":

    Аз ви говоря за вече отминали събития, ти ми говориш за бъдещето. Какво ЩЕ като завода в Китай вече е построен и произвежда продукция. Сега ми кажи че и ти не вярваш, че има такъв завод в Китай в КОЙТО НЕ се произвеждат електромобили, а всичко е една голяма лъжа. Я ПРИМЕРИ БАГАЖНИКА ДАЛИ НЕ Е СТАНАЛ ОТ 27 НА 7 ЛИТРА?
  • 126 Вярвам, не вярвам

    0 3 Отговор

    До коментар #121 от "радев":

    И какво не вярваш? Има ли такъв завод в Китай? За колко време е построен? На кой месец излиза първата бройка, ако въобще има такъв завод и ако въобще се произвежда нещо в него? Я кажи поне какво верваш? Че Тесла е балон, който ще се спука всеки момент?

    Коментиран от #128

  • 127 радев

    4 1 Отговор

    До коментар #124 от "Хайл":

    Много ми е забавен
  • 128 радев

    4 1 Отговор

    До коментар #126 от "Вярвам, не вярвам":

    Не вярвам на всичко написано в интернет.Завода може да го има но не вярвам да е построен за толкова кратко време.Какво ми се пенявиш? Строил ли си някога нещо?

    Коментиран от #129, #130, #134

  • 129 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #128 от "радев":

    Алоо , невярващия , хахаххах !!! Завода го има сниман от сателит на гола поляна и след 10 месеца работещ , хахахха !!! Упсс , забравих , това е световна конспирация заради такива невярващи като тебе , само заради вас са изхарчили няколко милиона за да ви излъжат , хаххахах !!! Ееех хлебарките като се вземат за важни , стой та гледай , хахахха !!

    Коментиран от #138

  • 130 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #128 от "радев":

    Лично губернатора на Шанхай направи първата копка януари миналата година и ноември вече имаше първа партида !!! Ама и той е в заверата на Мъск , хахахаха !!!

    Коментиран от #131, #133

  • 131 радев

    4 0 Отговор

    До коментар #130 от "гост":

    Хахахах на какво се радваш като дете.Лично губернатора .... абе ти беше ли там?Иди се прегледай!
  • 132 Хайл

    5 1 Отговор

    До коментар #110 от "Пак обърка времената":

    Ти изобщо в кое време говориш да ти е ясно??? Когато каквото ти оттърва-тесла ЩЕ прави завод в китай ама той работи от година,завода в берлин е готов и прави коли,но не ги произвежда по "политически" причини-не стига че си тап ами и шизофреник...нали беше в норвегия и имаш тесла в която не си сядал никога...виж се колко си зле-мъск и да стане лекар не може да ти помогне
  • 133 Хайл

    4 0 Отговор

    До коментар #130 от "гост":

    С теслата ли я направи тая копка...от 23 лт багажник ли я изкара🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 134 Хайл

    5 0 Отговор

    До коментар #128 от "радев":

    Щом става въпрос за тесла ТРЯБВА ДА ВЯРВАШ,ако статистиката и картинките са от мъск не бива да имаш съмнения

    Коментиран от #135

  • 135 радев

    5 0 Отговор

    До коментар #134 от "Хайл":

    Май така излиза!
  • 136 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #116 от "Цифрите не лъжат":

    Една катастрофа да ти се случи на автопилот и повече няма да те интересуват статистиките. ГАРАНТИРАМ ТИ.
  • 137 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #117 от "радев":

    Той е блестящ инженер не защото е завършил икономика, а защото се е образовал от интернет, като нашият спец тука.
  • 138 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #129 от "гост":

    Присмяла се кука на крива бука.
  • 139 гост

    1 0 Отговор
    Харесвам Тесла, не харесвам автопилота. Може да не си доплащаш 7х.долара и да си я караш без автопилоти и др. глупости.