22 Юли, 2020 16:32 4 200 25

Hummer се завръща в американската армия

  • hummer-
  • humvee-
  • general motors-
  • gm defense

Догодина GMC започва производството на пълноразмерен електрически пикап за въоръжените сили на САЩ, обяви президентът на GM Defense Дейвид Олбритън пред сайта GMauthority.

Военният Hummer EV най-вероятно ще носи познатото от миналото име Humvee. Ще има три електромотора с комбинирана мощност 1 000 к.с., ще ускорява от 0 до 97 км/ч за три секунди и ще може да изминава до 400 мили (643 км) с едно зареждане.

Информацията за цивилния Hummer EV, който също ще дебютира догодина, все още е оскъдна. Засега се знае единствено, че ще има 12-инчов цифров приборен панел и мултимедия с 15-инчов екран. В продажба ще бъде пуснат първо пикап, а после ще се появи и всъдеход.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    23 14 Отговор
    Дрогари и дрогарки наща Лада Нива е много по-хубава !
  • 2 Алфа Вълкът

    24 14 Отговор
    Като им падне батерията в пустинята, ще зареждат с дизеловите генератори ли?

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 гост

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Вълкът":

    Армията на САЩ иска мобилни микроядрени реактори за логистика през 21 век . От 2001 г. до 2010 г. над половината от американските жертви в Ирак и Афганистан, повече от 18 000 мъже и жени, са от конвоиращи операции - мисии, които обикновено се фокусират върху доставките на гориво и вода за поддържане на силите на бойното полеВ днешните войни, САЩ отново научиха, че дългата логистична "опашка" създава уязвимости, които противниците й са в състояние да използват. Бойците в Ирак усъвършенстваха изкуството на импровизираното нападение с взривни устройство срещу американските и съюзническите сили. Бъдещите противници със сигурност ще съсредоточат атаките си и върху запасите от гориво, тъй като знаят, че американската армия се нуждае от енергия, за да се бори ефективно. И това търсене на енергия само ще расте. Армията на бъдещето ще изисква много повече енергия, отколкото днешната армия. Оръжията с насочена енергия, електромагнитните релсови пушки, електрическите превозни средства, дроновете и войниците, свързани в защитена комуникационна мрежа, ще изискват електрическа енергия.Дори се говори, че наследниците на танковете ще могат да бъдат захранвани с батерии. !!!!!!!!!

    Коментиран от #25

  • 4 гост

    4 9 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Вълкът":

    Докато оръжейните системи и информационните технологии направиха революция на бойното поле, военните разчитат на същата система на течно гориво на базата на петрол, доставяна по тръбопроводи, камиони и кораби, на която Айзенхауер бе принуден да разчита през 1944 г. Тези ограничения за военните бяха забележимо признати от генерал Матис след неговото бързо настъпление през 2003 г. до Багдад, когато той заяви, "отвържете ни от връзката с горивото". !!!!!!!!
    Време е за промяна. Енергийните нужди на бъдещата сила ще бъдат предимно електрически, така че армията има избор как да се захранва. Вече войниците презареждат батерии със слънчева енергия, а напредъкът в технологията на батериите позволява по-леко и по-устойчиво съхранение на енергия. Армията се нуждае от повече и по-добри батерии. Но за да отговори на по-високите енергийни нужди на следващото поколение оръжейни системи, армията се нуждае от генератор, който може драстично да увеличи количеството на тактическата енергия. Само ядрената енергия може да осигури енергийната плътност, необходима, за да има малка логистична опашка. Не е преувеличение да се каже, че разполагането на подвижни, микроатомни електроцентрали би довело до революционна военна логистика за 21 век !! През 2018 г. докладът на заместник-началника на армията за мобилните атомни електроцентрали за наземни операции нарече това "класически пример за разрушителни иновации." Броят на конвоите с гориво ще бъде драстично намален и евентуално ели
  • 5 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Вълкът":

    Новите проекти за микроядрени реактори до голяма степен са изградени върху нововъведения, първоначално предназначени за космически проучвания, където всяка форма на резервна дизелова мощност е просто невъзможна. Вместо традиционната атомна електроцентрала, която изисква резервна дизелова мощност, за да се осигури охлаждане в случай на авария, тези реактори са проектирани да бъдат пасивно безопасни, охлаждани от околната среда. Може би не мислим достатъчно мащабно: значително намаляване или премахване на веригата за доставка на енергия би могло да промени съществено бойното поле, върху което действат американските сухопътни сили. В крайна сметка американската армия управлява мобилни атомни електроцентрали повече от 60 години - в морето.

    Успешното нападение срещу самолетоносач с атомна енергия би било пагубно, но бойните способности, които ядрената енергия предоставя на ВМС, го превръщат в централна част на американската военна сила.

    На сушата новите мобилни атомни електроцентрали биха позволили на армията да разположи защитена, смъртоносна сила дълбоко в територия, далеч отвъд базите и пристанищата, не по-различно от това как една бойна група самолетоносачи ще действа в конфликт с близък по сила съперник.

    Коментиран от #7

  • 6 Komapak

    20 5 Отговор
    Ускорение и телевизор по средата са абсолютно последното нещо което ме интересува в един вседеход.

    Коментиран от #10

  • 7 Алфа Вълкът

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Накратко американците ще предпочитат да изградят мобилна ядрена централа в сърцето на бойните действия с ислямистите, които от своя страна мечтаят да се взривят заедно с такова съоръжение - ми тва е гениално.

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа Вълкът":

    Пак нищо не си разбрал , ама то е нормално за вашата групичка !!! Кажи първо поне разбрали къде отиват "дизеловите ти генератори" и всички свързани с тях пушилници , а за централите после ще ти обяснявам , че толкова информация наведнъж ще се задавиш !!!

    Коментиран от #9

  • 9 Бачо Киро

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Много добре те е разбрал и правилно ти е отговорил - на противниците ще им дойде идеално американците да сложат по един мобилен ядрен реактор в базите си. Ще им свърши идеална работа като го думнат. Тая работа няма да стане, не се надявай. Поради простата причина, че е огромен риск. Ако си мислиш, че и с тоя електрически хъмър ще джугат конвоите... Само като му изшаткат някоя от батериите и е приключил като фойерверк... Да не говорим пък как ще се мотаят са зареждат когато няма да имат време... Това, че сега ще правят електрически хъмър не означава, че скоро армията цялостно ще мине на такива... Ще се возят из DC генералчетата и туй то...

    Коментиран от #11

  • 10 Кон

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Komapak":

    А хилядата коня и максималният въртящ момент от нула оборота при пълзене по стръмнините и те ли са ти излишни за офроуд? А управлението на въртящия момент за всяко колело поотделно? А това че няма да ти се задръства въздушния филтър при запрашена обстановка и може да караш под вода без опасност от хидравличен удар и това ли е недостатък?

    Коментиран от #18

  • 11 То в пустините е тъмно

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Бачо Киро":

    То защото в пустините не пече слънце и не могат да покрият базите с фотоволтаици, които да осигуряват енергията, вместо да возят хиляди тонове гориво годишно?

    Коментиран от #12

  • 12 Алфа Вълкът

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "То в пустините е тъмно":

    Ако ти кажа, че ефективността на фотоволтаиците намалят от високата температура и прахоляка, ти кажеш, че ще сложат ветрогенератори. Да ти кажа, че вятър там духа само при буря. Ти ще кажеш, че ще направят ВЕЦ. Като ти кажа, че нямат вода за ВЕЦ, ще кажеш, че направят ТЕЦ. Като те питам на какво ще бачка тоя ТЕЦ - НАФТА!

    Коментиран от #13, #14, #16, #17

  • 13 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа Вълкът":

    Ако ти кажа , че си безнадеждно заблуден , ще кажеш , че не е вярно ! Обаче това ще значи , че е заблудено цялото ръководство на американската армия , да не кажа на цялото НАТО , щото тия планове са за цялото НАТО !!!! Ти как мислиш , ти ли си разбирача или те ?? Що ли питам , та вие сте "световните умове" , хахахахха !!! Освен да ти препоръчам да идеш да им дадеш акъл , ама като знам , че тогава ще гледаш като пукъл и ще мигаш на парцали , няма смисъл !! Само тук си "голяма работа" , ама иначе въздух под налягане !!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хубавото си е хубаво

    3 1 Отговор
    САЩ са голяма работа Това ще е джип Мечта
  • 16 Пада им

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа Вълкът":

    Прав си, ефективността на фотоволтаиците пада от прахоляк и висока температура, но пада общо по-малко от 10%, основно заради прахоляка. На никой обаче не му пука. Ако се добави следяща система, която да върти фотоволтаиците по посока на слънцето, ефективността ще се подобри с 30%. Да си виждал скоро някой да слага следящи системи и да чисти фотоволтаици? Няма и да видиш. Фотоволтаиците толкова поевтиняха, че да добавиш 30% фотоволтаици е по-евтино отколкото да добавиш следяща система. Да добавиш още 10% фотоволтаици, които да компенсират замърсяването и прегряването е по-евтино отколкото да ги чистиш. Това се залага още в проекта. Дори инверторите уж се да речем за 5 киловата изходяща мощност, а могат да поддържат до 7 киловата панели. Половината обърнати на изток, половината на запад. По този начин имаш равномерен и постоянен добив от Изгрев до залез без следяща система и без да ти пука, че по изгрев слънце, западните панели не работели с максималната си ефективност. При всички положения прашните и горещи фотоволтаици ще произвеждат в пустинята повече, отколкото в България дори да ги чистиш.

    Коментиран от #19, #20

  • 17 Научил си си урока

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа Вълкът":

    Както виждаш, един електрически автомобил може да работи на газ, дизел, бензин, метан, водород, въглища, дърва, слама, мазут, вятър, слънце, вода, ядрена енергия и още и още плюс всякаква комбинация между тях. Един бензинов Хамър може да работи само на бензин и е уязвим към доставки и съхранение на гориво.
  • 18 куку руку ку

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Кон":

    За всеки случай вземи и две кофи ток, да напълниш батерията, кога свърши в пущинака.
  • 19 куку руку ку

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Пада им":

    Ще произвеждат ток до първата пясъчна буря, след което ще станат основа на поредната дюна в пустинята. Не парцал за почистване на прах, а лопати за изгребване на пясък ще трябват.

    Коментиран от #23

  • 20 джими

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Пада им":

    само дето тов Жип ще струва над милион гущерчета и няманикакъв шанс да стане масовка, па било и в us армията
  • 21 1944

    1 2 Отговор
    на бойното поле ще се срещне ли с електрическия иж? или той беше само за баламосване на русоробите?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ами тя обикновенно ще са на покривите

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "куку руку ку":

    Ами така или иначе военните ще трябва да се разровят помещенията от пясъка. Ако дори и покривите са засипани с пясък, представи си хамърите отдолу? Май много филми си гледал?
  • 24 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    ех ако беше съветски или руски,а другари!!!!тогава ни праха ни въртящия момент щеше да са проблемни ,но сега се оказа че много разбирате от правенето на военни джипки,точно като съветските или руските инжинери дето за 70 години само пребоидисваха купените от сащ модели от преди втората световна.та гледаите джипа и поплачете,разбираемо е!
  • 25 Наивници

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Пък ние си мислехме че "светлото" бъдеще означава край на войните....