Last news in Fakti

28 Юли, 2020 18:47 3 922 4

Бившият шеф на Renault поема Jaguar Land Rover

  • renault-
  • jaguar-
  • land rover-
  • тиери болоре-
  • ралф шпет

Бившият изпълнителен директор на Groupe Renault ще застане начело на Jaguar Land Rover на 10 септември. Предшественикът му на поста Ралф Шпет ще остане в компанията като вицепрезидент, но без възможност да влияе на стратегията ѝ или да взема участие в оперативната дейност.

Бившият шеф на Renault поема Jaguar Land Rover
Тиери Болоре

Триери Болоре пои кормилото на Renault веднага след ареста на Карлос Гон, но бе уволнен само 9 месеца по-късно. Тогава от Режията отказаха коментар и решението бе свързано с чистка на ръководството от кадри на арестувания за злоупотреби бивш бос.

Болоре бе един от най-ентусиазираните поддръжници на сливането с Fiat Chrysler. Натиск от страна на Nissan обаче провали сделката с италианско-американския концерн, който в крайна сметка избра за партньор PSA.

Кариерата на Тиери Болоре започва през 1990 г. в Michelin. Постъпва в Renault през 2012-а на длъжността изпълнителен вицепрезидент по производството и доставките. През ноември 2018 г. бе назначен кризисно за главен изпълнителен директор.

Бившият шеф на Renault поема Jaguar Land Rover
Ралф Шпет

Ралф Шпет оглави Jaguar Land Rover преди 10 години. Роденият в Бавария мениджър се оттегля по собствено желание, но ще запази ролята си на консултант.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И. Р

    5 2 Отговор
    И ще се произвеждат в Румъния

    Коментиран от #2

  • 2 Ха ха

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "И. Р":

    Естествено, няма в Мутроландия я....
  • 3 Тъп

    4 0 Отговор
    Не ще се произвежда у вас в хола
  • 4 Вангелия

    1 0 Отговор
    като във казармата, футбола и в автомобилостроенето"едните камъни от тука там, а онези от там тука", но все пак всички дами знаят, че напоените превръзки, трябва да се сменят ... за повече свежест :)