Last news in Fakti

13 Октомври, 2012 11:14 2 636 1

Mini се отказва от рали шампионата

  • mini-
  • wrc-
  • countryman-
  • john cooper works countryman

 

Mini обяви, че прекратява участието си във WRC. Компанията сочи за причина "изключително тежката търговска среда" и се отказва от шампионата след само един сезон и половина в него.

От Mini определят опита си във WRC като успешен, въпреки че се качиха на подиума само три пъти. Най-доброто им състезание беше през януари, когато Дани Сордо се класира втори в рали "Монте Карло".

Въпреки че официално се отказва от шампионата, компанията обяви, че нейният John Cooper Works Countryman вече е хомолозигиран от FIA и ще може се състезава и занапред  за частни отбори.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 г5т9

    0 0 Отговор
    da i bmw se otkazva da se testva s TESLA :D tolkova uspehi s nemskata injenerna misal ;)