Last news in Fakti

14 Септември, 2020 10:27 3 556 15

VW прекъсна отношенията си с дилър заради нацистки плакат

  • volkswagen-
  • beetle-
  • фолксваген-
  • нацисти

Концернът категорично не одобри връзката на Beetle с нацистите

VW прекъсна отношенията си с дилър заради нацистки плакат - 1

Официалният дилър на Volkswagen в Мексико загуби договора си, след като централата на марката научи за плакат с висящ на стената в офиса, който свързва нацистите с модела Beetle.

Снимка, направена в шоурума на оторизирания дилър на Volkswagen в бохемския квартал Coyoacan в Мексико Сити, се появи в мексиканските социални мрежи. На нея се вижда плакат, закачен на стената на шоурума с черно-бяла снимка на емблематичния модел Beetle, заобиколен от нацисти със съответните символи.

Тази новина стигна до централата на Volkswagen във Волфсбург и реакцията на концерна последва незабавно. Според Autoblog, след като научили за това, VW прекъснали отношенията си с дилъра незабавно. Служителите на Volkswagen категорично осъдиха излагането на изображението, което свързва легендарния бръмбар с нацистите, и подчертаха тяхната ангажираност да защитят човешкото достойнство.

"Ние твърдо не одобряваме показването на тези изображения в нашите съоръжения, които демонстрират режим, който подчертава омразата и дискриминацията в исторически момент, който за щастие е далеч зад нас", заявяват от пресслужбата на VW. Дилърът не коментира този инцидент.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    76 4 Отговор
    Ми да си затворят компаниите тогава, след като им пречи историята им ... Сега ще отричат миналото си ли? С кого да е свързан бръмбарът? Със Сталин или с Мусолини?
  • 2 габровец от варна

    56 2 Отговор
    Що за простотия и дивотия? Историята не е аудиокасета да я изтриеш и да запишеш друго!

    Коментиран от #6

  • 3 Criminal

    48 2 Отговор
    Добре, че бяха нацистите, че да има световен подем, че още щяхме да караме трактори, а за космос само щяхме да мечтаем.........и битъла си е техен, колкото и да не ви се иска.......
  • 4 Антимилиционер

    30 0 Отговор
    Много еврейско. Най-големият акционер във Фолксваген е някоя еврейска банка от JewSA или Англия.
  • 5 Ужас

    32 1 Отговор
    Света отива по дяволите от 45-та насам, халал да са ви сега еврейските банки, печатането на пари, ЛГБТи ценностите и толерастията..
  • 6 Синдикат на Ало Измамниците

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "габровец от варна":

    Да, но на тях много им се иска защото се срамуват от този период в историята си. За това в Германия повечето неща свързани с нацизма са забранени и са табу за съвременните германци (доколкото са останали такива)!
  • 7 МХтоМХто

    34 0 Отговор
    Лично Хитлер е поръчал създаването на евтина кола за народа. Ражда се "Костенурката". Това си е историята
  • 8 Перо

    36 0 Отговор
    Това е истината! Дилъра може да ги съди,защото е доказано,че този модел и завода е създаден от Фердинанд Порше,по заповед на Хитлер за покупка от работниците.От там идва и наименованието Фолксваген/народна кола/,което сега няма нищо общо с първоначалната идея.
  • 9 Бийтълсите

    9 4 Отговор
    След някоя и друга година като излези нящо за Фердинанд Порше или за Даймлйер Бйенц, жа отричат че имат нящо общо с фирмитйе. Тйези политически страховйе са по-изкривйени от комунягитйе ба. За туй ни мож да говориш, за онуй ни мож да говориш. Някрая жа ни вържат изицитйе ба, или нящо друго. Тоталитаризма са завръща и ни можим ги спрйем ба!!!
  • 10 Бийтълситйе

    4 1 Отговор
    Да живее България! За Чиста И Свята Република!!!
  • 11 браво на разумните

    2 19 Отговор
    Правилна позиция. В концерна работят и евреи и е нормално да бъдат защитени. Трябва по същия начин да се премахнат символите на комузнима, за да не засегнем тези, които са пострадали от него.
  • 12 Е по-добре ли е

    5 0 Отговор
    Да го свързват с евроджендъри и ЛГБТ?
  • 13 безпартиен

    4 0 Отговор
    Истинските германци както и истинската Германия изчезнаха на 9.9.1945 г.!!!!

    Коментиран от #14

  • 14 Жоже

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "безпартиен":

    Там са си още, събират материал.
  • 15 чичо митко

    0 0 Отговор
    Абе в германия небеше ли накузуемо да твърдиш че фашизма не се е случил и да твърдиш че няма такова нещо. Имаха си цял закон за това.